icon

Invalidný dôchodok ako získať zvýšenie?

stelly652
Dnes o 18:37

Ahojte ľudia chcem sa vas opýtať dnes som bol na vyšetrení ohľadom chrbtice a zistili mi miernu skoliózu tak začala liečba potom došlo do takého štádia,že včera som mal 2x závraty abo záchvaty ani neviem čo to vlastne bolo a popísať aké to bolo nechcel som mamke povedať nikto nebol v ten moment pri mne po čase som sa prebral a bolo všetko ok....dneska brat prišiel s prace ku nám na obed a rozprával mi ktorú Banku si mam založiť a pomôže mi stým,že mi bude vkladať peniaze a zdvíhať úroky neviem ja sa tomu nevýznam lebo nerobím Finančného poradcu....Poďme k veci asi pravde podobne príde preverenie invalidného dôchodku a ja sa vás chcem opýtať povedať posudkovej na Sociálnej poisťovni že som mal záchvaty a nečakane viem najprv musím to povedať neurologičke a s tým výsledkom od neurologičky ku posudkovej myslite zvýšia my zato o paru eur dôchodok??...keď uvidia na Sociálnej poisťovni papier od neurologičky a preveria si zvýšia my zato o paru percent???..

purple_wolf
Dnes o 18:43

tvoj brat ti rozpraval o banke a sporeni a zrazu z toho bolo zachvaty ci zavrate vi ani poriadne nevies co a zvysenie dochodku o par percent??? ... citas p osebe co pises ci si opity?

stelly652
autor
Dnes o 18:44
@purple_wolf

tvoj brat ti rozpraval o banke a sporeni a zrazu z toho bolo zachvaty ci zavrate vi ani poriadne nevies co a zvysenie dochodku o par percent??? ... citas p osebe co pises ci si opity?

@purple_wolf o koľko percent mi pôjde hore

lukbe
Dnes o 18:49

To my nevieme, mozno o nic. Ak sa zhorší zdravotný stav, viem, ze tie spravy od lekárov treba doniesť na Sociálnu poisťovňu a tam to posudzujú. Nikto nevie ako. To sa asi nejako boduje a nevieme, ci ti to vyjde a zvysia ti alebo zamietnu.

anonym_b6e4c2
Dnes o 18:56
@stelly652

@stelly652 len aby ti ho este neznizili, ked nespolupracujes a neliecis sa poriadne.
Na miernu skoliozu nemozes mat dochodok, skor mas nieco na psychiatrickom spektre a ta skolioza je len doplnok.

stelly652
autor
Dnes o 18:59
@anonym_b6e4c2

@stelly652 len aby ti ho este neznizili, ked nespolupracujes a neliecis sa poriadne.
Na miernu skoliozu nemozes mat dochodok, skor mas nieco na psychiatrickom spektre a ta skolioza je len doplnok.

@anonym_b6e4c2 a prečo ostatný ľudia boli s chrbticami na preverenie a zvyšil sa im ID o par eur a mne ne

lukbe
Dnes o 19:10
@stelly652

@anonym_b6e4c2 a prečo ostatný ľudia boli s chrbticami na preverenie a zvyšil sa im ID o par eur a mne ne

@stelly652 to sú také hlúpe otázky, prepáč. Ty nevieš, co je ostatným ľuďom, aký je ich stav chrbtice, ci operovali, ci trvalý, ci maju body aj za ine, a to ti nepovedia. Neporovnavaj.

stelly652
autor
Dnes o 19:18
@lukbe

@stelly652 to sú také hlúpe otázky, prepáč. Ty nevieš, co je ostatným ľuďom, aký je ich stav chrbtice, ci operovali, ci trvalý, ci maju body aj za ine, a to ti nepovedia. Neporovnavaj.

@lukbe ale po niektorí ľudia my hovoria aby som im upresnil na posudkovej o skolioze tak uvidím keď mi príde preverenie

euka210
Dnes o 19:20

@stelly652 moj 14r syn mal miernu skoliozu, cvicil poctivo SM system a po roku take zlepsenie, ze fyzio to uz neriesila. Takze cvicit a cvicit. Zavraty zo skoliozy urcite nemas. Keby si mal vaznu, ze by si musel nosit korzet alebo tak, tak by mohli zvysit ID, pri miernej urcite nie.

lukbe
Dnes o 19:21
@euka210

@stelly652 moj 14r syn mal miernu skoliozu, cvicil poctivo SM system a po roku take zlepsenie, ze fyzio to uz neriesila. Takze cvicit a cvicit. Zavraty zo skoliozy urcite nemas. Keby si mal vaznu, ze by si musel nosit korzet alebo tak, tak by mohli zvysit ID, pri miernej urcite nie.

@euka210 inak zavraty som mala z krčnej chrbtice. Aj tu pomohlo cvičenie.

euka210
Dnes o 19:27
@lukbe

@euka210 inak zavraty som mala z krčnej chrbtice. Aj tu pomohlo cvičenie.

@lukbe z krcnej byvaju zavraty aj bolesti hlavy. Ale z miernej skoliozy nie. U neho to je psychika.

anonym_b6e4c2
Dnes o 20:08
@stelly652

@stelly652 ty sa vobec neliecis, v nejednej diskusii si to pisal. Ludia s bolestami chrbtice chodia normalne do prace, aj s tazkymi skoliozami, nie s miernymi. Na toto ti nic nezvysia... Skor prehodnotia. Teraz by ti na tu tvoju miernu skoliozu dali taku velku NULU.

anonym_046c7b
Dnes o 20:15

Prečítal si si to vôbec po sebe ? Splietaš tu piate cez deviate, v nejednej diskusii si sa priznal, že sa neliečiš. Tak aké zvýšenie, a kvôli čomu chceš ?

anonym_b6e4c2
Dnes o 20:18

Pises, ze dnes ti na vysetreni zistili miernu skoliozu. Pritom dochodok na to mas vraj niekolko rokov, ale ja si skor myslim, ze mas "dochodok na hlavu" 🤦🤷 Nedodrziavas liecbu, necvicis, chces len lieky... 🤦🤷
Ty uz nevies co si vymysliet, aby ti dali vyssi dochodok 🙄

anonym_ec444d
Dnes o 20:19

@stelly652 Vcera sa ti 2x zatocila hlava, dnes ti zistili skoliozu a ty uz snivas o zvysovani ID👏👏👏
Mas zdravotny problem a ty miesto toho aby si hladal sposob ako ho vyriesit, ako sa liecit riesis ako vytrieskat viac penazi zo Socialnej poistovne. Teba netrapi, ze mas zdravotny problem, ty sa z toho tesis, lebo by to mohlo, cisto teoreticky, znamenat šušne navyse. 🙄
Na miernu skoliozu ti daju trt makovy, ludia s miernou skoliozou normalne pracuju.

anonym_266ea9
Dnes o 20:25
@stelly652

@stelly652 o 0%, mozno ti ID zoberu.
Nemas ID kvoli chrbtici a uz vobec nie kvoli skolioze, mas ID z mladosti kvoli svojej psychiatrickej diagnoze a mentalnej retardacii. Dnes sa ale ID prehodnocuju a J ked si povedzme jednoduchsi kludne mozes ist pracovat napr do fabriky na recyklaciu, jednoduchsie prace

anonym_e6c011
Dnes o 20:51

@stelly652 Nezvýšia ti nič, ale nebuď smutný. Máme tu pre teba kamaráta podobného mentálneho razenia. Napíš na nick @podvody, určite si budete rozumieť, chlapci naši invalidní.

podvody
Dnes o 21:25

More, totálne sa podobá na jedného cigána z Váhoviec...

podvody
Dnes o 21:35
@anonym_266ea9

@stelly652 o 0%, mozno ti ID zoberu.
Nemas ID kvoli chrbtici a uz vobec nie kvoli skolioze, mas ID z mladosti kvoli svojej psychiatrickej diagnoze a mentalnej retardacii. Dnes sa ale ID prehodnocuju a J ked si povedzme jednoduchsi kludne mozes ist pracovat napr do fabriky na recyklaciu, jednoduchsie prace

@anonym_266ea9 ja som si práve kvôli tomu vybavoval ID aby som mohol na tie jednoduchšie práce ako recyklovať odpap v hale. A na moje prekvapenie vyšiel mo aj dôchodok, lebo som mal odpracované roky. Ja mám presne ten problém že som zaostalý mierne retardovaný, a nezvládam bežnú prácu, vymenil som už 50 zamestnaní lebo ma odvšadial do pár týždňov vyhodilo. Asi 2-3x sa mi podarilo niekde vydržať rok. Lenže na jednoduché práce alebo do chránenej dielne sa nedostaneš len na dobré slovo. Pokial nemáš papiere zamestnávateľa to nezaujíma že si retardovaný. Nezvládneš prácu akú ti dajú = máš padáka. Nejde vždy o vypočítavosť. Určite všetci uznáte že je lepšie dať mi prácu akú zvládnem (ale na to treba byť invalid) a nech som niekde stabilne zamestnaný a je pokoj aj pre úrady aj pre mňa.