icon

Oplatí sa dnes podnikať ako masér po kurze?

Včera o 12:46

Oplatí sa dnes ešte podnikať ako masér po kurze?

Ahojte maminy, zaujíma ma váš úprimný názor a skúsenosti.
Oplatí sa podľa vás v dnešnej dobe preberať masážny salón a podnikať ako masér/masérka po klasickom rekvalifikačnom kurze?
Mám pocit, že masážnych salónov je dnes naozaj veľa a konkurencia je obrovská. Zároveň si všímam, že klienti čoraz viac vyhľadávajú masérov so zdravotníckym vzdelaním, fyzioterapeutov alebo ľudí s dlhoročnou praxou, hlavne keď riešia bolesti chrbtice, svalov či pohybového aparátu.
Nechcem tým nijako zhadzovať ľudí, ktorí si urobili masérsky kurz a poctivo sa venujú svojej práci. Skôr ma zaujíma, či podľa vás krátke rekvalifikačné kurzy (napr. párdňové alebo veľmi zrýchlené) dokážu človeka reálne pripraviť na zodpovednú prácu s ľudským telom. Lebo úprimne, už som viackrát počula aj skúsenosti, keď po nevhodnej masáži mali ľudia ešte väčšie problémy a nakoniec museli vyhľadať odborníkov zo zdravotníckeho prostredia.
Mám tiež pocit, že dnes už ľudia viac zvažujú, za čo minú peniaze. Veľa klientov podľa mňa už nechce platiť len za rôzne "relaxačné trendy", maderoterapie a podobné procedúry, keď za podobnú cenu môžu dostať kvalitnú masáž od človeka, ktorý naozaj rozumie telu a vie riešiť konkrétny problém. Uprimne bežný kurzový masér často ani nerobí masáže na úrovni zdravotníckeho maséra- čo je asi prirodzené, keďže zdravotnícke vzdelanie a prax sa nedajú nahradiť párdňovým kurzom.
Na druhej strane sociálne siete často vytvárajú dojem, že stačí spraviť kurz, prenajať priestor a človek bude okamžite úspešne podnikať a dobre zarábať. Realita však podľa mňa môže byť omnoho náročnejšia -budovanie klientely, dôvery, ďalšie vzdelávanie, zodpovednosť za zdravie klienta, náklady na prevádzku…
Ako to vnímate vy?
Má podľa vás dnes šancu uspieť "bežný" masér bez zdravotníckeho vzdelania, ak to robí poctivo a stále sa vzdeláva? Alebo už ľudia prirodzene viac dôverujú odborníkom zo zdravotníctva?

katkaseiner
Včera o 12:48

Ja mam problemy s platnickou, stavcom, cize ja uz neriskujem... hoci chodila som aj k maserke ktora mala len kurz. Ale uz by som neisla. Nic proti nej, neviem ani rozhodnut ci mi to urobilo horsie ako by som bola bez nej, ale uz by som nesla. Radsej idem k takej ktora ma komplet vzdelanie zamerane na fyzio.

anonym_ac5447
Včera o 12:51

och tieto témy len aby boli

truthy
Včera o 12:55

fu, no zalezi aj v ktorom meste, kolko tam je uz maserov, ale ak je clovek sikovny, tak sa vsetko da...

autor
Včera o 13:05
@anonym_ac5447

och tieto témy len aby boli

@anonym_ac5447 čo je za problém? Neotvarajte

autor
Včera o 13:07
@truthy

fu, no zalezi aj v ktorom meste, kolko tam je uz maserov, ale ak je clovek sikovny, tak sa vsetko da...

@truthy mesto je dosť veľké 10.000 aj konkurencia. Ďakujem za názor

anonym_23634c
Včera o 13:12

Neviem aky kurz myslis. Vystuduj aspoň strednú skolu, ked uz, pomaturitne studium

autor
Včera o 14:02
@anonym_23634c

Neviem aky kurz myslis. Vystuduj aspoň strednú skolu, ked uz, pomaturitne studium

@anonym_23634c Myslela som práve tie zrýchlené rekvalifikačné kurzy, po ktorých si dnes veľa ľudí otvorí salón. Zaujíma ma či to má v dnešnej konkurencii ešte zmysel, keď klienti čoraz viac vyhľadávajú zdravotníckych masérov alebo fyzioterapeutov

anonym_23634c
Včera o 14:07
@anonym_autor

@anonym_23634c Myslela som práve tie zrýchlené rekvalifikačné kurzy, po ktorých si dnes veľa ľudí otvorí salón. Zaujíma ma či to má v dnešnej konkurencii ešte zmysel, keď klienti čoraz viac vyhľadávajú zdravotníckych masérov alebo fyzioterapeutov

@anonym_autor nemyslim si, ze by stacil kurz

anonym_81c1dd
Včera o 14:13

@anonym_autor ja osobne nemam rada naucenu rutinnu zostavu mladych maserov..alebo tych co sa ma snazia presvedcit ze masaz musi byt poriadna rozbijacka inak to nie je masaz..nech je spojene s makkymi technikami ci bankovanim a hlavne nech pocuva co chcem riesit. Za mna je to konkretnom pristupe a kontinualnym vzdelavanim v tejto oblasti..maseri z orto klinik su dobri ale nie vsetci.

sissy27
Včera o 15:19

@anonym_autor nie som si celkom istá, čo myslíš pod pojmom "oplatí sa". Ak si šikovná a máš skutočne záujem, tak sa budeš postupne vzdelávať ďalej a aj tú klientelu si budovať postupne a o pár rokov si povieš, že sa to oplatilo. Ale ak čakáš, že teraz si spravíš jeden kurz a o tri mesiace budeš mať plný kalendár na celé dni, tak to asi budeš sklamaná.

autor
Včera o 15:30
@sissy27

@anonym_autor nie som si celkom istá, čo myslíš pod pojmom "oplatí sa". Ak si šikovná a máš skutočne záujem, tak sa budeš postupne vzdelávať ďalej a aj tú klientelu si budovať postupne a o pár rokov si povieš, že sa to oplatilo. Ale ak čakáš, že teraz si spravíš jeden kurz a o tri mesiace budeš mať plný kalendár na celé dni, tak to asi budeš sklamaná.

@sissy27 Veď práve takto nejako to vnímam aj ja 🙂 Že veľa ľudí dnes ide do toho s predstavou rýchlych peňazí po jednom kurze, lebo to tak často vyzerá na sociálnych sieťach. Ale reálne si myslím, že vybudovať si dôveru, klientelu a hlavne vedomosti trvá roky. A pri dnešnej konkurencii to podľa mňa vôbec nie je také jednoduché, ako sa prezentuje. Hovorím, že my sme 10.000 mesto a už je tu cca 5-10 salónov alebo miest kde sa masíruje

gabrielachochulka
Včera o 17:10

tak v dnesnej dobe podnikat je mimoriadne tazke aj pre zabehnute firmy, byt tebou, nejdem do toho

marca12
Včera o 17:24

Ja osobne k takymto rychlokvasenym nechodim. Ci uz je to kozmeticka alebo maserka. A presne z toho dovodu,ze nejaky kurz ta nenauci. Musis dlho studovat a vzdelavat sa,aby si do hlbky vedela o svojej profesii.

anonym_0ab957
Včera o 20:28

s rýchlokvasenými máme aj my zlé skúsenosti. Nikdy viac, nakoľko sa to týkalo dieťaťa.

vkatush
Včera o 21:40

Hlavne sa potrebuješ veľa naďalej vzdelávať. Jeden kurz je nič.
Sestra bola akurát v Prahe na kurz, pred dvoma týždňami niekde v Trnave. Jeden kurz niekoľko stoviek eur, kľudne aj cez tisícku. A má minimálne jeden mesačne. Ona má normálne vyštudovanú aj školu (a k tomu dorába kurzy), na čo sa väčšina klientov aj rovno pýta. Takže nemyslím si, že sa ti to oplatí.

Ak chceš ísť týmto smerom, áno, dokážeš super zarobiť a v budúcnosti to bude vyhľadávaná služba (už teraz je). Ale treba k tomu patričné vzdelanie, neustále dovzdelávanie a ... No nebude to rýchle.