Dávka v nezamestnanosti po RD
Zdravím, potrebovala by som poradiť ohľadom poberania dávky v nezamstnanosti. Hľadám, googlim, ani opýtať sa nemám koho... už som z toho zmätená. Pracovnú zmluvu mám od 6/2013, ktorá trvá doteraz. Medzitým som bola necelé dva roky doma s prvou dcérkou, potom som nastúpila do práce od 1/2015-5/2017, kde som bola od 5/2017 tri roky na MD a RD s druhou dcérkou. Tá sa narodila 1/7/2017, vtedy mi aj končí RD. Príjem som iný nemala. Zamestnávateľ so mnou neráta, nemá pre mňa miesto. Viem sa s ním dohodnúť, buď ukončí so mnou PP on alebo ja, bude mi preplatená dovolenka aj odstupné. Do práce nejdem, lebo sa mi v hľadaní nedarí, ostávam doma, čiže sa pôjdem hlásiť na UPSVaR.
Viete mi niekto poradiť, či vôbec budem mať nárok na dávku? resp. ako ukončiť PP tak, aby som mala tú "vyššiu" dávku v nezamestnanosti?
Vopred ďakujem za každú odpove Ď :D Mirka
@maryah
Princíp na pochopenie.
príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 65 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
@maryah .

@maryah 33.3040/den