Je lajkovanie fotiek porušenie zákazu priblíženia?

31. máj 2023

Ahojte,po predchádzajúcich udalostiach ( nebezpečné prenasledovanie) bol dotyčnému uložený zákaz priblíženia. Nesmie ma ani kontaktovať , volať či písať správy. Po prepustení zo psychiatrie mi začal "lajkovať " staré fotky, príspevky na sociálnych sieťach. Dá sa toto považovať za porušenie zákazu? V papieroch zo súdu o tom zmienka nie je .

januska12323
31. máj 2023

Pochybujem, príspevky si stačí skryť pre verejnosť

autor
31. máj 2023

@januska12323 profil využívam na prácu, nemôžem ho nastaviť ako súkromný.

stellarstar
31. máj 2023

Tak ho zablokuj??

autor
31. máj 2023

@stellarstar Ja som sa nepýtala či ho mám zablokovať.

luccija
31. máj 2023

Tým, že TI niečo lajkne priblizi sa k tebe?tam más odpoved

autor
31. máj 2023

@luccija podľa papierov sa nesmie pokúšať o kontakt, vyhľadávať ma ani ma kontaktovať prostredníctvom sociálnych médií či mobilu , nie je to len o priblížení.

luccija
31. máj 2023

Kontaktoval Ta volal niekam, písal sms?

autor
31. máj 2023

@luccija vyvoláva denne na pracovné číslo, ale to je jedno mňa zaujíma konkrétne toto, chcem vedieť či to fotiť a priložiť keď pôjdem podať trestné oznámenie.

stellarstar
31. máj 2023

Tak keď chceš mať od dotyčného pokoj aj ty musíš za to niečo urobiť. Napr ho zablokovať. Volal ti? Nie. Písal ti? Nie. Tak si myslím že lajkovaním nič neporušuje

zmrzlinka2021
31. máj 2023

Ja nechápem - prečo chces gradovať už dosť zlú situáciu?
Normalne ho zablokuj.
Je asi psychopat - čo mozes ovplyvnit, sprav - na zvysok je tu policia, sudy...

divokykonik
31. máj 2023

Manžel odkazuje, že to nie je porušenie zákazu priblíženia. 😉 Zablokuj ho a máš po probléme.

autor
31. máj 2023

Počas dvoch rokov som mu zablokovala 195 profilov a 32 telefónnych čísiel. Keď už nemal šancu dostať sa ku mne takto tak prišiel osobne a napadol ma pred vlastným domom .Načo ho mám teda do nemoty blokovať keď ho to len viac provokuje? Zase ste sa tu zišli odborníčky, ktoré do problému vôbec nevidíte, ale budete hovoriť čo mám urobiť aby som problém vyriešila. Ja som len chcela odpoveď na otázku.

stellarstar
31. máj 2023

Tak o tomto sú predtým nepísala odkial sme to mali vedieť?? A keby si sa odsťahovala niekam? Zmenila bydlisko a prácu?

autor
31. máj 2023

@stellarstar ja som tu o tom nechcela diskutovať a rozoberať do podrobna. Ja som len chcela vedieť či aj toto je porušenie daného zákazu aby som vedela s čím všetkým ísť znova na políciu. Ja som zmenila aj priezvisko aj bydlisko , opustila prácu, ale podnikanie kvôli nemu už naozaj do riti nepošlem.

stellarstar
31. máj 2023

Nie, nie je

anjelik107
31. máj 2023

Zablokuj ho

divokykonik
31. máj 2023

Tak ja síce nie som odborník, ale muž je špecialista na trestné právo a má aj takéto prípady. Nie, nie je to porušenie toho zákazu.

jan510
31. máj 2023

z vlastnej skusenosti nereaguj vobec, ak zalozi novy profil tak neblokuj ale ani neodpisuj ak by napisal, po case ho to prejde / u mna po roku /. Nieco podobne som zazila a ozaj az ked som neriesila tak to preslo.

nikdenikto
31. máj 2023

Ja chapem že si vytočená do nepricetna, ale toto likovanie by som neriesila, pokiaľ neobťažuje inak. Je to vlastne firemná stránka ak dobre chapem, čiže čím viac likes, tým lepsie ☺️ drž sa a pokiaľ by to zašlo zase ďalej tak samozrejme policia

cocolino234
31. máj 2023

@autorka tieto komentáre by som vôbec nebrala do úvahy. 😀 My sa tu nebavíme len o zákaze priblíženia ale aj o zákaze kontaktovania. Našťastie cyberstalking je konečne vec na slovensku. “Pre­nas­le­do­va­teľ sle­du­je svo­ju obeť cez rôz­ne vy­hľa­dá­va­če, pre­ze­rá si jej pro­fil na so­ciál­nych sie­ťach...,“. Keďže u teba má ten zákaz kontaktovania, tak by som to rozhodne odfotila a zobrala so sebou. Neviem sa dopátrať ku konkrétnym interakciám ako je like, šťuchnutie na facebooku (toto je vec v u.s., ľudia za takéto porušenie zákazu kontaktovania chodia sedieť). Ale dôležité je, že človek, ktorý má voči tebe zákaz priblíženia ťa dlhodobo sleduje na sociálnych sieťach a robí všetko preto, aby bol stále v tvojom živote aj napriek zákazu.

Takže v dôvodovej správe sa za kybernetické prenasledovanie považuje dlhodobé sledovanie na sociálnych sieťach alebo vyhľadávanie tvojej osoby alebo tvojich blízkych či miest, ktoré navštevuješ a kde sa nachádzaš a to pomocou elektronickej služby alebo tretej strany. Ja by som vôbec neváhala a zobrala by som screenshoty so sebou. Nič za to nedáš, práve naopak. Bola by podľa mňa chyba to nevziať pri podávaní trestného oznámenia.

Ten zákaz ťa mal v podstate oslobodiť od tejto osoby a mal vylúčiť jej prítomnosť v tvojom živote. Ty tým, že to necháš tak a budeš dookola blokovať účty a ignorovať lajky ako ti tu radia budeš iba naďalej znášať jeho prítomnosť. A po tom čím si si prešla by to bolo hlúpe konanie. Takže ber všetko čo môžeš aj čím si si nie istá, nič tým nepokazíš.

http://www.pravnelisty.sk/zakony/a943-novy-tres...

lindous
31. máj 2023

Ja by som to tiež určite dokumentovala a zobrala so sebou, keď už ideš, keďže vyvoláva... aj keby s tým potom nič nemali spraviť, proste radšej zbytočne ako potom rozmýšľať alebo zistiť, že spolu s tými ostatnými vecami by to do úvahy brané byť mohlo a možno to nejak málo pomohlo...

vela02
31. máj 2023

@anjelik107 Sak ale čítaj čo píše 🙈 zablokovať nepomáha…

Autorka, pre istotu si to odkladaj.. keď už pôjdeš na políciu, vezmi aj tieto dokazy

katkami123
31. máj 2023

Odfot si to a prilož, keď zoberú do úvahy, tak zoberú a keď nie, tak nie.

alchemilkazltozelena
31. máj 2023

Fíha tak to je ťažký blázon pane bože 🙉

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. máj 2023

Ďakujem všetkým za reakcie k veci, už sa ozval aj jeho probačný, podľa neho sa v tomto prípade jedná o porušenie. Budem to ďalej riešiť už s kompletnými.

dilino
31. máj 2023

Ked Ti vyvolava je to kontaktovanie.To nielen že s anemôže približiť nesmie ťa nijako kontaktovať.Ked píšeš že bol prepustený s psychiatrie tak v base nebol.Lebo ak by bol v base a prepustený na podmienku tak ak by ťa raz kontaktoval pôjde nazad je to porušenie podmienky.

autor
31. máj 2023

@dilino on v podmienke je .Bolo mu nariadené ochranné liečenie a po prepustení ešte rok podmienka plus tento zákaz priblíženia a kontaktovania.

dilino
31. máj 2023

To stáči že ťa kontaktuje ako pišeš že lajkuje fotky už je to kontakt.

pink_lady
30. jún 2023

Uf no dufam že to nesouvisí s DCA 🥺