icon

Doklady potrebné na cestu do Kanady

olcanoemi
11. nov 2015

Ahojte,
prosim vas, cestoval niekto z vas v poslednom case do Kanady? zaujimalo by ma,ci ste pred cestou museli vyplnat nejake elektronicke formulare,alebo si ste proste nepotrebovali nic,len platny pas...
Dakujem 🙂

sissy27
11. nov 2015

@olcanoemi čo tak pozrieť radšej na oficiálne stránky ako čakať na (väčšinou) protichodné odpovede na diskusii?
http://www.foreign.gov.sk/servlet/content?MT=/A...

https://www.mzv.sk/sk/cestovanie_a_konzularne_i...

olcanoemi
autor
11. nov 2015

@sissy27
ano, dkaujm, toto som tiez nasla, len ma zaujimala osobna skusenost...nemam z toho velmi dobry pocit ked tam citam,ze registracia je v tomto obdobi dobrovolna.. vyplyva mi z toho,ze vlastne nepotrebujem nic,len pas, no chcela som vediet ci to niekto "zazil na vlastnej kozi" 😉

sissy27
11. nov 2015

@olcanoemi ešte môžeš napísať na veľvyslanectvo 🙂 ak máš pochybnosti, tak si sprav registráciu a odporúčala by som biometrický pas (ak nemáš)... ja som si nebola istá niektorými vecami pri ceste do USA, napísala som mail na ambasádu, odpoveď som si vytlačila - keby náhodou bol problém 🙂

olcanoemi
autor
11. nov 2015

Ano, skusim tam napisat 🙂 pas mam biometricky, pri ceste do USA som vedela,ze si musim vybavit ESTU,tam to bolo jasne,s tou Kanadou je to trosku blbe,ked pisu ze registrovat sa mozes...je to sice len par dolarov,ale zbytocne to platit nechcem ked nemusim (idem tam len na 3 dni)...
ale s tym velvyslanectvom je to dobry napad, vdaka 😉

m.i.r.i
11. nov 2015

@olcanoemi nic nepotrebujes...manzel bol nedavno..tiez sme zistovali..netreba ti nic..platny pas...do 3 mesiacov tam mozes v pohode vycestovat bez nicoho...len sa treba pripravit, ze je mozna namatkova kontrola pri prilete do Kanady...vyberu si niektorych cestujucich a trosku viac pospovedaju..tak je dobre mat so sebou nejake "dokazy" o tom kam ides ( adresa kamarata, rodiny, hotel ), preco tam ides ( sluzobka, pozvanie ), ked len tak na vylet, tak tiez kde budes ubytovana, kolko mas penazi, kde pracujes ( napriklad badge z firmy )...Ide im len o to aby sa uistili, ze tam nebudes dlhsie ako 3 mesiace, ze tam nejdes pracovat, ale len na vylet, navstevu...
Mojho muza takto napriklad sacovali v Toronte po pristati.....ci je zenaty, ci ma deti..kde ma zenu a dieta, kde pracuje, ako dlho...kam ide, kde bude byvat...ak mas nejake podklady k tomu, vzdy len dobre...ale celkovo ti netreba na vycestovanie nic...iba platny pas a kupenu letenku..najlepsie rovno aj spiatocnu..