Dcérka má dve mená a chcem jej ich prehodiť
Ahoj baby chcela by som poprosiť moje dievčatko má dva mena Mária Lianka no chca bi som prehodiť aby Lianka bolo prve meno dá sa to ? Platí sa za to?
tiež si myslím že ak už tak Liana.....viem si uplne predstaviť puberťáčku ako sa predstavuje Lianka😉ak z týchto mien, tak by so to nechala tak ako to je, veď Lianka jej hovoriť môžete - volá sa tak....a keď bude staršia , pri predstavovaní si vyberie meno ktoré chce....
To sú starosti, aj tak si sama osvojí meno, ktoré bude používať, akým ju budú volať v škôlke, škole, frajer atď.
No Lianka je fakt veľmi detinské, a aj tvoje zmýšľanie 🙈
Zavolaj na úrad a opýtaj sa, podľa mňa naj jednoduchsie.
ak uz, tak len jedno, naco dve?? a urcite radsej Liana nez Lianka 🤦🏼♀️ dost inak pochybujem, ze sa na matrike da zapisat meno v zdrobnenom tvare, ja mam jednu kamosku maminu - ma dceru Lianu, to meno mi vobec divne nepride, podla mna v pohode ked uz, ale teda v tvare Liana, mama ju vola Lia
Autorka sa nepytala ci sa vam paci meno Lianka, tak nechapem naco to komentujete. Jej sa paci, tak ho dala svojej dcere v tejto forme. A da sa zapisat aj v zdrobnenej forme. Ja mam kamaratku a ta je Janka, nie Jana, ale Janka a ma 42 rokov a je to uplne normalne ze ju volame Janka.
V profile mas uvedene, ze Lianka ma 21 rokov, to akoze fakt jej chcete prehadzovat mena v 21 rokoch?
@zuzuliennka1 volá sa liana
Mne na tom dievčatá nepríde nič divne ze Lianka ved je to peknučké ja sa volám napríklad Ľubomíra v škole ma volali Lubka, doma tak peknučké Lubinka a mam 3 deti a dodnes mi ocino nepovie Ľuba ani Lubka ale Lubika
@viestta meno predsa zadáva žena pri pôrode a ďalšie veci tiež rieši s pracovníčkou úradu v pôrodnici...čo s tým má chlap?
@alojzova Prehodit sa to da, zaplatis 5 € za zmenu. Ale prehadzovat to vobec nemusis. Vzdy musite v uradnych papieroch udavat obe mena, ked uz ma dve. Volat ju mozte oboma alebo len jednym z nich a je jedno, v ktorom poradi to meno je. Predstavovat sa bude tym menom, ktorym ju budete volat.
A naco? Moj dedo bol Milan, kazdy ho poznal len ako Milana, on sa predstavoval vzdy ako Milan, a az ked zomrel, z nahrobneho kamena som zistila, ze to bolo jeho druhe meno, prve mal uplne ine. Ale cely zivot bol Milan. Takze naco to prehadzovat? Ked bude chciet byt Liana, bude pre vsetkych Liana bez ohladu na to, kolke meno v poradi to je.

@alojzova nechcem byť hnusná, každému sa páči niečo iné ale meno Lianka? By som ho zrušila úplne a nechala len meno Mária