icon

Dávka v nezamestnanosti po skončení RD

kikusik88
14. sep 2018

Baby potrebujem nejaku sikovnu zienku ktora mi poradi s podporou.
Po skonceni RD som sa dohodla v praci na vypovedi,preplatili mi zvysnu dovolenku. Cca 800€ to bolo v hrubom,599€ na ucet mi prislo. Z toho sa spravil zrejme odvod do socialnej poistovne a z toho sa vypocitala podpora. Dosiel papier,kde mi doslo 14.70€ na den a ja ze to je uz suma na vyplatu a to z toho len 50% mi daju...nieje to nejak malo? Ratala som so sumou 14€ nie 7€ 🙈 vie mi to dakto skontrolovat ci je to ok? Snazila som sa v praci dohodnut az mi to preplatia aby ta podpora bola aka taka. A nakoniec mam ledva viac ako rodicak 😔

Dávka v nezamestnanosti po skončení RD
evittam
18. okt 2018

@slecna0071 Posli vyzvu a ked nic tak inšpektorát práce.

janulik2306
18. okt 2018

@kikusik88 tak to sa teším aj js plánujem takto urobiť a získať maximálnu podporu tak hádam to vyjde, ale super ze si to tak nenechala a pustila si sa do toho a nskoniec to dobre dopadlo si sikulka 🙂

slecna0071
18. okt 2018

@evittam ako ma vyzerat ta vyzva

kikusik88
autor
18. okt 2018

@janulik2306 popravde som nedufala ze socialka bude neco prehodnocovat.chvalabohu to dobre dopadlo 😊 drzim palce

lusetaz
7. nov 2018

Ahojte, viete mi poradiť ako získať maximálnu podporu po rodičovskej? Dcéra bude mať 3 roky 01.02.2019 (piatok). Stále som vedená ako zamestnanec na RD, s tým že počas materskej a RD som nemala žiaden príjem. Viem, že je potrebné si zobrať 1-2 dni dovolenku a ostatnú si nechať preplatiť. Zostatok dovolenky je 29 dní. Budem mať nárok na max.podporu? Kedy mám čerpať dovolenku a dať skončenie PP dohodou? Chcela by som vedieť postup, ako čo mám urobiť, kde sa ísť odhlásiť, prihlásiť.Ďakujem za odpovede.

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Dohoda o skonceni PP k 4.2.2019

lusetaz
7. nov 2018

@evittam a čerpať dovolenku 1 deň si mám kedy potom? Treba sa mi potom ešte prihlásiť, odhlásiť na SP alebo niekde, alebo to zamestnávateľ všetko urobí, resp.mzdárka?Na UPSVaR sa pôjdem ktorý deň evidovať? A potom ako je to s rodičovským, bude mi ešte v marci vyplatený za 2/019 a odkedy potom budem poberať podporu, keďže 2 dávky sa nesmú poberať. Ďakujem pekne

evittam
7. nov 2018

@lusetaz No ved 4.2. Za február dostanes RP, podporu az od 1.3. Na UPSVaR od 5.2., potom s rozhodnutím o zaradeni do evidencie uchádzačov o zamestnanie požiadať o podporu na SP.

lusetaz
7. nov 2018

@evittam 4.2.mám čerpať dovolenku a ten istý deň si dať aj ukončenie PP dohodou.

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Ano.

lusetaz
7. nov 2018

Čiže podporu mi pošlú až v apríli prvýkrát?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Podla toho kedy spracujú tvoju žiadost a ci bude všetko v poriadku. Maju na rozhodnutie 60dni, cize kľudne mozu az v maji.

lusetaz
7. nov 2018

@evittam Aha, to som nevedela.A v mojom prípade, keď to takto urobím, budem mať nárok na max.podporu?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Ano

lusetaz
7. nov 2018

@evittam a vedeli by ste mi to nejako vyrátať, keď zostatok dovolenky je 29 dní spolu,zoberiem si 1 deň dovolenku a ostatnú mi preplatia?Ako sa to potom vypočíta?

lusetaz
7. nov 2018

@evittam len nechápem, že keď toho 4.2.019 budem doma čerpať dovolenku, ako môžem dať ten istý deň aj ukončenie PP dohodou,keďže čerpám dovolenku?

lusetaz
7. nov 2018

@evittam a mzdarka ma potom až toho 4.2. poprihlasuje na všetky poistenia?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz PP konci po skončení pracovnej doby. Vieš aky mas dovolenkovy priemer?
Btw.aj keby si mala pred MD minimálnu mzdu tak ti vyjde max.podpora pri cerpani 1dna a preplateni 28.

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Nie od 2.2.

lusetaz
7. nov 2018

@evittam ale ja ten deň nebudem v práci, keďže budem čerpať dovo.A netuším aký mám dovol.priemer, ale mala som minimálnu mzdu.
Ale 2.2.je v sobotu?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Nerozumies problematike. Plati čo pisem.
Ved budes cerpat dovolenku!!!!

luliu
7. nov 2018

Kočky chcete radu a ak vám
@evittam poradí, tak milión otázok o tom istom a vlastne neveríte tomu, co hovorí. Nechapem...

lusetaz
7. nov 2018

@evittam no nerozumiem sa, OK urobím to presne takto.Ale nechápem ešte toho 2.2.čo si písala?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Tebe konci RD 1.2., PP zacina 2.2.-je fuk ktory je to den.

lusetaz
7. nov 2018

@evittam aj keď je to sobota a my sme víkendy nepracovali? Čiže jej mám povedať, aby ma už toho 2.2. prihlasila do poisťovní?

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Prepac ale ja som ti uz poradila. A neviem preco chces niekomu niečo hovoriť kedy ta ma prihlásit a kam-si mzdárka vo firme kde si pracovala a vracias sa na svoje miesto? A ja prácu mzdarky za niekoho iného robiť nebudem. Uz sa zariad ako chces. Rady si dostala.

lusetaz
7. nov 2018

@evittam nie, nie som mzdárka, sa len pýtam, aby mi tam ona nejake problemy s dátumami neurobila, nič viac nechcem vedieť. A ďakujem za rady, ktoré si napísala. Nik by tak neporadil, vyznas sa v problematike.

evittam
7. nov 2018

@lusetaz Ved mzdárka musi vediet co ma robiť. A nie,ze ty budeš zisťovať co ma mzdárka a ako spraviť. Ty napis ziadost o ukoncenie PP dohodou k dátumu ako som napisala.

lusetaz
8. nov 2018

@evittam som sa len opýtala, lebo prišla nová mzdarka, tak sa bojím, aby mi to nepokazila s niečím. Urobím tak, ako si písala. Ďakujem pekne za poradenie.

lusetaz
11. dec 2018

Ahojte, potrebujem poradiť. Zamestnávateľ mi začína robiť problémy. Nechce sa dohodnúť na čerpaní a preplatení dovolenky,aby som mohla dostávať max. podporu. Je tu ešte nejaká iná možnosť na získanie max.podpory v tomto pripade,ak RD mi končí 01.02.2019 (piatok) a zostatok dovolenky je 29 dní. Ďakujem veľmi pekne.