icon

Dostávala som len materskú.Mám podať daňové priznanie?

eviki
4. mar 2011

DObry vecer mamicky; vie mi niekto poradit ako nalozit s danovym priznanim? Za minuly rok som nemala ziaden prijem, ktory by som mohla zdanit (poberala som len RP). Dostala sa mi informacia, ze aj tak by som mala na danovy odniest prazdne tlacivo, na ktorom by malo byt len zaskrtnuta nejaka prislusna kolonka??? CHcem si to overit. Vie o tom niekto nieco? Este jedna otazocka. Ked dcerka dovrsi 20mesiacov svojho zivota, znizi sa mi podla zakona RP; treba ist tuto skutocnost osobne ohlasit na urade prace....? Myslim to, ze mala uz dovrsila 20m. ALebo znizenie davky prebehne automaticky? DUfam, ze sa niekto ozve. Dakujem.

macka01
5. mar 2011

samozrejme že DP nemusíš podávať to je hluposť,ako chceš priznať niečo,čo si nedostala.
čo sa týka dávok,.... sa znížia automaticky,ale to je len môj názor.na urade ti povedia presne

stelam
24. mar 2011

tak čo sa týka daňového priznania, tak som sa tiež dosť vypytovala........no a vraj, každý občan slovenskej republiky, ktorý dosiahol v danom roku príjem nad 2012,85 eur má podávať..........no a ja som bola minulý rok na úrade práce a potom na materskej, ale mala som vysokú materskú, takže môj príjem presiahol 2012,85 eur, ale daňovník povedal, že to sú peniaze dané štátom, tak nemusím podávať daňovné priznanie.........tak uvidím, ako to nakoniec dopadne, lebo ho nejdem podávať. no a čo sa týka toho 2O. mesiaca, tak to by aj mna zaujímalo

lucia.kl
24. mar 2011

ahoj. daňové priznanie podávať nemusíš, tiež som si to zisťovala...
a RP by sa ti mal znížiť automaticky, bez toho aby si neičo ohlasovala, oni to tam majú v počítači...

phamik
24. mar 2011

ta rp je znizena automaticky, lebo ja som nemusela nikde nic ohlasovat, automaticky mi ju znizili 😠 a prisiel mi domov o tom aj uradny list z upsvaru....

azarijka
24. mar 2011

nemusis.
@stelam naozaj nemusis, aj ked prijem je vyssi ako ta hranica bo materska sa do zdanitelnych prijmov nerata...