icon

DKC Kramáre - Nechcú ma pustiť za malinkou

zajo222
28. apr 2020

Dobrý deň , pred pár dnami som porodila na Kramároch a dcéra bola hneď prevezená do DKC. Mne bolo povedané že hneď ako budem po sekcii ok môžem isť za ňou. opak je ale pravdou a v DKC mi bolo povedané že musím sa zotavovať po sekcii minimálne 10 dní a potom si spraviť ďalšie testy na covid a až potom môžem prísť. moja otázka znie existuje niaky paragraf alebo niečo podobné podla ktorého ma musia hospitalizovať hneď po prepustení z pôrodnice alebo viem na nich použiť niaku páku? kedže neviem si predstaviť že pôjdem domov a malinkú nechám tam. už dosť čo som teraz bez nej. ďakujem

Strana
z2
pink_lady
28. apr 2020

@zajo222 fuha, to musi byt strasne, je mi to luto, prajem vela sil ...inak poradit neviem, snad sa tu niekto najde...

amelia000
28. apr 2020

@zajo222 skus sa obratit na zenske kruhy.

miriam439
28. apr 2020

@zajo222
https://www.babyweb.sk/prava-rodicov-pri-hospit...
Lenže teraz je mimoriadna situácia, takže je asi celkom možné, že majú právo trvať na čerstvom teste.
Držím palce a prajem veľa síl.

luccija
28. apr 2020

@zajo222 prečo chcú testy?

jvlo
28. apr 2020

daj si urobit covid test za nejakych 70e. To kolko sa budes zotavovat po sekcii ti nikto nemoze prikazat

jajko22
28. apr 2020

Na to nemajú právo. Ani z medicinskeho hladiska, vsak doteraz ste boli s dcerou spojené, vsak ste mali spolocnu krv. Zatelefonujte Bánosovi pravnikovi, alebo inemu dobremu pravnikovi, aj do toho noveho casu a novin sme, dennika n, pravdy, postoy, do kazdeho zajtra zavolajte. Vy ste boli spojene spolu, neni mozne, aby sa diwta nakazilo od zdravotnikov, ak mali ochranu a Vase mlieko materske mu praveze doda vsetko potrebné na imunitu.

jajko22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
28. apr 2020

@jajko22 Rodicovske prava su silnejsie ako akakolvek chripka - preco pises takeho hluposti? Sa ukludni.

kittykat22
28. apr 2020

@zajo222 je nezmysel, ze po sekcii by si sa musela zotavovat 10 dni. Zeny sa po sekcii musia starat o dieta na druhy den. To by si musela byt na JIP.ke a dostavat tranfuziu alebo nieco podobne. K tomu covid - je to pre bezpecnost tvojho dietata. Mozes si nechat spravit testy - ako bolo spomenute vyssie, zobrat negativny vysledok a ist za dietatom.

jajko22
28. apr 2020

@kittykat22 hej, lebo ona to dieta teraz porodila, boli spojene, na tento virus okrem toho deti neumieraju.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
28. apr 2020

@jajko22 v tej nemocnici sú aj iné deti, čo boli s matkou spojené a majú tiež svoje práva a ich matky povinnosti. Oháňať sa titulom "matka" je absolútne od veci, pravidlá platia pre všetkých, reálne nevidím problém v tom, že si dá urobiť test a môže ísť. Jedna sa totižto o zdravie jej dieťaťa, ktoré asi neleží na tom oddelení len z rozmar a kopec ďalších. Ktoré sú v rizikovej skupine. Takže blbé reči o spojení nie sú na mieste. Urobiť si test a ísť si za dieťaťom je momentálne najjednoduchšia cesta. Okrem iného aj pre jej pokoj na duši....

aylinn
28. apr 2020

A keď je niekto slobodná mamička čo žije z 200€ na mesiac tak ma zaplatit 70€ aby mohla vidieť svoje dieťa? Toto je špinavosť ,nie pravidlá 👍 toto sa podla mna nemôže stať nikde inde iba na slovensku🤮

deti95060810
29. apr 2020

@aylinn by som si nebola istá s tým Slovenskom...😉

zajo222
autor
29. apr 2020

@aylinn testy mám spravené robiki mi ich pri príchode kôli malej .

maciatkolulu
29. apr 2020

@aylinn vážne si myslíš, že v zahraničí sa robia testy zdarma? A je zdarma všetko? 😂😂😂Tak ok...

maciatkolulu
29. apr 2020

@zajo222 tak potom je dobre.

brita7777
29. apr 2020

Zavolat do novin minimalne, nemaju na to pravo, strasne to i len citat, skus spravit bordel, proste musia ta pustit za nou si jej mama preboha !!!!!
Dieta by malo byt u matky po sekcii hned, ja som tak rodila dieta som mala do 20minut pri sebe, bolo to sice v zahranici kde žije m no nehorazne ked citam, ako nedaju dieta matke po sekcii, to snad ani nemyslia vazne a kde je ludskost, a ako jej ma nabehnut mlieko, a kto vidi citi ako sa ma ona ta matka co prave porodila ubolena hroza..uz len ta predstava mi vhana slzy do oci, to je to co sa ma zmenit, ale Kramare si isto v tomto specialne bohuzial. A ohanat sa covidom teraz, vyvolavat paniku, da sa to aj inak..no tento sosob nie je absolutne ok. Takze noviny, urobit bordel, strasne by som na nich minimalne nahucala a neodisla dokial mi dieta nedaju!!

lucia147852
29. apr 2020

Nemajú na to právo. Ale nemocnice radi pindaju keď rodič chce byť s dieťaťom. Možno sa skus obrátiť na detskú ombucmanku. Ak máš test ze si zdravá nie je žiaden dôvod. Aj sestričky a doktori chodia domov a môžu byť ešte väčšou hrizboum okrem toho u nás nie je situácia taká že sa ma šíriť taka panika ako sa furt robí

brita7777
29. apr 2020

@lucia147852 Presne, ak je to kvoli covid-19, to uz je na hranici so sialenstvom. Proste dnes tam pojdes a neodides dokial si ju nebudes moct zobrat domov, zober so sebou isto muza zoberte si ruska, rukavice, a neodidte dokial Vam ju nedaju, proste, nemaju na to ziadne pravo ani paragraf a dobre to vedia. Nemusis sa nicoho bat!! Len to fakt spravte. Drzim palce
A tie noviny by som riesila isto tiez inak sa nic nezmeni !!
Je to hroza takato zaostalost v medicine, muzi ako pôrodnici, ktori nemaju absolutne ponatie co zena preziva pri tom, mojej mame skakali po bruchu dobre 40r dozadu, ale isto sa to niekde deje stale, ved su dokumenty o tom, ako sa chovaju k matkam pri porodoch este stale. Preco to inde ide a u nas nie ?
Treba apelovat na vladu teraz sa zmenila, co moze priniest zmeny aj do porodnictva, dufajme, len treba pisat aj tam, ved Matovic ma facebook napr.

pink_lady
29. apr 2020

@taskataska tak nech je testovaný denne aj personál...nie len od matky žiadať čerstvý test ktorý ale ona ma

jankalukasova
29. apr 2020

@zajo222 DKC ako Detske kardiocentrum? Preco bola malicka prevezena? Ma nejaky problem? Ak ano, tak tie rady: "chodte tam a proste bez nej nechodte domov" su trosku odveci... trosku dost. Ak ma nejaky problem, tak je asi dolezite aby bola sledovana. Kedze covid-19 si zgustne prave na jedincoch, ktori maju aj ine tazkosti... ak je teda naozaj v kardiocentre, su tam aj ine deti. Predstav si, ze tam pustia ineho rodica, ktory bude nakazeny a nakazi sa aj Tvoje dievcatko. Potom budete nemocnicu zalovat... rovnako ako Ty mozes nakazit ine deti a ohrozit ich tym. Treba sa da dat otestovat a riesit kedy a za akych okolnosti tam s dcerkou mozes byt. Chapem, ze nechces 10 dni cakat. Netreba sa dat odbit ale na druhu stranu je potrebne respektovat nariadenia. Tiez mam v nemocnici cloveka, ktoreho by som velmi chcela vidiet a kontakt s rodinou a priatelmi je pre neho dolezity. Zivotne dolezity. Ale neda sa to. Ak by som mu tam tu pliagu priniesla, tak by som dokonca zivota nemohla kludne spavat.

brita7777
29. apr 2020

to su len domnienky toto, u malych deti je nakazlivost tak nizka, ako je nakazlivost malych deti kazdym inym ochorenim, aj doteraz zomierali aj novorodenci v celom svete aj denne zomrie a nik to neriesil

tulipanicek
29. apr 2020

@jajko22 Na ten vírus umierajú aj deti 🤦‍♀️ To že je v štatistike 0% neznamená že žiadne neumrelo ale že ich bolo málo a počet sa blíži k nule.
Autorka: Daj si spravit súkromné test čím skôr (zvyčajne je výsledok uzná druhý deň, občas 2 dní) a choď tam s ním.

brita7777
29. apr 2020

ano samozrejme ze zomiera ako denne zomrie vela inych malych deti na ine ochorenia vo svete

thoughtfulweirdo
29. apr 2020

@taskataska Trošku opravím, už bol v médiách prípad úmrtia 29-dňového bábätka z Filipín, zomrelo na rozsiahly zápal pľúc vyvolaný covidom.
Pre autorku- pokiaľ DKC znamená kardiocentrum, zrejme je tam dieťatko kvôli minimálne podozreniu na kardio problém a žiaľ kardio pacienti sú ohrozená skupina, takže aktuálny test na covid19 nie je len taký výmysel, ale ochrana všetkých detičiek, ktoré tam ležia. Je to nešťastná situácia a verím, že strašný pocit, ale momentálnu situáciu si nikto len tak z rozmaru nevymyslel.

ladyloo
29. apr 2020

obavam sa ze to budes musiet vydrzat..bezpecnost deti ktore maju chatrne zdravie ma prednost pred ty, aby si tam bola...maju nejake pravidla a budes sa musiet prisposobit :/

brita7777
29. apr 2020

@thoughtfulweirdo je to zlyhanie systemu, lebo da sa ist na to i inak, ale nevidiet a nemoct si zobrat svoje dieta po porode to je des. Aj vsetky radikalne opatrenia na Slovensku sa deju z toho dovodu, ze zdravotnictvo je v katastrofalnom stave, zkorumpovane, rozkradnute.

thoughtfulweirdo
29. apr 2020

@brita7777 To je jasné. Len žiaľ za týždeň a ani za mesiac sa to vyriešiť nedá a doplácajú na to obyčajní obyvatelia

brita7777
29. apr 2020

@ladyloo ale ved jej robili test, co ma vydrzat ? praveze nic nemusi vydrzat, je to jej dieta a tiez ma svoje prava ako kazdy rodic ma zakladne ludske pravo byt po narodeni s dietatom.

Strana
z2