Dokedy môžem po svadbe používať starý pas?
1. máj 2011
Dlhodobo zijeme v anglicku, svadba bola v nemecku a na slovensku uz nemam trvaly pobyt. Ale stale som slovenka a mam slovensky pas. Vcera sme mali svadbu. Kolko dni este mozem pouzivat stary pas? My letime zajtra spät do anglicka a az v auguste na Slovensko, stane sa nieco, ak si ten pas dovtedy necham z povodnym menom? Je to novy biometricky, ved tam mam odtlacok prsta, nemalo by to vadit, ci??
v pase sa nikde neuvadza ci si slobodna/vydata/vdova alebo cukrova, pokial si nemenis priezvisko tak ho v klude mozes pouzivat

podla mna s tym problem nebude.ja som sa tiez zahranici vydavala a v pohode som cestovala na svoj stary pas.vsak na svk ti nik manzelstvo este neuznal.ty ked budes chciet byt na svk oficialne vydata,tak budes musiet mat apostilou osetreny sobasny list s tym a rodnymi listami prides na matriku a 3 mesiace trva kym ti aj u nas sobas uznaju.dovtedy si ani doklady ani nic ine menit nemozes.takze v pohode by som cestovala na stary.kamaratka sa tiez vydavala v uk a po 3 rokoch si na svk vybavila sobasny list,teda vlastne az po 3 rokoch na svk uradoch priznala,ze je vydata. a nikto ju nikde neobhanal,nemala s tym voobec problem.dovtedy pouzivala stare doklady 😉 vsak ked prides do uk,tak si zavolaj pre istotu na ambasadu.ja som sa vydavala pred skoro 3 rokmi,mozno sa odvtedy pravidla zmenili,ale myslim si,ze skor nie ako ano,a ze s tym nebudes mat najmensi problem 🙂 tebe totizto ten tvoj sobasny list plati v krajine kde si sa vydavala a ak chces aby ti platil aj inde(aby to aj inde bolo evidovane) tak musis o to ziadat.podla spravnosti by si mala,no neviem o tom,ze je niekde dany ten termin dokedy to musis.ja som sa vydavala v auguste 2008a na svk som sla az v januari 2009a v marci mi bol vydany svk sobasny list a na zaklade neho som si mohla doklady menit 🙂 este si chvilu uzi doklady so starym priezviskom 🙂 gratulujem k svadbe a zelam krasny polocny manzelsky zivot 🙂