Dedičské konanie - rada
Ahojte prosim potrebovala by som poradit a vzhladom na citlivost problemu radsej pisem anonymne. Najlepsie ak by tu bol niekto kto vie v takej veci poradit pripadne to niekedy uz riesil co a ako. Ide o to ze nas caka dedicske konanie. Ja nie som priamy ucastnik ale kedze on si nevie rady ako postupovat v takom pripade skusam hladat rady zatial takto neoficialne. Po porucitelovi su dvaja dedici surodenci. Je tam toho vela co zahrana dedicstvo. Nehnutelnosti peniaze pozemky a ine hnutelne veci plus peniaze na uctoch. Z nasej strany prisiel navrh kedze chceme mat pokoj ze im nechame vsetko za urcitu sumu ktora by predstavovala cast nehnutelnosti na ktoru ma aj narok. Este by to bolo hodne pod cenu kedze jej odhadovana cena momentalne je nieco vyse 100 tisic. Teda ze keby vyplatil nejakych 25-30 tisic a zbytok by si mohol nechat. Ale oni nesuhlasia a chcu vyplatit len nejakych 5tisic z tej nehnutelnosti co je naozaj smiesna suma. Nechcu pristupit na dohodu iba to co navrhli oni a ked nebudeme suhlasit tak budu robit prieky a budu to drzat a nevyplatia nam nic pricom nehnutelnosti aj vsetko zosnulom uzivaju len oni aj ked podiel mame aj my tam. Sud je naozaj posledne riesenie ktoremu sa chceme vyhnut. Viete mozno este nejako poradit ako z toho von a zaroven aby sme neobisli celkom naprazdno kedze narok mame na polovicu zo vsetkeho ale chceli sme im vacsinu nechat a aj tak nesuhlasia.
veď toto, u nás je to také, ostal už len môj otec a synovec - ten už nemá vlastne nikoho ani mamu ani otca, ani starých rodičov, je jedináčik, najbližšiu rodinu má len môjho otca, čiže uja a on chce, aby mu ostalo všetko, otec sa chcel s ním dohodnúť, ani by bol nechcel veľa, ale on ani počuť, ani sa dohodnúť a potom to takto dopadne. Budeme to musieť tiež len riešiť s právnikom.
Skusit cez mediatora,to je predstupen sudu. Mozno ak im on vysvetli, tak pochopia,ze pridu o viac ak to pojde na sud.
A vy ste charita?prečo sa stále staviate do role stacia nám omrvinky my sme skromní...
Nechcú sa dohodnúť nechaj to na súd.Nic im nevysvetľujte čo je pre nich výhodnejšie čo nie...aký je dôvod, že chces iba malý podiel z bytu čo ostatné pozemky, peniaze?

@vams a neskusali ste aj vy to riesit cez pravnika? Pokial ho ma on tak to uz asi inak nepojde. Ach no naco je toto dobre. Rodicia nieco nadobudnu aby mali co nechat detom a potom sa takto dotahuju. Uplne zbytocne a pritom sa vzdy da nejako dohodnut. Ja som zvedava ako to bude aj u nas pokracovat..