icon

Dobrovoľne nezamestnaná

bublinka44
8. jún 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať ohľadom platenia do zdravotnej poisťovne. Viem, že len to je povinné, viem v akej sume aj na aký účet. Chcela by som sa však opýtať, že či do tej zdravotnej poisťovne musím osobne prísť nahlásiť im, že budem samoplatca, alebo stačí, keď tam začnem posielať peniaze a oni ich automaticky priradia ku mne, keďže sa pri prevode z banky uvádza rodné číslo. Ďakujem za akúkoľvek radu

blondinka95
8. jún 2023

@bublinka44 veď si zavolaj priamo tam a povedia ti.

syslik81
8. jún 2023

ja som bola sice roky dozadu ale musela som ist osobne

syslik81
8. jún 2023
eva193
8. jún 2023

:D jasne ze musis ist odobne, podpisat nejake papiere alebo ziadost...to by vyzeralo keby im tam kazdy svojvolne posielal peniaze a oni to mali priradovat

sweet20
8. jún 2023

@bublinka44 musis podpisat papiere.. nedavno som bola

januska12323
8. jún 2023

Musíš sa ísť nahlásiť ako osoba dobrovoľne nezamestnaná potom stačí platiť a na pobočku pôjdeš znova až ak sa situácia zmení.

bublinka44
autor
8. jún 2023

@sweet20
@januska12323
A v prípade, že nie som na Slovensku a neviem tam osobne ísť, to nemože ísť vybaviť rodinný príslušník? Musím to ja osobne podpísať?

bublinka44
autor
8. jún 2023

@syslik81
Skúšala som, ale union to má nejako zvláštne a chce tam vyplniť IČO, bez toho to nejde odoslať.

1fifinka1
8. jún 2023

Podľa mňa sa to dá pohodlne cez aplikáciu. Ak máš. Tam sa to nastavuje.

januska12323
8. jún 2023

To neviem, skús si zavolať na pobočku.
@bublinka44 ak treba osobne tak musíš aj tak prísť, predpokladám, že príbuzný na to nemá splnomocnenie

1fifinka1
8. jún 2023

@bublinka44 možno si zaklikla zle, IČO určite nebude pýtať ak si dobrovoľne nezamestnaná. IČO pýta iba pri SZCO.

bublinka44
autor
8. jún 2023

@1fifinka1
Práveže som preklikala všetko (vznik/zánik/zmenu platiteľa) a všade bolo IČO treba. Akoby to bol formulár pre zamestnávateľov, pritom som to našla v dvoch článkoch o tom, ako sa nahlásiť ako samoplatca.

syslik81
8. jún 2023

@bublinka44 tak si zavolaj a malo by to ist aj ncez telefon .. pripadne ta aspon bude navigovat tak aby si to vyplnila spravne

syslik81
8. jún 2023
bublinka44
autor
8. jún 2023

@syslik81
Áno, aj to som skúšala už asi 15-krát, ale ani raz mi neprišla sms s overovacím kódom a nový PIN kód pošlu len poštou.

syslik81
8. jún 2023

tak ais nemas registraciu spravenu .. medzi tym mas kde sa zaregistrovat https://portal.unionzp.sk/onlinepobocka/pub/reg...