icon

Dávka v nezamestnanosti po skončení RD

kikusik88
14. sep 2018

Baby potrebujem nejaku sikovnu zienku ktora mi poradi s podporou.
Po skonceni RD som sa dohodla v praci na vypovedi,preplatili mi zvysnu dovolenku. Cca 800€ to bolo v hrubom,599€ na ucet mi prislo. Z toho sa spravil zrejme odvod do socialnej poistovne a z toho sa vypocitala podpora. Dosiel papier,kde mi doslo 14.70€ na den a ja ze to je uz suma na vyplatu a to z toho len 50% mi daju...nieje to nejak malo? Ratala som so sumou 14€ nie 7€ 🙈 vie mi to dakto skontrolovat ci je to ok? Snazila som sa v praci dohodnut az mi to preplatia aby ta podpora bola aka taka. A nakoniec mam ledva viac ako rodicak 😔

Dávka v nezamestnanosti po skončení RD
evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
11. dec 2018

@lusetaz Podat výpoveď do konca decembra. Vypovedna doba bude plynut od 1.1.-28.2.2019. S tým,ze do konca februára budes cerpat dovolenku. Ty sa das 6.2.na PN aspon do konca mesiaca, dovolenka sa zruší cize vycerpes len 3dni dovolenky a zostatok budu musieť preplatiť.

lusetaz
12. dec 2018

@evittam A môžem dať hocijaký dátum do výpovede, len to musí byť do konca 12/018. Zamestnávateľ mi ju môže alebo nemusí podpísať,keď mu ju prinesiem,ako je to?Ked mi ju nebude chcieť podpísať, potom čo? Aká bude výpoveď,zo strany zamestnanca?Od ktorého dňa budem čerpať tú dovolenku?A čo budem mať 04. a 05.02.2019 (pondelok,utorok) keď až 6-teho sa dám na PN? Môže mi môj obvodný dať takú dlhú PN?Mozem sa čerpať dovolenka a zároveň byť na PN súčasne? Kebyže to urobím presne ako ste písali, môže mi vyjsť max.podpora, s tým že som predtým mala minimal.mzdu? Viem,veľa sa pýtam,ale je to pre mňa španielska dedina,vôbec do tohto nevidim, treba mi to polopate vysvetliť. Ďakujem krásne

evittam
12. dec 2018

@lusetaz Skús citat co pisem. Mas to po lopate. Výpoveď musi prevziať.

lusetaz
12. dec 2018

@evittam veď ja čítam, len akosi tomu neviem porozumieť. Ak to dobre chápem, toho 4. a 5.teho februára budem mať dovolenku, 6-teho sa dám na PN a budem na nej až do 28.2.019.Jasne, dovolenku ušetrím,lebo budem PN. Musi mi ju prevziať, ale nemusí ju podpísať?Či to ja si podávam výpoveď,aká to bude výpoveď,neviem?Vyšla by mi teda takto max.podpora? S akým dátumom mu donesiem vypoved?Priznám sa, som z tohoto jeleň.

evittam
13. dec 2018

@lusetaz Vypoved musis podat do konca decembra-zo strany zamestnanca s tym,ze vypovedna doba plynie od 1.1.-28.2.2019. Najdi si vzor-je ich plno. Je dobre aby ti podpisal prevzatie výpovede-tvoju kopiu alebo kompetentna osoba-napr.mzdarka. A ano ak to spravíš takto tak budeš mat max.podporu.

evittam
13. dec 2018

@lusetaz
Meno, priezvisko, adresa trvalého pobytu zamestnanca

Názov . . . . . . . . . .
Adresa zamestnávateľa
. . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .

Vec: Výpoveď

V zmysle ustanovenia § 67 Zákonníka práce dávam

v ý p o v e ď

z pracovného pomeru založeného pracovnou zmluvou zo dňa . . . . . . . . . . . . . . .

Môj pracovný pomer založený uvedenou pracovnou zmluvou sa tak skončí uplynutím dvojmesačnej výpovednej doby ku dňu . . . . . . . . . . . . . . . (pozn.: uveďte posledný deň v práci).

V . . . . . . . . . . . . . . . dňa . . . . . . . . . .

lusetaz
13. dec 2018

@evittam ďakujem veľmi pekne, pomohli ste mi veľmi a ďakujem aj za vzor. Už asi posledná otázka bude ten dátum 2 mesačnej výpovednej doby bude toho 28.2.019?Ten tam uvediem?Dakujem

lusetaz
13. dec 2018

@evittam a ešte jedna otázka, čo ak mi odmietne podpísať prevzatie výpovede,čo potom?

evittam
13. dec 2018

@lusetaz Tak to posli doporučene dorucenkou

evittam
13. dec 2018

@lusetaz Ano 28.2.2019

lusetaz
13. dec 2018

@evittam veľmi pekne ďakujem za rady, urobím to presne takto, nech s ním mám pokoj.

evittam
13. dec 2018

@lusetaz Rado sa stalo

lusetaz
13. dec 2018

@evittam len teraz ked tak nad tým rozmýšľam, šéf môže so mnou ešte vybabrať tým, že on mi nemusí podpísať potom ten dovolenky lístok, čo si budem brať v tomto 02/019 dovolenku. Ja budem tým pádom nahratá, nie?Môžem ísť na dovolenku aj na PN ale čo z toho keď mi to nepodpíše, čo potom?

lusetaz
Autor odpoveď zmazal
lusetaz
13. dec 2018

@evittam ďakujem ešte za odpoveď.

evittam
13. dec 2018

@lusetaz Akoze ti nedá dovolenku? No tak max.nastupis na 2-3dni a pojdes PN, tu dovolenku ti musi tak či tak preplatiť ked ti ju neumožní cerpat

lusetaz
13. dec 2018

@evittam tu dovolenku by som si zobrala potom toho 4. a 5.2.019? tieto 2 dni?Ja mu ten dovolenky.listok môžem priniesť aj v januári, dopredu, s tým že budem mať vo februári tie 2 dni dovolenku?

evittam
14. dec 2018

@lusetaz Ano a mozes. Ale vypis dovolenku az do konca februára. Zamestnávateľ nemusi vediet co sa chystas sprsvitt-PN!

lusetaz
14. dec 2018

Čiže na jeden dovol.listok si vypisem dovolenku od 04.-28.02.2019.Mozem mu ju uz v januari doniest vypisany lístok, len sa fakt bojim, že mi ho nepodpíše. A ja sa potom 06.02 dám na PN až do konca 02/019 a tým sa mi automaticky dovolenka zruší.

lusetaz
Autor odpoveď zmazal
lusetaz
Autor odpoveď zmazal
lusetaz
Autor odpoveď zmazal
lusetaz
8. jan 2019

Dobrý deň, môžete mi poradiť? Dňa 15.12.2018 (sobota) som doručenkou s podacím lístkom poslala zamestnávateľovi výpoveď, v ktorej som uviedla, že môj pracovný pomer sa skončí uplynutím 2 mesačnej výpovednej doby ku dňu 28.2.2019. Lenže on si ju prevzal až 03.01.2019.Teraz sa pýtam, začala mi už plynúť výpovedná doba, alebo mi len začne. Tým pádom je moja výpoveď neplatná, ak som uviedla ten dátum skončenia a v skutočnosti to nie je pravda? Ďakujem pekne za rady.

lusetaz
8. jan 2019

Chcela by som dostať maximálnu podporu, ale asi mi to prekazil zamestnávateľ.

kikusik88
autor
21. jan 2019

@evittam ahoj,vratim sa k mojmu prispevku. Poradila si mi pytat potvrdenie o prijime aby som mohla ziadat dan zo mzdy od DU. Zhrbiem to. Januar az 15.7 som bola na RD 16.7 dovolenka od 17.7 do 7.1 podpora (maximalna) od 7.1 tpp uz mam. Novy zamestnavatel mi danove nejrobi,nerobila som tam do 31.12 tak mi bolo povedane. Tak si to dat urobit cez manzela v praci ci si podat danove sama?

evittam
21. jan 2019

@kikusik88 Ak chces vrátiť dan co si zaplatila tak podať DP. Manzel si nemoze uplatniť NCZD. Tvoja podpora prevysila výšku NCZD

kikusik88
autor
21. jan 2019

@evittam a vide mi nieco k vrateniu? Ci podat si to musim tak ci tak?

evittam
21. jan 2019

@kikusik88 Skus čítať s porozumením.😉

lusetaz
22. jan 2019

@evittam dobrý, chcela by som sa vás opýtať, možno to tu nepatrí, poradila ste mi, aby som si výpoveď podala u zamestnávateľa do konca 12/018.Tak som aj urobila, 15.12.018 som poštou doručenkou s podacím lístkom poslala zamestnávateľovi výpoveď. Prevzal si ju až 03.01.2019. Otázka, začne mi výpovedná doba plynúť od 01.02.2019?Ak áno, práve vtedy mi končí RD, dcéra má 3 roky. Mne ju do škôlky zoberú až od 01.03., tým pádom celý február s ňou musím byť ešte doma.Co sa stane, ak nenastúpim do práce a čo sa dá vymyslieť, ani v marci nechcem nastúpiť.Mozem sa dať na PN alebo OČR?
Poraďte, ďakujem pekne.