Iný trvalý pobyt manželky a iný u manžela
Ahojt baby,chcm sa sa spýtat,je to velky problem ak po narodeni dietata ja s dietatom budeme mat iny trvaly pobyt ako manzel ? Budeme byvat v spolocnej domacnosti .
my mame tiez rozne TP s manzelom, dcera ma po mne a bývame celkom inde....ziaden problem,len ked treba nieco vybavovat,tak lietas hore dole 🙂
@mijo53 áno v nemocnici dali automaticky po matke, aj keď som uviedla manželov. OK, manžel to išiel ešte v starom roku meniť na mestký úrad v Ružomberku, odkiaľ mu vysvetlili, že to pošlú do našej dediny na úrad - a že si to už s nimi odkomunukjú, a že je všetko ok. V januári prišlo našim platiť za smeti aj za malého, tak volám na miestny úrad, kým pochopili, kým si našli ..., potom mi zavolali, že už to bude ok. No a prosím pekne v máji, prišla upomienka, že nemajú zaplatené za smeti, alo to už som tam išla robiť poriadok, že čo ...
Ako právne by to malo byť jednoduché a rýchle a jasné, no u nás zlyhal ľudský faktor a ľudia aj na úradoch vo väčšine konajú na vlastnú päsť, skôr ako by si niečo preverili...
Takže to je len moja skúsenosť ;)
vydala som sa pred dvomi mesiacmi a obaja mame pri rodičoch trvale pobyty a byvame spolu v podnajme v inom byte samozrejma papaierovacky si kazdy vybavuje tam kde býva jedine to je nepríjemné. myslím si ze nic ine nebude na obtiaž.
Aj my to tak uz 10r.s mm mame. Byvame vsetci spolu v byte, ale on ma TP u rodicov. Nan ma naviazane aj nejake pracovne zalezitosti, tak okrem vybavovania noveho OP by musel vsetko menit v praci. A to sa mu fakt nechce. A za tych 10r.sme s tym vobec nemali problem. Iba ked ideme volit, tak sice ideme do tej istej materskej skolky, ale kazdy do inych dveri. To je jediny rozdiel, co vninam. Inak nic.
a aký by to mal byť problém? Ja s manželom sme manželmi vyše 7 rokov. Ja a on máme rozdielne pobyty. Máme spolu tri deti. Je to tak, že sa dáva pobyt deťom podľa pobytu matky. A tak to máme aj my. Zaujímavosťou je, že nikto z nás na trvalom pobyte nebýva. Bývame na úplne inej adrese. Takže aj takto sa to dá ... 😀
@ivetkab. tiez neviem aky problem moze byt. Jedine ze si bude chodit inak pre niektoru postu co chodi len na trvaly pobyt 🙂
@katarinkaulany moj to nikdy nepotreboval dokladovat 🙂
Ja to tak mam a zatial som ziadny problem nemala.Ved je to kazdeho osobna vec...
My to máme úplne super, ja mám TP u mojich rodičov, manžel u svojich a bývame úplne inde, takže pohoda. 😀 Problém sme nemali žiaden zatiaľ. Len jedna teta na úrade si myslela, že sa rozvádzame, tak sa sa na tom akurát nasmiali.
dievčata pozor na to, ak budete chciet dat dieťa do skoly / skolky.
Hlavne v mestach, kde je nedostatok skolok je obrovský problem ak dieťa nema TP v tej m.č.
Takže minimalne par mesiacov pred prihlaskou by som ten pobyt zmenila. Aspon dietatu.
Jasné, tiež sme tak mali 2 roky, teraz sme menili a máme spoločný ako sa dom skolaudoval. S tými škôlkami neviem teda, ale ja som čítala, že to nemôže byť dôvod neprijatia dieťaťa.
može, vacsina skolok to ma v podmienkach. Uprednostnene je dieta s TP v danej m.č.
inak moj syn chodil do inej m.č. aj do skolky aj do skoly, takže nie je to pravidlo...ale viem, že sa to kontroluje a dieta vezmu iba v pripade, že svojich maju malo....najskor musia uprednostnit "domacich " a až ked im ostanu volne miesta, tak vezmu aj deti z iných m.č., prip. miest.ale napr. taka Dúbravka, Karlovka / v BA / tak tam je to dost problem
Aj my tak mame ... ja s detmi u nasich mm u svojich a byvame inde ...
u nás podobne, my máme každý u rodičov a bývame inde..ide to na nervy občas kvoli pošte, ale inak to nie je problém
Pošta nie je problém vtedy, keď budete uvádzať adresu trvalého pobytu a korešpondenčnú adresu, všetky zásielky budú chodiť na korešpondenčnú adresu
@tortelinka

@mixa89 vôbec nevadí, len si hned v porodnici daj pozor na to aký TP dieťaťu uvedú. Ja mám iný ako manžel, lebo zatiaľ prerábame, tak sa mi nechcelo riešiť kým sa trvalo presťahujeme, a dali sme malému TP ako má manžel, lebo tam budeme potom bývať. No poviem ti pol roka patálie ... s naším miestnym úradom ;)