Dokaličila ma masérka, ktorá masíruje načierno

filange
10. júl 2017

Ahojte, potrebujem vašu radu, kvôli tomu som sa tu zaregistrovala. Situácia sa má takto: bola som na masáži u jednej pani "masérky". Ďalej pochopíte, prečo to dávam do úvodzoviek. Normálne na masáže nechodím, ale táto pani ma oslovila, že robí masáže a bolo mi jej ľúto, chcela som jej pomôcť. Je to osamelá matka. Tvrdila, že má masérsky kurz a viacročné skúsenosti. Masírovala ma doma v obývačke, nemohla som sa potom ani osprchovať. Prišlo mi to divné, ale fakt som jej chcela pomôcť. Kúpila som si od nej niečo ako permanentku -5 masáží za 75 eur.
Pred masážou som jej jasne povedala, že mám problém s krčovými žilami. Povedala len dobre, dobre. ..
Masáž mi veľmi príjemná nebola, pani dosť tlačila,miestami ma to až bolelo. Tvrdila, že ak má masáž byť účinná, tak ma nemôže len hladkať.
Masáž skončila poobede, cca. o 16.00. V noci ma začala strašne bolieť noha, celá zmodrela, nemohla som ňou hýbať, prišla po mňa sanitka. Doktor v nemocnici na urgente skonštatoval, že neodborná masáž mi uvoľnila, resp. vytvorila (celkom som to nepochopila) krvnú zrazeninu.
Moja otázka - čo môžem teraz urobiť? Ako sa brániť? Čo ak pani ublíži aj ďalším ľuďom?

bluka2
10. júl 2017

Uz na tu masaz nechod proste. Hadam ti za zvysok vrati peniaze. Skoda, ze si to nepochopila, tie dve veci su dost rozdiel. Uz by som sa v tom nehrabala a bola rada, ze doktori pomohli

pribinak
10. júl 2017

No sama si si na vine. Ides k niekomu koho nepoznáš, nemas referencie, ....najmä ak mas zdravot. problem

Teraz uz len treba osloviť ludi v tvojom okoli, aby si pani vyhli a nedali sa u nej masírovať.

Pytala by som si peniaze spat

extempore
10. júl 2017

Ja by som ju udala na všetky možné inštitúcie - začala by som daňovým úradom a inšpektorátom práce za čiernu prácu...

bashka80
10. júl 2017

@extempore Áno, súhlasím, nahlás ju, veď máš od nej aj permanentku, aj to je dôkaz. Keby sa jednalo o nejakú maličkosť, akože nejaká pani ktorá upratuje načierno, tak nepoviem, nech privyrobí. Ale táto môže ublížiť aj ďalším ľuďom.

katkati
10. júl 2017

A odkiaľ je ta "maserka"?

lukamka
10. júl 2017

tak teda, krvna zrazenina... to si mala stastie, ze sa horsie nestalo. Ja osobne ako vystudovana maserka nerozumiem preco sa toho tato pani vobec chytala, nohy mala urcite vynechat. Zvysok je na tebe. bud si chod s vaznou argumentaciou vypytat zvysne peniaze, alebo si das masirovat uz len chrbat a šiju. Kazdopadne skore zotavenie prajem

nebuska
10. júl 2017

A nie su krcove zily kontraindikacia pre masaz?

rybka16
11. júl 2017

@lukamka No u takej "odborníčky" by som si už nedala masírovať nič a už vôbec nie chrbát a šiju. Diletantka jej zlomí stavec a čo potom?

Zlá masáž môže strašne ublížiť, takže nabudúce autorke témy aj ostatným radím chodiť len k niekomu, kto je overený, kto má vzdelanie a prax. Lebo takých masérov, čo majú, s prepáčením, tri triedy ľudovej a šijací kurz a potom si k tomu ešte dorobia párhodinový masérsky kurz, je dnes neúrekom.

libawet
11. júl 2017

@filange nuž , pre dobrotu na žobrotu sa vraví. Neodborné masáže sú naozaj veľmi škodlivé a môžu spôsobiť veľa škôd v tele. Ak máš kŕčové žily, tá zrazenina sa mohla uvoľniť hocikedy, tá neodborná masáž to len urýchlila. Nohy Ti rozhodne masírovať nemala, ale masér odborník by toto vedel. Neviem, či ju chceš žalovať a či by si pochodila, no každopádne si choď späť vypýtať peniaze od nej a povedať jej, čo Ti spôsobila, určite ich veľmi rada a rýchlo vráti....a daj o nej vedieť Tvojmu okoliu, aby si prípadne zabránila ďalším takýmto škodám na iných ľuďoch.

danielita1979
29. aug 2021

@filange to ti jej muselo byť veľmi veľmi ľúto