icon

Digitálne doklady cez aplikáciu: Akceptujú ich policajti?

8. júl 2026

Máte uz niekto digitálne doklady cez appku? Občiansky/vodičský?

Ja som si to nainštalovala pár dní dozadu akurát ma zaujíma že ak by ma náhodou zastavili policajti a ja im ukážem digitálny vodičský namiesto fyzického, či to budú naozaj riadne akceptovať?

Minule bolo v správach ako išli ľudia na referendum s digitálnym občianskym a poslali ich domov po fyzický lebo že nemali čítačky na overenie vraj, také niečo.

Malo by to snáď fungovať keď zriadili aplikáciu nie? A nie že sa budú ľudia posielať domov aby mali fyzický doklad, poprípade pri nejakej kontrole že mi to neuznajú. Veď do apky sa prihlasuje na základe riadne overeného OP

anonym_bb6626
8. júl 2026

Štátne aplikácie a IT riešenia sú takej kvality že ich použijem len keď musím. Zatiaľ používam len aplikáciu Slovensko v mobile.

Pred mesiacom zmizli všetky doklady a museli sa nanovo nahrať.
https://zive.aktuality.sk/clanok/aO7Hgty/doklad...

Všeobecne platí, že policajti akceptujú elektrofonický doklad ale akonáhle sa vyskytne nejaký problém či na strane ministerstva v aplikácii alebo na strane policajta s overovaním tak je to vždy tvoj problém a máš mať plastový doklad pri sebe.

Tiež dôverovať tomuto štátu že ochráni údaje a neuniknú ani nebudú zneužité je naivné, po tom čo už boli úniky zdravotných údajov, alebo odhalené diery v systémoch tak sme sa dočkali len zatĺkania a prenasledovania tých čo na to upozornili.

anonym_1f1ad7
8. júl 2026

@anonym_autor ano mam, na poste odskusane, policajti ich musia akceptovat, na volbach tiez museli... Cestovat s nimi do zahranicia nemozes (teda sa preukazat na letisku smerom "von")...

anonym_8b0799
8. júl 2026
@anonym_1f1ad7

@anonym_autor ano mam, na poste odskusane, policajti ich musia akceptovat, na volbach tiez museli... Cestovat s nimi do zahranicia nemozes (teda sa preukazat na letisku smerom "von")...

@anonym_1f1ad7 na voľbách ich uznali iba keď mali v komisii čítačku, kto čítačku vo svojom súkromnom telefóne nemal alebo nechcel použiť,tak ste mali smolu.