Existuje platené voľno v období menštruácie?
Existuje take niečo? Mavam strašne bolesti a velkrat to neviem vydrzat..po praci pridem len vytočena,zmorena...vela krat chodim aj vracať
Nieje treba ísť za lekárom nech predpise tabletky od bolesti. Netrápit sa zbytočne veľa ženám pomohli špeciálne vložky. Ja som mala také ukrutne bolesti že som bola závislá na algifene. Našťastie som pár rokov dozadu ho úplne vyradila. Mne na tie bolesti zázračné pomohol pôrod odvtedy som ani nevedela ze mam svoje dni.
@nikdom ja na uziti tabletky od bolesti nic zle nevidim. Ved som ich nehltala ako lentilky 🤷♀️Ak sa mi bez nej neda fungovat, ina moznost proste nie je... Ja som roky bez uspechu skusala bylinky, jogu aj akupresuru. Aj alkohol, aj termofor...., Pomohol az porod, presne ako mi hovorila gynekologicka. Zdravotny problem som nemala ziaden.
@padfoot samozrejme, pre mna je to velmi prirodzene a som s tym uplne OK. Ale zasa to neznamena, ze chcem o tom informovat cudzich ludi :D hlavne chlapa sefa, keby to bola este sefka, tak ta to pochopi. Vacsina chlapov to povazuje za take tabu a dostanu sa do pomykova, ked o tom zena zacne hovorit :D a myslim si, ze moj sef patri medzi takych :D
@eeffka Samozrejme, ale zároveň viem, že aj zisťovanie príčin je na dlhé lakte - mám kamarátky, ktoré pochodili odborníkov a jednoducho raz za čas tie migrény majú tak či onak.
Plus podľa mňa nemusel by byť tento "female sick day", ako to tu niekto nazval, iba kvôli bolestiam. Ale veď ženy mávajú aj silnú menštruáciu, musia chodiť každú chvíľu na toaletu a potrebovali by ísť do sprchy. Mám kamarátku, ktorej nestačí ani najsilnejšia vložka a musí si dopĺňať ešte aj vatu. A to bola aj na zákroku a aj tak.
@hederamonstera Práve som dostala záchvat smiechu, keď som si predstavila tú konverzáciu s mojim šéfom :D
@petkaaa este doplnim - keby boli muzi tehotni tak je MD od dvoch ciarok na teste a nie 6 tyzdnov pred porodom
@nikdom ahoj, odporúčam skúsiť aj horcikovy olej na nohy ( treba dopĺňať dlhodobo) a hormonálnu jogu? Ja som cvičila podľa Zuzky klingrovej, na YouTube má videá, niekedy celkom krkolomné ale tak nie je dôležité všetko spraviť dokonale, ale hlavne sa tomu venovať) držím palce ☺️
@nikdom Ja som tiez kazdy mesiac na liekoch zial. Pricinu nezistili a ked som to skusala parkrat prezit bez liekoch, raz mi museli volat sanitku a niekolkokrat som prevracala cely den, co tiez nie je zdrave. Takze nie vzdy je zdravsie si to odtrpiet prirodzene zial. Myslim, ze keby take volno aj existovalo, len by to motivovalo zamestnavatela cim skor si najst dovod na vyhadzov... V beznej robote ak by zeny bezne dva tri dni z mesiaca boli doma, tak by to spravilo velky problem vo firme.
Ale existuje vela prirodnych pripravkov, treba skusat. Alchemilku vyskusaj, kvapky Gynex mnohe kamosky odporucali napriklad. Ale kazdej pomoze nieco ine. Mne zatial nezabralo nic, niekedy ani len tie lieky nezaberu 😀
Algifen kvapky. Pred tehotenstvom som mala aj stavy, ze som prvy den bola celkom mimo - zvracala som, a jedine miesto, kde mi bolo dobre, bola spalna, nohy som si vylozila na postel a oprela sa o skrinu (ani neviem, ako som na tuto polohu prisla), po porode to zmizlo a nie je mi absolutne nic.
U mna na akukolvek silnu bolest Algifen zaberie za chvilu.
@cervenaruza123 take stavy som mavala aj ja. nastastie po porode a to vlemi zlepsilo. som to ani necakala, lebo moja mam to mavala aj po 3 porodoch.
@majamat To si mi vliala nadej, lebo zatial mi vsetky zeny tvrdili, ze im ani porod nepomohol a ze naopak, to bolo este horsie. Tak mozem dufat, ze mna to bude naopak
@cervenaruza123 akoze bolesti mavam, niekedy lein velmi mierne, inokedy silnejsie,a le uz mi neyva na odpadnutie, nevracala som uz pekne davno pri ms. ked su silnejsie, dam si tbl a v pphode fungujem.

@padfoot nemyslim si ze tak bolestiva menstruacia aby som sa musela pytat domov je normalna a prirodzena. je to zdravotny problem, ktory treba riesit.