icon

Dobrovoľná nezamestnanosť a nárok na podporu

5. mar 2025

Mozem byt dobrovolne nezamestnana a po 3 tyzdnoch ist na urad a poberat podporu?

Taka otazka, konci mi pn po operácii. Mam slubenu pracu od aprila. Rozhodla som sa neist hned na urad prace sa registrovat kvoli praci. Ale coak mi ta praca nevyjde z nejakych dovodov, (moze sa aj to stat v dnesnej dobe). Mozem ist potom na urad prace sa registrovat a poberat podporu? Ked budem tri tyzdne dobrovoľne nezamestnana? Viem, ze si budem musiet zaplatit zdravotku v tom obdobi, ale ako to berie socialna? Dakujem za rady

doriiis
5. mar 2025

Môžeš.Socialka to riešiť nebude

autor
5. mar 2025

@doriiis pytala som sa aj umelej inteligencie, ta mi to tiez potvrdila, ale chcela som sa radsej este uistit 🙂 dakujem pekne!

doriiis
5. mar 2025

Ja som bola takto 2 x v živote.Ja som však na UP išla hneď.Povedala som,že mám sľúbenú prácu odvtedy a odvtedy.Tak mi rovno povedali,že ma ani nikam nepošlú,len im mám poslať kópiu zmluvy a oni ma vyradia.

krasneleto
5. mar 2025

na UP chod hned.. .jednak si nebudes nic doplacat a jedna zacnes cerpat podporu... ak ta do prace zoberu, a nedopadne to podla tvojich predstav, podporu docerpas... Preco si sa rozhodla nedostat peniaze a radsej si zaplatit zo svojho?

janickacrazy
5. mar 2025

A toto má akože aký význam? Veď choď normálne na ÚP, oni ťa aj tak hneď nikam nepošlú, to tak po 2-3 mesiacoch posielajú. Keď ti práca vyjde, tak len pošleš zmluvu a oni ťa odhlásia. Za tie 3 týždne si vycerpas podporu, nemusíš nič platiť. Samé výhody. Keby práca nevyšla, tak pokracujes v čerpaní podpory.

autor
5. mar 2025

@krasneleto lebo sa mi nechce ist na urad prace. Zbytocne chodit hore dole s papiermi

krasneleto
5. mar 2025

tak potom sa ospravedlnujem, hore dole s papierami za skoro 100€ z vlastneho vacku a pritom mat podporu, to je ozaj zly napad

autor
6. mar 2025

@krasneleto za 21 dni je to nejak 60€, co nie je suma, ktora by ma zruinovala. Ja mam urad prace totizto dost daleko od bydliska a nemam to par m. Takze kebyze nemam sľúbenú pracu, pojdem na urad, ale takto mi to vyhovuje viac