Dôchodok po smrti matky
Ahojte kočky.. viem ze asi to tu nepatrí ale mám takú otázku..Kamarátovi zomrela mamka 2.12.Dôchodok dostáva 20teho..Dostane na účet ešte tento mesiac.. Lebo jedny vravia Ano.druhy Nie tak už nevie a dosť by mu to pomohlo keby ze áno.. Neviem ako sa to berie..Dakujem za každú odpoved
@rybka84 skus zajst na obecny urad, ci sa nechysta daka zbierka. vacsinou mesto take daco organizuje., kamosovi pomohli penazmi aj satami jedlom. oni vyhoreli uplne ale ze uplne. snad sa vam postasti. je mi to luto. my sme si tiez prezili tragedie v zivote, a toto si ozaj uz radsej ani nepredstavujem.
@anonym_715da9 prečo by sa ľudia mali zbierať, ak došlo k požiaru kvôli cigarete a ešte sa v byte údajne nachádzali drogy? Treba pomáhať ľuďom v núdzi (robím to často a rada), ktorí sa ale do tej núdze nedostali vlastnou nezodpovednosťou. Keď tak, je potrebné pomôcť susedom, ktorí došli k škode na svojom majetku kvôli nezodpovednosti iných.
@rybka84 skus zajst na obecny urad, ci sa nechysta daka zbierka. vacsinou mesto take daco organizuje., kamosovi pomohli penazmi aj satami jedlom. oni vyhoreli uplne ale ze uplne. snad sa vam postasti. je mi to luto. my sme si tiez prezili tragedie v zivote, a toto si ozaj uz radsej ani nepredstavujem.
@anonym_715da9 čiastočne vyhorel no nedá sa tam bývať jedno stastie ma ze ma som po rodičom ze ma kde skloniť hlavu..úrad nic mu nedá odpoveď starostu oni majú do konca roka naplánované výdavky na pomoc..hm cesta dopredu vie čo sa stane..dala som už zbierku no musím doložiť správu od hasičov tak opäť stojím..
@anonym_912918 tak prepac ale ked tu ludia posledne mesiace pisu take debiliny ze sa clovek rozum zastavuje, co ti mam na to odpisat.zachvilu tu budeme ludom asi vestit alebo co. ale ty si zjavne nad vecou alebo nova alebo vobec nesledujes co sa tu ludia pytaju a ako si niektori robia prdel uz so vsetkeho.
autorke prispevku som sa ospravedlnila a dalej, ak si si nevsimla, neriesim kto bol na vine a podobne. pekny den aj tebe,.
@anonym_715da9 áno vnímam aj ja debiliny, že sa tu veľa píšu... Ale ak nemám napísať co k veci tak nereagujem. Ak je to troll tak ho nekrmim, ak je tam odpoveď na otázku tak načo mam písať svoje pripomienky.
Áno teraz som reagovala, lebo mam pocit, že by sa to zvrtlo.. Aj tak sa zvrtlo, lebo v článku spomenuli drogy. A už sa zmenila dynamika témy.
Pekný deň aj tebe.
@anonym_715da9 prečo by sa ľudia mali zbierať, ak došlo k požiaru kvôli cigarete a ešte sa v byte údajne nachádzali drogy? Treba pomáhať ľuďom v núdzi (robím to často a rada), ktorí sa ale do tej núdze nedostali vlastnou nezodpovednosťou. Keď tak, je potrebné pomôcť susedom, ktorí došli k škode na svojom majetku kvôli nezodpovednosti iných.
@melanta vinikovi by som neprispievala.
@melanta cigánov treba pomáhať.. áno drogy na výber boli ..joj uveriť všetkému.. nebojte už tam je podané trestne oznámenie za krivé obvinenie...Ja ho poznám drogy asi o nich len čítal.. áno od cigarety..
@melanta cigánov treba pomáhať.. áno drogy na výber boli ..joj uveriť všetkému.. nebojte už tam je podané trestne oznámenie za krivé obvinenie...Ja ho poznám drogy asi o nich len čítal.. áno od cigarety..
@rybka84 a odpovieš na otázku, ktorú si ignorovala, že akú diagnózu má dotyčný, že nemôže pracovať? Pýtala som sa to preto, že matky samoživiteľky s plným ID s ťažkými diagnózami pracujú, aby uživili deti. Tak ma zaujíma, akú diagnózu má 56 ročný chlap, ak nemôže vôbec pracovať.
tak snáď bol byt poistený... na dôchodok jeho matky by tak či tak nemal nárok.. nie je to jeho dôchodok
@rybka84 a odpovieš na otázku, ktorú si ignorovala, že akú diagnózu má dotyčný, že nemôže pracovať? Pýtala som sa to preto, že matky samoživiteľky s plným ID s ťažkými diagnózami pracujú, aby uživili deti. Tak ma zaujíma, akú diagnózu má 56 ročný chlap, ak nemôže vôbec pracovať.
@melanta to nieje podstatne dalabsom otazku staci ano nie..Nebol odkázaný na jej dôchodok.. Ale myslím že aj tebe v takej situácii by to pomohlo
@patka06 ale ja si pamätám že moj ocko zomrel 3.3 dôchodok mu prišiel na ucet 12.3co mama si myslela že nie alebo ze bude vraciat.ale nie po dedicskom dostala
@rybka84 to sa mi nezdá,
sociálna poisťovňa dôchodok na účet zosnulého nepošle. Je to 18 dní, úmrtie stihne zaregistrovať a aj účet zosnulej v banke už bude blokovaný.
@melanta to nieje podstatne dalabsom otazku staci ano nie..Nebol odkázaný na jej dôchodok.. Ale myslím že aj tebe v takej situácii by to pomohlo
@rybka84 jáááááj tak, nie je podstatné, prečo nepracuje. Tak nech si pomôže sám a nech nerieši zbierky a nežobre od ľudí, ak nie je podstatné, prečo nepracuje.
@anonym_715da9 čiastočne vyhorel no nedá sa tam bývať jedno stastie ma ze ma som po rodičom ze ma kde skloniť hlavu..úrad nic mu nedá odpoveď starostu oni majú do konca roka naplánované výdavky na pomoc..hm cesta dopredu vie čo sa stane..dala som už zbierku no musím doložiť správu od hasičov tak opäť stojím..
@rybka84 ten tvoj voľný dom, čo si riešila mu nemôžeš dočasne poskytnúť?
Asi až taký dobračisko nebol, keď ludia čo tam bývajú píšu aj toto "Z balkona toho bytu sa neraz strielalo..." A ano, polícia si vymysli, že tam našla sáčky s bielym práškom. Mimochodom, babka bola v byte lebo opravovali dom. Tak kde je problém? Kludne nech byva v tom dome.
@rybka84 Soc.poisťovni trvá 3 mesiace,kým prebehne zmena.takže prídu 3 dôchodky,aj vianočný,a bude to treba vrátiť.
Mne keď zomrela mama,tak ešte ani dôchodok neprišiel,ale už som dostala list,že OKAMŽITE mám vrátiť,lebo ma dajú na súd za neoprávnené obohatenie.podotýkam,ešte ten dôchodok neprišiel ani.
Po 3 mesiacoch,keď boli všetky peniaze zo socky na účte,som to vrátila.
@rybka84 je irelevantné, že je jediný dedič. Na peniaze na jej účte má nárok až po dedičskom konaní. Ak byt vyhorel, tak škodu mu zaplatí poisťovňa, ak mal poistenie nehnuteľnosti. Mimotoho, jeden dôchodok mu nezachráni vyhorený byt. Snáď pracuje a neživila ho mama zo svojho starobného dôchodku.
@melanta vyhoreny byt asi nie, ale teda asi musi zatial niekde byt napriklad
@melanta vyhoreny byt asi nie, ale teda asi musi zatial niekde byt napriklad
@simca06022011 autorka píše, že on žije v dome rodičov, že nebýval v tom byte.
no ja musim povedat, ze to bude indivindy, svokrovi chodil dochodok este niekolko mesiacov...aj osobne sme to xkrat nahlasovali nech to zastavia aby sa tolko nemuselo posielat spat. Doriesil to potom ale uz notar v dedicskom vsetko. V kazdom pripade ak nabehnu dochodky za obdobia kedy nemali, budu sa vracat.
@simca06022011 autorka píše, že on žije v dome rodičov, že nebýval v tom byte.
@melanta tak co robila mama v jeho byte? a zhorela tam? on bol v dome? je to sice jedno ale ja myslim, ze ten clovek ma aktualne az az vydavkov so vsetkym, kym zbehnu poistky (ak vobec boli poisteni) a "uprace" sa to vsetko, byt sa napr preda, moze mat nedostatok. a moze sa pytat, ci este nieco mame pride alebo nie..
@rybka84 Soc.poisťovni trvá 3 mesiace,kým prebehne zmena.takže prídu 3 dôchodky,aj vianočný,a bude to treba vrátiť.
Mne keď zomrela mama,tak ešte ani dôchodok neprišiel,ale už som dostala list,že OKAMŽITE mám vrátiť,lebo ma dajú na súd za neoprávnené obohatenie.podotýkam,ešte ten dôchodok neprišiel ani.
Po 3 mesiacoch,keď boli všetky peniaze zo socky na účte,som to vrátila.
@anonym_7c13f5 to vážne? Starký zomrel den pred dôchodkom, starka uz jeho dôchodok nedostala na druhy deň.
@melanta tak co robila mama v jeho byte? a zhorela tam? on bol v dome? je to sice jedno ale ja myslim, ze ten clovek ma aktualne az az vydavkov so vsetkym, kym zbehnu poistky (ak vobec boli poisteni) a "uprace" sa to vsetko, byt sa napr preda, moze mat nedostatok. a moze sa pytat, ci este nieco mame pride alebo nie..
@simca06022011 áno, mama zomrela, spôsobila požiar cigaretou, takže poisťovňa mu nič nedá. A keď čítam ostatné informácie o tej rodine, tak nie, neľutujem ich a som názoru, že zbierky sa majú robiť pre dobrých ľudí, ktorí sa ocitli v zlej situácii. Ľutujem susedov, že kvôli zlým susedom majú škody na svojom majetku. Navyše, dotyčný nepracuje a keď som sa autorky opakovane pýtala, že akú má diagnózu, že nemôže pracovať (pretože vieme, že pracujú aj ženy matky s ťažkými diagnózami s plným ID len aby uživili deti), tak autorka odpísala že nie je podstatné, prečo dotyčný nepracuje. Takým ľuďom nevidím dôvod pomáhať a ľutovať ich.
@simca06022011 áno, mama zomrela, spôsobila požiar cigaretou, takže poisťovňa mu nič nedá. A keď čítam ostatné informácie o tej rodine, tak nie, neľutujem ich a som názoru, že zbierky sa majú robiť pre dobrých ľudí, ktorí sa ocitli v zlej situácii. Ľutujem susedov, že kvôli zlým susedom majú škody na svojom majetku. Navyše, dotyčný nepracuje a keď som sa autorky opakovane pýtala, že akú má diagnózu, že nemôže pracovať (pretože vieme, že pracujú aj ženy matky s ťažkými diagnózami s plným ID len aby uživili deti), tak autorka odpísala že nie je podstatné, prečo dotyčný nepracuje. Takým ľuďom nevidím dôvod pomáhať a ľutovať ich.
@melanta ja nevidim dovod riesit ci pomahat alebo nie, ale pyta sa na jednu vec a ine ma netrapi...
@rybka84 aj keby dostal musi to vratit
@rybka84 ak aj dostane, tak ho bude musiet vratit, lebo uz jej nepatril

@barbora9312 ked je kolagen droga no dobre
@barbora9312 Piko s mamou varil a vybuchlo🤣bože uveriť dristam...
@rybka84 ale ale, polícia by nikdy kolagén neoznačila ako drogy, prečo by to robila, načo? Fuj, je mi na grc z takých ako ty a ako je dotyčná zosnulá a jej syn. Vyhorí a zomrie, pretože podpáli byt cigaretou, urobí škody susedom a ty tu teraz budeš písať o tom, že on je dobrý človek a polícia trepe a nazýva kolagen drogami. Ak došlo k podpáleniu bytu cigaretou, tak ak aj mali poistenie, tak poisťovňa nič nezaplatí. Ja pomáham veľa a často, ale takýmto by som nepomohla.