Dôchodok po smrti matky
Ahojte kočky.. viem ze asi to tu nepatrí ale mám takú otázku..Kamarátovi zomrela mamka 2.12.Dôchodok dostáva 20teho..Dostane na účet ešte tento mesiac.. Lebo jedny vravia Ano.druhy Nie tak už nevie a dosť by mu to pomohlo keby ze áno.. Neviem ako sa to berie..Dakujem za každú odpoved
dochodky sa vyplacaju mesacne vopred, cize logicky nie
podla mna tiez nie...
Okrem iného je aj účet zablokovaný takže by to ani nevytiahol.
a čo chce s jej peniazmi? je disponent ?
Nie, nedostane...dôchodok sa vyplaca mesiac vopred
@rybka84 nedostane, v tomto sú rýchli a oznamujú aj banke aby blokovala účet a aj keby dostal bude sociálna poisťovňa žiadať vrátiť peniaze
boli tu už komentáre, že hneď po smrti vybrali dôchodok z účtu a potom banka vrátila sociálnej poisťovni peniaze, tak pri dedičskom ostal dlh v banke čo mali vyplatiť dedičia aby sa mohol zrušiť účet
a čo chce s jej peniazmi? je disponent ?
@anonym_58042c ano je jediný dedič a potrebuje peniažky keďže mu vyhorel byt kde mu zomrela mamka
@anonym_58042c ano je jediný dedič a potrebuje peniažky keďže mu vyhorel byt kde mu zomrela mamka
@rybka84 kolko ma rokov? nepracuje? z coho zije? preco je odkazany na ten dochodok? nema inu rodinu? cele je to cudne..
@rybka84 je irelevantné, že je jediný dedič. Na peniaze na jej účte má nárok až po dedičskom konaní. Ak byt vyhorel, tak škodu mu zaplatí poisťovňa, ak mal poistenie nehnuteľnosti. Mimotoho, jeden dôchodok mu nezachráni vyhorený byt. Snáď pracuje a neživila ho mama zo svojho starobného dôchodku.
@rybka84 zial tam uz nech nepocita s peniazmi. kedze..:(
@rybka84 niekedy tymto pribehom vlastne vobec neverim. a on nema narok na jej dochodok ! ak je dieta, ma narok na sirotske. ak mala mama 2 pilier ma narok na to. ale na jej dochodok nie.
@rybka84 niekedy tymto pribehom vlastne vobec neverim. a on nema narok na jej dochodok ! ak je dieta, ma narok na sirotske. ak mala mama 2 pilier ma narok na to. ale na jej dochodok nie.
@anonym_da6299 je na invalidnom ma 56 a nie nema už nikoho je to dolezite
@anonym_715da9 videla si 2.12.správy
@anonym_715da9 https://www.topky.sk/cl/10/9266367/Tragedia-v-K... dátum sedí, obeť tiež... Nechápem prečo hejtujes
@rybka84 to, že je jediný dedič nemení nič na veci, že učet bude blokovaný a tiež peniaze na nom kým neprebehne dedicské ak sa nemylim..
@anonym_715da9 https://www.topky.sk/cl/10/9266367/Tragedia-v-K... dátum sedí, obeť tiež... Nechápem prečo hejtujes
@anonym_912918 aký hejt? Dotyčná v tej odpovedi nikde nehejtovala. Napísala, že niekedy týmto príbehom neverí. To nie je hejt, to je rozumná myšlienka, neveriť hneď každému, kto žobre. A ostatné, čo napísala, tiež nie je hejt, ale pravda. Nemá nárok na jej dôchodok.
@rybka84 nie nevidela
@anonym_912918 tak ozaj, ze spravy nepozeram. ak je to ozaj pravda, tak ma to mrzi neviem si to ani predstavit ale potom co tu niektori pisu tu uz ani neverim tie pribehy kde je polovica vymyslena.
@rybka84 tebe sa ospravedlnujem, naozaj som nevidela spravy. verim ze sa vam podari mozno daka verejna zbierka, kamarat vyhorel a tiez sa mu skladali ludia z obce. inac urcite pobehaj urady na co vsetko mas narok. prepac.
@rybka84 s akou diagnózou je na ID? Pretože množstvo ľudí je na plnom ID, s naozaj ťažkými diagnózami a pracujú. Dokonca ženy s ťažkými diagnózami pracujú a živia a starajú sa samé o deti. Takže ak chceš poradiť a pomôcť, tak ako prvé prestaň kúskovať informácie a uveď všetky fakty naraz. Nie ako sa to hodí, tak podľa toho dávaš ďalšie informácie.
Mali poistený byt? Ak mali na cigarety, ktoré boli príčinou požiaru, tak snáď mali aj na poistenie domácnosti aj poistenie nehnuteľnosti.
hasici ako dovod uviedli fajcenie... tuto ja nejak nemam pochopenie, nech sa akokolvek snazim, aj ten vek zohladnit, neviem nejak...
dvaja dochodcovia, ale na cigarety musi byt ...
@rybka84 v byte sa nachádzali drogy? Príčina požiaru - fajčenie?
hasici ako dovod uviedli fajcenie... tuto ja nejak nemam pochopenie, nech sa akokolvek snazim, aj ten vek zohladnit, neviem nejak...
dvaja dochodcovia, ale na cigarety musi byt ...
@anonym_da6299 kamarat vyhorel od vianocnej sviecky.. ...
moja teta tiez musela po babke dochodok vratit ked zomrela
@anonym_da6299 kamarat vyhorel od vianocnej sviecky.. ...
@anonym_715da9 ano, verim, ze aj taki su zial, ludia su nepoucitelne hlupi
@anonym_912918 aký hejt? Dotyčná v tej odpovedi nikde nehejtovala. Napísala, že niekedy týmto príbehom neverí. To nie je hejt, to je rozumná myšlienka, neveriť hneď každému, kto žobre. A ostatné, čo napísala, tiež nie je hejt, ale pravda. Nemá nárok na jej dôchodok.
@melanta ja nezobrem len sa pýtam normalne nebojte nebol odkázaný na jej dôchodok ale určite by mu pomohol teraz v takej situacii
@rybka84 v byte sa nachádzali drogy? Príčina požiaru - fajčenie?
@barbora9312 ked je kolagen droga no dobre
@barbora9312 Piko s mamou varil a vybuchlo🤣bože uveriť dristam...
@barbora9312 ked je kolagen droga no dobre
@barbora9312 Piko s mamou varil a vybuchlo🤣bože uveriť dristam...
@rybka84 pokiaľ viem prebieha vyšetrovanie
@melanta súhlasím, nárok na dôchodok nie je... Odpovede autorka dostala.
Ale spochybňovať tu pomaly každý jeden príspevok, že je to blbosť, že je to troll tak to tiež nie je správne. K čomu pomohla odpoveď, na ktorú som ja reagovala? Ničomu.
@rybka84 nie nevidela
@anonym_912918 tak ozaj, ze spravy nepozeram. ak je to ozaj pravda, tak ma to mrzi neviem si to ani predstavit ale potom co tu niektori pisu tu uz ani neverim tie pribehy kde je polovica vymyslena.
@rybka84 tebe sa ospravedlnujem, naozaj som nevidela spravy. verim ze sa vam podari mozno daka verejna zbierka, kamarat vyhorel a tiez sa mu skladali ludia z obce. inac urcite pobehaj urady na co vsetko mas narok. prepac.
@anonym_715da9 tak snažím sa mu pomôcť keďže on je fakt dobrý človek. Len nik nevie pravdu a trepu
@melanta súhlasím, nárok na dôchodok nie je... Odpovede autorka dostala.
Ale spochybňovať tu pomaly každý jeden príspevok, že je to blbosť, že je to troll tak to tiež nie je správne. K čomu pomohla odpoveď, na ktorú som ja reagovala? Ničomu.
@anonym_912918 tak prepac ale ked tu ludia posledne mesiace pisu take debiliny ze sa clovek rozum zastavuje, co ti mam na to odpisat.zachvilu tu budeme ludom asi vestit alebo co. ale ty si zjavne nad vecou alebo nova alebo vobec nesledujes co sa tu ludia pytaju a ako si niektori robia prdel uz so vsetkeho.
autorke prispevku som sa ospravedlnila a dalej, ak si si nevsimla, neriesim kto bol na vine a podobne. pekny den aj tebe,.
@anonym_715da9 tak snažím sa mu pomôcť keďže on je fakt dobrý človek. Len nik nevie pravdu a trepu
@rybka84 skus zajst na obecny urad, ci sa nechysta daka zbierka. vacsinou mesto take daco organizuje., kamosovi pomohli penazmi aj satami jedlom. oni vyhoreli uplne ale ze uplne. snad sa vam postasti. je mi to luto. my sme si tiez prezili tragedie v zivote, a toto si ozaj uz radsej ani nepredstavujem.

Už nedostane