icon

Invalidný dôchodok z Anglicka

harvanovasimona
26. okt 2016

Ahojte chcem sa spytat pred 4 mesiacmi som ziadala invalidny dochodok z uk ...otec tam volal a oni nic nevedia a stale ho prepajaju az to vzdal ked cakal na jeden hovor 15min ...neviete mi poradit cislo presne na to oddelenie kde sa zistuju dochodky ...resp....ako zistit ci mi bol priznany z gb ...alebo kolko mam este cakat aa ci niektora ste nevybavovali dochodok z gb a kolko ste cakali...diagnozu mam ewing sarkom

marosstrizo
24. feb 2020

@paapi555 mne to doktor potvrdil aj bez prekladu a inak vraj to nemusi byt potvrdene od doktora........a kto ti potvrdil TC109....to je to change of circumstances....mne to potvrdil doktor len som mu povedal kde to ma podpisat

paapi555
24. feb 2020

neviem čo je TC109, ale v tých žiadostiach bolo, že ak sa jedná o onkologické ochorenie, tak treba to vypísať a podpísať lekárom...urobili sme to a doložili lekárske správy, teraz už len čakáme čo sa bude diať

harvanovasimona
autor
11. mar 2020

@marosstrizo nemusíš nič prekladať ja dokladujem bez predloženia do ang..

harvanovasimona
autor
11. mar 2020

@paapi555 nuž to je na hlavu... Lebo mne aj 2x posielali žiadosť a čakala som pol roka isto a vyplatili mi to spätne... Ak je uznaný za invalidného aj tu tak potom by mal byť aj tam... A inak mali by mu vyplácať na Slovensku normálne... Len sa potom rozhodnutie z ang strany dokladuju... Nechápem prečo vám nemôžu vyplácať dôchodok... Volať do Bratislavy... Prečo nemôže byť vyplácaný dôchodok.... Tomu nechápem ani ja... Ja som svk dôchodok dostávala normálne.... A potom aj anglicky a to už cca 4 r

paapi555
11. mar 2020

NO nevyplácajú mu to, pretože rieši, či náhodou nedostával nejaké nemocenské z Británie, Kocúrkovo... Ale ďakujem za každú informáciu, snáď to vyplatia naozaj spätne...

harvanovasimona
autor
27. mar 2020

@paapi555 tak to áno len počkať nič iné neostáva... Poznám ľudí čo čakali rok za dochodkom

peterjrb
16. aug 2020

Dobrý deň,prosím mohol by mi niekto pomôcť s vyplnením formulára easn50.Ďakujem

marosstrizo
16. aug 2020

@peterjrb co konkretne potrebujes a aka je tvoja diagnoza

peterjrb
17. aug 2020

Moja choroba-diagnóza kód MKCH-10,M51:
Kompresívna zlomenina stavcov Th11 aTh12.
Chronická dorzalgia krčnej a driekovej chrbtice s radikulárnou symptomatológiou
Obojstranná koxartróza 2.stupňa.
Lymská borelióza A69.2
Bola mi uznaná invalidita 45%
Mám tieto veci písať do esan50 v angličtine?

Part 4 vyplňuje môj obvodný lekár?tiež v an gličtine?Alebo to vypíšem ja a dám to len orazítkovať a podpísať?
Mám aj iné zdrav.problémy,mám ich všetky napísať do esan50?

peterjrb
17. aug 2020

Mám priložiť a preložiť do angličtiny prepúšťacie správy po operáciách absolvoval som 3

marosstrizo
17. aug 2020

@peterjrb vies oni sa tam pytaju ako ti choroba vplyva na zivot.......musis skorovat 15 bodov......tjest 1 otazka je za 15 bodov.....potom dostanes dochodok......tie spravy asi nemusis prekladat.....precitaj si tie otazky dotaznika a daj vediet ktore z toho pasuje na teba.....resp. precitaj si to citizen advice co som ti poslal

marosstrizo
17. aug 2020

mne to doktor napisal po latinsky a dal peciatku.....ale ja som schyzofrenik tak to bolo jednoduchsie

peterjrb
17. aug 2020

Z tých 18 bodov som vypísal 1,2,3,4,5,13,15,16,17,18.
A mám im vôbec nejaké lekárske správy posielať?

marosstrizo
17. aug 2020

@peterjrb nemusis, ja som neposielal nic okrem toho tlaciva

peterjrb
17. aug 2020

Ďakujem za informácie,dáko to už skompletujem,prajem pevné zravie

peterjrb
18. aug 2020

Ešte tu mám dvojlist Employment and Support Allovance o tom či a koľko,ako často,od koho dostávam penziu,neviem či aj toto vypísať,a poslať dáke potvrdenie vyplácaní dôchodku.
Je tam napísané:You do not need to tell us about benefits paid to you by the Slovak authorities for invalidity.
Poberám na Slovensku invalidný 136,10€

marosstrizo
18. aug 2020

@peterjrb viem, komu to nechas potvrdit? tam ti musi dat peciatku doktor alebo tak.....ja s tym mam problem... inak tam mas vypisane co mas napisat ake dochodky....ja som im napisal aj ten co poberam zo slovenska ja mam 33euro

harvanovasimona
autor
28. aug 2020

@marosstrizo netreba prekladať posielam vždy v slovenčine

harvanovasimona
autor
28. aug 2020

@peterjrb prvý krát treba doložiť že poberá dôchodok... Potom keď opýtaju

baet18
10. dec 2020

zdravim chcem sa opitat beriem dochodok tu v anglicku a chystam sa na sk ked otvorim poistovnu zastavia mi v anglicku dochodok alebo ako to je dakujem

peterjrb
10. dec 2020

Ahoj,ja som sa dovolal na toto číslo +441912182050, formulár esan 50 som poslal pred 3 mesiacmi a teraz čakám na schválenie alebo neschválenie,len mám obavy kôli brexitu

garika
13. jan 2021

Z mojej skúsenosti Ti viem poradiť to, že telefonjcky ani mailom nevybavíš nič. Ja som to riešil iba písomne a poštou, samozrejme som to posielal doporučene. Všetky správy od lekárov, treba ich tam poslať čo najviac a všetky problény riadne opísať, som posielal originály a nemusel som ich prekladať. Najprv mi žiadosť zamietli, tak som sa odvolal na adresu, ktorá je uvedená na rozhodnutí. Predvčerom mi prišla odpoveď o priznaní inv, dôchodku. Stálo ma to tri roky vybavovania ale hlavne čakania na rozhodnutia.Prajem Good luck

harvanovasimona
autor
13. jan 2021

@peterjrb toto i ja mam obavy ako to bude ďalej písali ze ty co už poberajú mali by poberať naďalej len neviem ak budú robiť kontrolu dôchodku ako to bude ďalej... No mam strach ze ho zrušia.... A novým no budú to brat zrejme prísnejšie...

harvanovasimona
autor
13. jan 2021

@garika stačí originál oni si prekladajú sami... Takto robím 4 roky.. A inak dovolať je problém vždy im listy posielam...

danculik
11. mar 2021

@harvanovasimona Ahoj. chcem sa opýtať, podaril sa ti vybaviť invalidný dôchodok z UK?..ja riešim teraz ocina, pracoval v UK posledných 10 rokov, pred polrokom sa mu stala nehoda, ostal na vozíku, nevie sa vrátiť späť do UK. Lieči sa na Slovensku. O Invalidný dôchodoch žiadame aj na Slovensku. Len chceli by sme aj z Anglicka, vies mi prosi poradiť, kam sa obrátiť a akú žiadosť vypísať?

danculik
11. mar 2021

ešte doložím...o invalidný dôchodok na Slovensku sme požiadali pred týždňom, nakoľko mu skončila PN , ktorá bola vyplácaná z UK.

majky640
12. mar 2021

@danculik U mňa to bolo tak, že som žiadal o invalidný iba na Slovensku a neskôr mi zo Sociálnej poisťovne prišiel list, že oni za mňa žiadali aj vo Veľkej Británii. Ale možno je to teraz už inak.

danculik
12. mar 2021

@garika ahoj môžem sa opýtať, vieš mi poradiť prosim ta , ako viem ziskať z Anglicka históriu zamestnania za posledných 10 rokov? Myslím, tým, ako u nás na SK ked odchadzas zo zamestnania ti dajú zápočtový list. Lenže v UK iba P60 alebo P45. A problém je že niektoré spoločsnoti v UK kde som vykonávala prácu už neexistujú. Môže nejakú takúto evidenciu viesť HMRC? Lebo na sociálke na Slovensku chcú presné dátumy odkedy dokedy kde v ktorej spoločnosti som pracovala v Anglicku.

harvanovasimona
autor
13. mar 2021

@danculik ahoj tak ak ockovy bola priznaný invalidný dôchodok tak na sociálke môže požiadať o invalidný z anglická... Ak má ukončený pracovný pomer tam tak mal
mať aj výpoveď.. Budu to chcieť budú chcieť daň z príjmu a po ukončený pomeru by mal mať vyúčtovanie dane z príjmu... Presne čísla už nepametam p45 určite a to druhe neviem už vyplatene pásky tiež insurance number a tiež pracovné povolenie.... Budu chcieť ešte výsledky vyšetrení prepúšťacie Správy...vysledky z ct Pet ct magnet....skratka všetko...čaká sa pol roka od podania žiadosti... Veľa šťastia držím palce nech to vyde.....