icon

Detský cestovný pas alebo občiansky preukaz: Ktorý zvoliť?

21. máj 2024

Pekný večer

Chcem ísť urobiť doklady synovi len sa neviem rozhodnúť ci CP alebo OP.
Ideme cez leto na dovolenku na Slovensku ale chceme ísť pozrieť aj do Rakúska, Poľska možno Maďarka alebo Čiech.
Viem ze je teraz problém pri CP a ze nestíhajú termíny 🤔.
Mne stačí aby mal doklady hotové do konca júna len sa neviem rozhodnúť.
Viete mi niekto poradiť či stačí iba OP alebo CP, a ako sa vlastne pohybujú cenovo?
Ďakujem

klarissa25
Odpoveď bola odstránená
pribinak
21. máj 2024

Pokial budete cestovať len po EU, tak stačí občiansky

zuzkaa1991
21. máj 2024

OPje lacnejší platnost ma rovnakuu ako CP 2r(dieťa do 6r) ja davam. Robit len OP kazde 2r ked neplanjette ist mimo EU
OP je aj prakticky mam.v penazenke stale ;) pas bol.stale v skrinke prvy rok ked sme.mali

kvietok2012
21. máj 2024

Op do 30dní- 7€ v ramci EU stačí.
CP do 30dni (momentalne to je aj 50dni) podla veku bud 12€ alebo 20€, alebo da sa este do 10dni alebo 2 dní...

jazula
21. máj 2024

My sme dali pre istotu robiť oboje keď už sme tam boli, ak by sme sa rozhodli pre dovču v Turecku. Do EÚ ti stačí OP.

kataleya
21. máj 2024

Dala som spraviť dieťaťu pas pred Veľkou nocou do 1 mesiaca. Ešte stále ho nemám. Takže by som sa nespoliehala, že ho spravia do konca júna.

autor
21. máj 2024

@klarissa25
Neboj mam svoju hlavu a aj Google. Tebe keď robí velky problem niečo normálne komentovať tak nekomentuj.
Pisem na fórum, kde sa normálne diskutuje.

maranco
21. máj 2024

OP bude rýchlejšie a lacnejšie hotový, do týchto krajín môžeš cestovať s OP
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

autor
21. máj 2024

Ďakujem za normálne odpovede všetkým

klarissa25
Odpoveď bola odstránená
autor
21. máj 2024

@klarissa25 a ty načo komentujes?

hradnapani
21. máj 2024

obciansky teraz vybavis rychlejsie. Ja ale skor preferujem pasy - clovek nikdy nevie, kde ho nahle odveje mimo EU a co bude musiet nutne riesit.

zorkahorka
21. máj 2024

Obcianske vraj nemeskaju...

otazka1
22. máj 2024

My sme dávali pasy,iba kvôli tomu že nie všetky letecké spoločnosti akceptujú občianske. Inak ak chcete chodiť autom iba takto na blízko krajiny,staci občiansky.inak čakáme na pasy dva mesiace,op je určite rýchlejší