Dávka v nezamestnanosti po návrate na Slovensko

meindzi
7. feb 2017

Ahojte...rada by som sa po 10 rokoch zivota v CR vratila na SK, nepocitam s tym, ze pracu najdem zo dna na den, tak som sa chcela spytat, ako je to s davkou v nezamestanosti. V CR som pracovala asi 7 rokov, potom som sla na matersku a rodicovsku, taktiez v CR, potom som bola na urade prace pol roka, taktiez v CR a teraz opat pracujem. Je v pripade skoncenia pracovneho pomeru v CR narok na podporu v nezamestnanosti na Slovensku, ked sa fyzicky prestahujem spat na Slovensko?
diky za odpovede🙂

lasina
7. feb 2017

Myslim že nárok nebudeš mať na Slovensku,lebo si tu nič neodpisovala.Skor si pozistuj ako to funguje v Čechách ,či nemáš nárok tam

lasina
7. feb 2017

Neopracovala.Sorry za preklep

vroni
7. feb 2017

@meindzi, ano, narok na podporu si prenasas, cize ak splnas podmienky pre vyplacanie podpory v Cz, budu ti ju vyplacat aj na Sk.

meindzi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vroni
7. feb 2017

@meindzi, tak

janka54321
7. feb 2017

@vroni cize podpora bude vyplacana podla slovenskych zakonov?...teda vyska aj dlzka podpory?...a bude chodit na urad prace SK?...pytam sa preto, lebo moj muz v CZ dlhodobo pracuje v CZ u ceskeho zamestnavatela...dakujem

vroni
8. feb 2017

@janka54321, v principe ano. Su tam nejake obmedzenia co sa tyka doby a vysky, tak do hlbky to neovladam, ale v principe to funguje tak, ako pises.

majkeel
8. feb 2017

V ramci EU ked skoncis zamestnanie, vyplaca podporu urad prace v mieste bydliska a staty si to potom navzajom preplacaju. Platia podmienky podpory statu bydliska - cas poberania, max.vyska podpory. Ak zostanes prihlasena na pobyt v cz, podporu bude vyplacat cesky urad prace. Ak sa vratis, treba sa prihlasit na slovenskom urade prace a dodat vsetky podklady miesta prace, z Ciech.

meindzi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz