Fajčenie v spoločnej nehnuteľnosti
Čo robiť, ak som spolumajiteľ v nehnuteľnosti, dalsi tiež spolumajiteľ tam fajčí a ja s tým nesúhlasím? Dá sa to nejako riešiť, či len predajom? Dakujem za odpovede
@vanda323 po dobrom to nejde, bohužiaľ
A ten spolumajiteľ je kto? Partner? Rodič, súrodenec?
@ivkazba súrodenec, nebývame tam spolu casto ale aj tak mi to vadí keď tam prídem
Tak s tým potom neurobíš nič ak sa dohodnúť nedá. Nech odkúpi tvoj podiel a fajčí si vo svojom a ty tam nemusíš chodiť. Inak cesta nie je.
Fajčí v jednej uzatvorenej miestnosti alebo dokonca viacerých miestnostiach? Dá sa s ním dohodnúť aspoň na kompromise, že by fajčil von alebo len v jednej uzatvorenej miestnosti, kde Ty nemáš svoje osobné veci? Vadí Ti, ak fajčí von? Ide o rodinný dom, kde môže ísť von, alebo ide o byt bez balkóna? Asi o ten bezbalkónový byt, že.
A nemôžeš sa s ním dohodnúť, že aspoň keď tam prídeš by chodil fajčiť vonku? Asi medzi sebou nemáte vo všeobecnosti dobré vzťahy, že?
Dohodnúť sa nedá, lebo on si vo svojom byte môže robiť čo chce a keď fajčí v jednej miestnosti tak aj tak smrdí cely byt, všade to cítiť, omietky všetko, ale dakujem za odpovede, tak už viem že jediná možnosť je predaj, lebo ja ten byt nepotrebujem
Pritlač na neho teda s predajom. Ujasniť si viac dôvodov, pre ktoré chceš nehnuteľnosť predať a skús nájsť výhody v predaji pre súrodenca. Ak by si mala jediný dôvod len fajčenie, obávam sa, že súrodenec nebude súhlasiť. Presvedčíš ho dôvodmi, ktoré budú mať pre neho zmysluplný úžitok. Ale tie už musíš poznať Ty 😉

Upozornenim možno aj