Dávka v nezamestnanosti po skončení RD
Baby potrebujem nejaku sikovnu zienku ktora mi poradi s podporou.
Po skonceni RD som sa dohodla v praci na vypovedi,preplatili mi zvysnu dovolenku. Cca 800€ to bolo v hrubom,599€ na ucet mi prislo. Z toho sa spravil zrejme odvod do socialnej poistovne a z toho sa vypocitala podpora. Dosiel papier,kde mi doslo 14.70€ na den a ja ze to je uz suma na vyplatu a to z toho len 50% mi daju...nieje to nejak malo? Ratala som so sumou 14€ nie 7€ 🙈 vie mi to dakto skontrolovat ci je to ok? Snazila som sa v praci dohodnut az mi to preplatia aby ta podpora bola aka taka. A nakoniec mam ledva viac ako rodicak 😔
@evittam ale výpoveď si prevzal zamestnávateľ na pošte až toho 03.01.2019 a čítala som že nie je dôležité kedy to z pošty odíde, dátum podania na pošte ale rozhodujúce je kedy sa to doručí a to boli toho 3.1.2019.Ja som uviedla vo výpovedi že pracovný pomer sa skončí uplynutím 2 mesačnej výpovednej lehoty a ti 28.2.019,ale to asi v prípade keby si to prevzal do konca decembra 2018.
@evittam
https://www.ekariera.sk/magazin/ako-spravne-pod...
Tu je to tak písané v článku.
@evittam dobrý večer, mám na vás otázku, ak by ste mi vedeli na ňu odpovedať, poradiť, bola by som veľmi rada. Napokon som sa so zamestnávateľom dohodla a ukončila PP dohodou k 5.2.019 t.j. včera. Dcéra mala v piatok 1.2. 3 roky. 2.2. a 3.2. bola sobota, nedeľa, 4.2. pondelok som mala dovolenku a 5.2. skončenie PP dohodou. Mala som 31 dní dovolenky, z ktorej mi vyšla hrubá mzda cca 470 € po jej preplatení. Nie som mzdárka, ale nie je to nejako málo? Neviem ako zistím dovolenkový priemer. Má mi dať ešte niečo navyše, nejaké odmeny, alebo by mi to stačilo na získanie max. podpory? Ďakujem veľmi pekne.
@evittam nevidím ho tu práveže, nie je tu uvedený. Urobili len takú, že ako by to vyzeralo, krby sa to tak urobilo. To bude až v marci za február jasné robiť. Nevyznám sa, ale pri toľkých dňoch je to málo. Mám si to dať navýšiť, ak by tam dačo nesedelo,alebo to nechať tak, ale myslím si že zamestnávateľ má obabral, aby mi nemusel toľko vyplatiť, lebo máme od piatku novú mzdárku, ešte v tomto nevie robiť, asi jej povedal, ako to má ponahadzovat.
Prosim vas ako to je s dávkou,ak si nájdem prácu?
@slecna0071 s akou dávkou? Treba písať zrozumitelne
@luliu no nazov témy je davka v nezamestnanost.
Robim na dohodu tych 40 dni.Ak ju neukončím vyradia ma z UP a musim sama platit zdravotku.Co mám robiť aby mi ostala dávka v nezamestnosti a aby som ostala v tej praci..
Dobrý deň. Chcem sa opýtať ze keď som ukončila rodičovskú dovolenku keď mala dcéra 2 roky aj dva mesiacev robote som si minula dva dni dovokenky a hneď výpoveď, s tým ze mi preplatia 11, 5 dni a zarábala som pred materskou cca 700. Vyjde mi maximálna podpora? Materskú som mavala okolo 660 ale skoro cele tehotenstvo som bola na PNke.

@lusetaz Vypovedna doba začína plynut ako si uviedla vi vypovedit od 1.1.-28.2.2019. Ak ma dieta 1.2. 3roky tak PP sa obnovuje od 2.2., 4.+5.2.cerpi dovolenku od 6.2.minimalne do konca mesiaca sa daj PN.