icon

Dostanem sa na synov účet, ktorý založil manžel?

lubikan
21. jún 2014

Muz zalozil synovi (malolety)ucet v TB,chodia mu tam nejake peniaze (muzove),potrebovala by som si overit,ci je ten ucet v pluse,alebo minuse,mozem prist do banky s jeho rodnym listom ako jeho zakonny zastupca ?Resp. ci mi povolia vytiahnut nejake peniaze.Obaja s muzom sme v tomto najednako,nie sme rozvedeny a deti mame v rovnakej opatere,zijeme v jednej domacnosti.

Dakujem

aemy
•
21. jún 2014

myslim že ano ... ale manžel by sa dozvedel o stave učtu či tam bol vyber penazi...

vroni
•
21. jún 2014

Pokial viem, ucet dietata v minuse byt nemoze (je bezplatny, takze poplatky nic a vyber do minusu ti nepovolia). Ked ste s muzom zajedno, strc panovi do tlapicky telefon, zavolajte na Dialog a vies stav na konte 😎 Cislo na Dialog je na karticke od uctu alebo stranke Tatra banky.

kaktusik007
•
21. jún 2014

Nie, v TB nie. Nastastie.

lucy125
•
22. jún 2014

Ty sa nan nedostaneš,jedine muž že to zisti.Mne nechceli ani v Allianzi povedat stav synovej poistky,len za to,že ja tam nie som positená a necvakam im do vačku.Vraj nevadi že som matka,nevadi že to JA platim,nevadi že žijeme s mužom na rovnakej adrese a nie sme rozvedeni,JA nemám narok vediet nič o synovej positke pokial im nebudem za to platit.Manžel može,lebo je s nim pripoistený, ak by náhodou priiel o zamestnanie,aby to za neho platili,takto "krásne" ma odbili takže v banke nemáš šancu.Dokonca máme banku SLSP a som spolumajitel učtu a manžel je majitel a nechceli mi dat do ruky ani mimoriadny vypis z učtu,chodi na štvrt ročne,ale potrebovali sme mesačný na ine učely a ani ako spolumajitelke mi ho nechceli dat do ruky,tak odla mna nemáš šancu,iba tvoj muž.

marlenka75
•
22. jún 2014

Učet može byť kľudne aj v mínusi, aj moj syn tam má účet už od ZŠ a má povolené prečerpanie až 1000 euro.Vedenie účtu je zadarmo.No ale zase pravda je, že mu tam pravidelne mesačne posielam peniaze.

sisaha
•
22. jún 2014

asi nechapem...preco by ti mali dovolit vytahovat peniaze zo synovho uctu? pokial nie si spoludisponent na ucte, tak sa s tebou ani bavit nebudu..Z uctu moze vyberat peniaze ten, kto je na podpisovom vzore, resp ten ktory ma u seba kartu a vie PIN. Ja som tiez zalozila ucet dcere a v podpisovom vzore som bola ja a dcera.. Keby tam siel moj ex a chcel vytahovat, tak mu to jednak neumoznia a jednak by som mu asi pazur dolamala za to...

katy1979
•
23. jún 2014

Nie ak nie si disponent na ucte tak nemozes. Rodny list ti nepomoze. Zakladatel uctu je tvoj manzel a kym ty nie si disponent mas smolu.