Dostal som výzvu od MP
Ahojte, dostal som výzvu za stierač od MP (konkrétne v PO). Kde ma vyzývajú aby som sa dostavil na oddelenie. Chcel by som sa opýtať, ak sa na oddelenie nedostavím a nijako to riešiť nebudem. Čo mi môže z toho vzniknúť? Keďže som sa niekde dočítal, že ak by to chceli postúpiť niekde inde tak fotodokumentácia je nezákonná.
Pýtam, sa to preto lebo už 2x mi dali výzvu a 2x som tam bol a taktiež 2x mi povedali že medzi 22:00 - 8:00 to veľmi neriešia. No posledná výzva je z času 1:56…🤦🏻♂️🤦🏻♂️
Vďaka za rady.
zrejme si parkoval kde si nemal, alebo si mal nezaplatene parkovanie takze hlad si to zaplatit a parkuj normalne, nebudu ti potom davat dalsie vyzvy na dostavenie
zrejme si parkoval kde si nemal, alebo si mal nezaplatene parkovanie takze hlad si to zaplatit a parkuj normalne, nebudu ti potom davat dalsie vyzvy na dostavenie
@pink_lady vysvetlím to v jednoduchosti: už druhý rok som na sídlisku, kde je problém s parkovaním. Tým, že končím v práci večer okolo 20:30/21:00 tak nemám kde veľmi zaparkovať tak to odstavím v zákrute. Ale nikomu nebránim, nikoho neobmedzujem. Oni to tam berú ako križovatku. Od r. 2023 som takto pravidelne parkoval až do tohto roka (začiatok roka) začali dávať výzvy. Ide tu skôr o to, že komunikovali mi jednu vec keď som už 2x bol na MP, že neriešia to veľmi, medzi 22:00 až 8:00 ale že potom áno. Tak nechápem prečo vravia niečo, čo nieje pravda, zavádzajú len a protirečia si…
@pink_lady vysvetlím to v jednoduchosti: už druhý rok som na sídlisku, kde je problém s parkovaním. Tým, že končím v práci večer okolo 20:30/21:00 tak nemám kde veľmi zaparkovať tak to odstavím v zákrute. Ale nikomu nebránim, nikoho neobmedzujem. Oni to tam berú ako križovatku. Od r. 2023 som takto pravidelne parkoval až do tohto roka (začiatok roka) začali dávať výzvy. Ide tu skôr o to, že komunikovali mi jednu vec keď som už 2x bol na MP, že neriešia to veľmi, medzi 22:00 až 8:00 ale že potom áno. Tak nechápem prečo vravia niečo, čo nieje pravda, zavádzajú len a protirečia si…
@damos195 zavolaj tam..ja som si takto nasla listok za stieracom.. volala som tam, postrasili ma bububu 150€ pokutou a nakoniec tam ani ist netrebalo a ziadna pokuta sa nekonala.. zavolaj a povedz im o tom case atd.. s MP sa da vzdy dohodnut.. myslim si,ze uz by to davno riesili bud pokutou, papucou alebo odtahom.. jednoducho len nieco robia, aby nieco robili🤣
@damos195 na kazdom sidlisku je problem s parkovanim a vsetci by sme najradsej parkovali pred domom, ale to sa proste neda. Takze treba bud zmenit pracu, alebo proste zaparkovat o par metrov ci ulicu, dve vedla. Ano, nepohodlne, ale potom nebudes musiet spekulovat ako sa vyhnut pokute. Alebo este by mohlo byt riesenim kupa / prenajom parkovacieho miesta.
@damos195
Že by možno záležalo aj na tom, ktorý policajt má nočnú?
@damos195 na kazdom sidlisku je problem s parkovanim a vsetci by sme najradsej parkovali pred domom, ale to sa proste neda. Takze treba bud zmenit pracu, alebo proste zaparkovat o par metrov ci ulicu, dve vedla. Ano, nepohodlne, ale potom nebudes musiet spekulovat ako sa vyhnut pokute. Alebo este by mohlo byt riesenim kupa / prenajom parkovacieho miesta.
@sissy27 kúpa ani prenájom park. miesta nieje mozna… prácu nebudem meniť nevidim dôvod ked dobre zarobím a akurat v deň kedy mi výzvu dali som prišiel s manželkou večer domov a určite nebudem parkovať 2 ulice ďalej keď je tehotná a tesne pred termínom… snažím sa čo najbližšie ku vchodu…
@damos195 zavolaj tam..ja som si takto nasla listok za stieracom.. volala som tam, postrasili ma bububu 150€ pokutou a nakoniec tam ani ist netrebalo a ziadna pokuta sa nekonala.. zavolaj a povedz im o tom case atd.. s MP sa da vzdy dohodnut.. myslim si,ze uz by to davno riesili bud pokutou, papucou alebo odtahom.. jednoducho len nieco robia, aby nieco robili🤣
@anajka266 už som volal, povedal mi, že mám sa zastaviť😀
@sissy27 kúpa ani prenájom park. miesta nieje mozna… prácu nebudem meniť nevidim dôvod ked dobre zarobím a akurat v deň kedy mi výzvu dali som prišiel s manželkou večer domov a určite nebudem parkovať 2 ulice ďalej keď je tehotná a tesne pred termínom… snažím sa čo najbližšie ku vchodu…
@damos195 ved manzelku vysad pred domom a ty chod zaparkovat a prides o 10minut neskor, ci kde je problem? Kks zas za kybel vyhovoriek… tak sa k tomu postav aspon ako chlap a chod na oddelenie v normalnom case to vyriesit.
@damos195 ved manzelku vysad pred domom a ty chod zaparkovat a prides o 10minut neskor, ci kde je problem? Kks zas za kybel vyhovoriek… tak sa k tomu postav aspon ako chlap a chod na oddelenie v normalnom case to vyriesit.
@sissy27 otázka tu bola na to že čo by sa stalo, keby nejdem😆 ale dobre… ja sa nevyhováram ja konštatujem.
Ak sa nedostavíš na oddelenie a nijako to nebudeš riešiť, môže to mať nasledujúce následky:
1. Správne konanie – vec môže byť postúpená do správneho konania, kde už môže byť udelená pokuta (aj vyššia ako na mieste).
2. Zvýšenie pokuty – ignorovanie výzvy môže viesť k tomu, že pokuta bude vyššia ako pri dohode priamo na oddelení.
3. Exekúcia – ak pokutu neuhradíš ani po rozhodnutí, môže nasledovať vymáhanie cez exekútora.
4. Záznam v registri priestupkov – pri vážnejších alebo opakovaných priestupkoch.
To, čo spomínaš ohľadom fotodokumentácie a jej zákonnosti, nie je celkom pravda. Mestská polícia má právo dokumentovať priestupky – ak sú fotky urobené v rámci výkonu ich právomocí a na verejne prístupnom mieste, tak sú legálne použiteľné ako dôkaz.
Určite by si mal na výzvu reagovať a dostaviť sa na oddelenie v úradných hodinách. Ak máš pochybnosti o oprávnenosti postupu, môžeš si pýtať kópiu dôkazov (fotky, zápis) alebo podať námietku.
A ak ti dávajú výzvy za parkovanie v zákrute, mestská polícia to zrejme posudzuje ako križovatku, kde platí zákaz státia do 5 metrov. To, že nikoho neblokuješ, nie je rozhodujúce – ide o zákonné obmedzenie kvôli bezpečnosti. Výzvy môžu dávať aj v noci, aj keď oddelenie nie je fyzicky otvorené. Ak sa nedostavíš alebo to nebudeš riešiť, môžu to postúpiť na správne konanie a hrozí vyššia pokuta. Odporúčam tam zavolať alebo ísť v úradných hodinách, vysvetliť situáciu a skúsiť sa dohodnúť – niekedy sú ochotní riešiť to miernejšie. Držím palce.
@damos195 zastav sa tam. Ak ta niekto nahlásil, musia mat s tebou spísaný zaznam, ze ta minimalne poučili. Ved ti povedia. Ak sa nedostavis moze to ist na spravne konanie ale hlavne im urobíš robotu a budu tu “zákrutu” viac sledovat.
To isté sa stalo aj nám, uz 2x. Na MP nám bolo povedané, že máme "milych " susedov, ktorí dávajú tieto nočné podnety, ze MP neriesi sama od seba nočné parkovanie, lebo vie aká je sutuacia v meste.
Už som tam bol znova 10€ pokuta😄 čo už… nie aby robili parkovacie miesta aby sme mali kde stať ale radšej MP nech pokutuje… ale ďakujem za info a rady

@damos195 riskujes,ze to pojde na spravne konanie a dostanes vyssiu pokutu.