Dedičstvo v bezdetnom manželstve
Ako to je v prípade, ak manželia nemajú deti a jeden z nich zomrie.Kto bude dediť?Je možné, že švagriná?
Ak ma zosnuly este zijucich rodicov, tak manzel/manzelka a rodicia.
manzel, manzelka a rodicia
ak existuju este rodicia tak aj ni ak nie tak len manzelka
švagriná nie. iba rodičia toho čo zomrel… ak žijú, neskôr po ich smrti to veru švagriná zdediť môže… ak rodiči nežijú, všetko zdedí vdovec alebo vdova…
Druhý z manželstva a rodicia
@biba_18 súrodenci spolu s pozostalou manzelkou/manzelom tiez dedia, ak zomrely nemal rodičov a bol bezdetny.
@andreakotesova vážne? to som netušila. všade kde som pozerala predtým také témy tak spomínali iba rodičov…
Manžel, manželka ak žijú rodičia tak aj oni a ak už nie je manželka ani rodičia tak najbližší čiže súrodenci
@biba_18 je to aj v tom clanku: Ak manžel nemal žiadne deti a nespísal závet, tak po ňom dedia rovným dielom manžel, rodičia zomretého a osoba, ktorá s ním žila v spoločnej domácnosti aspoň 1 rok. Ak rodičia nežijú, tak namiesto nich dedia súrodenci zomretého (ich deti) a ak nežijú ani tí, tak dedia prarodičia (ich deti).
Ale môžu obaja napísať zavet v prospech toho druhého.
@doriiis aj rodič zosnulého ak neexistuje zavet
@andreakotesova
Manžel dedí sám, ak poručiteľ nemá rodičov resp. spolužijúcu osobu. Na miesto rodičov teda nenastupujú ich potomkovia (súrodenci poručiteľa).
Navyše, ak obaja rodičia poručiteľa žijú, tak manžel dostane polovicu.
@andreakotesova hlupost trepes, ak nemas skusenost nepis, Dedi iba manzelka a rodicia, ak rodicov nema iba MANZELKA. Mali sme v rodine tak viem. Surodenci dedia iba po zomrelej sestre/bratovi. Az ked ta umrie a nema nikoho, zdedia surodenci
@katulienkax ešteže ťa tu máme 🙂 draik to už vysvetlil 😉

Manžel,manželka.Zomrel môj ujo a všetko zdedila jeho vdova.Bezdetne manzelstvo