Dostanem sa na synov účet, ktorý založil manžel?

lubikan
21. jún 2014

Muz zalozil synovi (malolety)ucet v TB,chodia mu tam nejake peniaze (muzove),potrebovala by som si overit,ci je ten ucet v pluse,alebo minuse,mozem prist do banky s jeho rodnym listom ako jeho zakonny zastupca ?Resp. ci mi povolia vytiahnut nejake peniaze.Obaja s muzom sme v tomto najednako,nie sme rozvedeny a deti mame v rovnakej opatere,zijeme v jednej domacnosti.

Dakujem

aemy
21. jún 2014

myslim že ano ... ale manžel by sa dozvedel o stave učtu či tam bol vyber penazi...

vroni
21. jún 2014

Pokial viem, ucet dietata v minuse byt nemoze (je bezplatny, takze poplatky nic a vyber do minusu ti nepovolia). Ked ste s muzom zajedno, strc panovi do tlapicky telefon, zavolajte na Dialog a vies stav na konte 😎 Cislo na Dialog je na karticke od uctu alebo stranke Tatra banky.

kaktusik007
21. jún 2014

Nie, v TB nie. Nastastie.

lucy125
22. jún 2014

Ty sa nan nedostaneš,jedine muž že to zisti.Mne nechceli ani v Allianzi povedat stav synovej poistky,len za to,že ja tam nie som positená a necvakam im do vačku.Vraj nevadi že som matka,nevadi že to JA platim,nevadi že žijeme s mužom na rovnakej adrese a nie sme rozvedeni,JA nemám narok vediet nič o synovej positke pokial im nebudem za to platit.Manžel može,lebo je s nim pripoistený, ak by náhodou priiel o zamestnanie,aby to za neho platili,takto "krásne" ma odbili takže v banke nemáš šancu.Dokonca máme banku SLSP a som spolumajitel učtu a manžel je majitel a nechceli mi dat do ruky ani mimoriadny vypis z učtu,chodi na štvrt ročne,ale potrebovali sme mesačný na ine učely a ani ako spolumajitelke mi ho nechceli dat do ruky,tak odla mna nemáš šancu,iba tvoj muž.

marlenka75
22. jún 2014

Učet može byť kľudne aj v mínusi, aj moj syn tam má účet už od ZŠ a má povolené prečerpanie až 1000 euro.Vedenie účtu je zadarmo.No ale zase pravda je, že mu tam pravidelne mesačne posielam peniaze.

sisaha
22. jún 2014

asi nechapem...preco by ti mali dovolit vytahovat peniaze zo synovho uctu? pokial nie si spoludisponent na ucte, tak sa s tebou ani bavit nebudu..Z uctu moze vyberat peniaze ten, kto je na podpisovom vzore, resp ten ktory ma u seba kartu a vie PIN. Ja som tiez zalozila ucet dcere a v podpisovom vzore som bola ja a dcera.. Keby tam siel moj ex a chcel vytahovat, tak mu to jednak neumoznia a jednak by som mu asi pazur dolamala za to...

katy1979
23. jún 2014

Nie ak nie si disponent na ucte tak nemozes. Rodny list ti nepomoze. Zakladatel uctu je tvoj manzel a kym ty nie si disponent mas smolu.