icon

Dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

15. okt 2022

Ahojte .. s veľmi ťažkým srdcom idem položiť túto otázku. Ocinko bol v teminalnom štádiu rakoviny a posledné dni potreboval prečistenie, tak som sa a lekárom dohodla, že ostane na víkend v nemocnici ( inak som sa o neho starala doma). Posledný deň, keď mal ísť naspäť domov, brali ku krv o 15 hod. Odvtedy mi niekoľko krát volal, aby som vybavila až ide domov, už po hlase sa mi zdalo, že nemôže dýchať. Volala som sestričke, aby sa na neho išla pozrieť, volala som o pár minút a že bola, vraj je v poriadku. Mamina so sestrou prišli o 17tej za ocinom ( mali sme povolené kedykoľvek, pretože už to bola otázka dní) a našli ho takto a ledva dýchajúceho. Dve hodiny za ním pravdepodobne nebol nikto, napriek môjmu telefonátu a stratil veľa krvi. O necelé tri hodiny umrel. Pre neho to bolo vykúpenie, mal aj napriek morfium neuveriteľné bolesti. Pred pár dňami sme sa ale rozprávali s niekoľkými lekármi a záchranárom a na základe tejto fotky a okolností nám povedali, že treba nahlásiť tento stav na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Čo by ste robili vy

Dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
Strana
z3
autor
15. okt 2022

@trgypadl áno, to je jasné, tomu sa nebránim. Krvi stratil naozaj veľa len tou diagnózou.. ale pár dní predtým, ako šiel do nemocnice, som prosila obvodnú, aby mu vzali krv ( ados odobrali) a vravela, že je prekvapená na jeho veľmi vážny stav, aké má krvné výsledky.. pri Tom prečisteni musel stratiť veľmi veľa krvi, prosíl doktorov až už mu nič nerobia, že už nevladze. Nemohol mať anestéziu.. so slzami v očiach nám to doktori oznamovali.. jeden z nich bol brat tej sestričky..

miskakyska
15. okt 2022

@papaya308 ja sa vždy čudujem,kto im na FB vypisuje vždy, vždy, vždy tie pochvalné komentáre..
Potom tam clovek na ich základe zažíva liečby šokom..
Na pár výnimiek tam personál pomôže jedine tak človeku do hrobu
Mama na chirurgickej jiske po náročnej 7 hodinovej operácii prosila službukonajucu sestričku,aby jej posunula trošičku bližšie pohár vody,lebo sa nemohla k nemu dostať..ona jej odvrkla, že nech si ho dočiahne, že má ruky🤮🤕

papaya308
15. okt 2022

@miskakyska toto presne sme zažili, pacient na kyslíku infúzie a oni mu ani fľašu vody spod postele nepodali. Tie recenzie si asi samé píšu, tam sa dostať tak radšej umrem na chodniku

trgypadl
16. okt 2022

To mi je luto.... Si si ista, ze su v pribuzenakom vztahu?

autor
16. okt 2022

@trgypadl áno, buď sestra, alebo manželka. Tým som si není istá, čo konkrétne. Aj pri tejto udalosti boli spolu v službe a keď jej kázal, aby šla po krvnú plazmu mu povedala, čakaj prezliekam perinu. Tak sa jej opýtal, či jej to má dať príkazom ako doktor.. a aj od jednej sestričky som postrehla, že je to rodina..

trgypadl
16. okt 2022

myslis, ze to ma nejaky vplyv, ze su v pribuzenskom vztahu?

autor
16. okt 2022

@trgypadl nie, z toho odborného hľadiska. Ja som mala skôr na mysli to, že ak by sme podali sťažnosť, týkalo by sa to aj jeho, keďže sú rodina a on bol naozaj asi ten najúžasnejší doktor, akého som za posledné roky stretla..

trgypadl
16. okt 2022

Tykalo by sa to vsetkych, ktorí poskytovali zdr. Starostlivost.... Teraz mi nie je jasne, alebo aj je... Ty si spokojna s poskytovanim zdr starostlivosti, ale mas problém s tou sestrou a s tou situáciou po odbere?

mondolina
16. okt 2022

nie nadávala by som žiaden podnet,
počúvaj svojho otca nie cudzieho človeka.
nemyslím si, že by to zdravotná sestra spravila naschvál.

drahomirrra
16. okt 2022

Autorka, od vcera nad tebou rozmyslam. Co by som na tvojom mieste robila. Vies co by ma presvedcilo? Asi Oteckovo zelanie. A to ja som clovek, co tiez nenavidi nepravost a nema problem podat podnet.

autor
16. okt 2022

@trgypadl áno, dovtedy bolo všetko v poriadku, čo sa týka lekárov aj sestier.

autor
16. okt 2022

@mondolina ocka už žiaľ, počúvať nemôžem. K tomuto sa žiaľ, nemal možnosť vyjadriť. Len sa domnievam, čo by si o Tom myslel..

autor
16. okt 2022

@drahomirrra ja tiež, vždy si všade otvorím ústa, toto bolo asi skôr z tej čerstvej info od lekárov, že to je na podnet určite. Ja som bola od jeho smrti s tým tak, že aj keby, tak mu to pomohlo proste. On sa naozaj veľmi trápil a my s ním..

miskakyska
16. okt 2022

Aj keby si podnet podala,ako ani keby si nepodala..jedna podplatena banda, kryjú sa navzájom..strata času

Strana
z3