icon

Je lepšie brať OČR, alebo ísť na maródku počas koronavírusu?

cristal777
13. mar 2020

Dobrý večer, ako sa oplatí lepšie finančne isť s dieťaťom na ošetrovné koli koronavirusu, alebo ísť sam so sebou na maródku?

Strana
z2
frndza
15. mar 2020

@evittam nejakú múdrejšie odpoveď nemáte?

evittam
15. mar 2020

@frndza Jasne. Mam. Minimálne v 10diskusiach a ďalších 15.na stene.

frndza
15. mar 2020

@evittam Čítala som že mamička napísala že netreba ale zatiaľ som to nenašla na stránke sociálnej poisťovne tak sa radšej spýtam a bola by som rada keby som dostala odpoveď na svoju otázku či áno alebo nie. Namiesto toho dostanem odpoveď vhodnú 5 ročného dieťaťa (mám na mysli vašu prvú).

evittam
15. mar 2020

@frndza No ano lebo je to tu dookola uz 3.den a niekto sa ani neobťažuje si to najst-to je reakcia dieťaťa a lenivosti. A aj na stránke SP to je len treba čítať.

frndza
15. mar 2020

@evittam Ja nesedím pri Pc celé dni ako vy. Dnes som našla tento príspevok a neviem o tom že sa tu preberá už 3 deň nakoľko som nebola na MK už pár dní. A keby som bola lenivá tak už 2 deň nemám doma vypísanú žiadosť o OČR. Len s dátumom som si nie istá a napísala som že zatiaľ som to nenašla takže ste nepochopila ako som to myslela.

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
15. mar 2020

@frndza Sa pozname?! Ja tu radim a pomaham. A nesedim cele dni za PC. Aj ked ano vacsinu nakolko sa tym zivim ze pracujem s PC.
Namiesto vypisovania toho ako si nič nenasla si to už mohla vediet-nie nepises ziadny dátum skončenia pokiaľ chces byt na OCR do konca karanteny.

frndza
15. mar 2020

@evittam Nie nepoznáme (tak neviem prečo mi tykáte) ale s toho čo píšete že sa to tu preberá už 3 deň tak mi vyšlo len to že ste stále na Pc. Hľadala som to a zatiaľ som nenašla konkrétne napísané či tam napísať dátum alebo nie len to že budú akceptovať 14 dní namiesto 10. Mám rada múdre mamičky vášho typu. Ale napísať hneď odpoveď to nie. Obkecávať niekoho otázku to je také slovenské a odpoveď nikde

evittam
15. mar 2020

@frndza Iste. Uz tykanie. 😀👍 Je vhodne aj si prečítať pravidlá ked s nimi suhlasis. Ja mam zase rada mudre tvojho typu. A nemas za co. Pekny večer.

mimuska125
16. mar 2020

@cristal777 no ja som chcela ísť na marodku ale pani doktorka len tak si nemôže dovoliť dat marodku a teraz duplom si dávajú pozor. Tak Využijem aspoň OCR. Aspoň nejaké peniažky... Aj keď som sama zo synom.. A tiež sa musíme obraciat alebo aspoň ze sme doma.. A chránime svoje zdravie..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sunyrose
17. mar 2020

Zdravím, aké sú vaše skúsenosti s PN-kami v súvislosti s koronavírusom? Lebo zo zákona má nárok na PN zrejme človek, ktorý je v povinnej 14-dňovej karanténe zo zahraničia, alebo, kto s takýmto človekom prišiel do kontaktu, alebo má nejaké klinické príznaky ochorenia alebo je inak chorý....Ako sa stavajú k tomu všeobecní lekári dnes? Podotýkam, že prevádzka je zavretá a malé dieťa nemám, sedím doma...Podľa sms-iek máme chodiť do čakární minimálne a aj to len, ak nám niečo je....Ďakujem

alenah31
17. mar 2020

@sunyrose PN len pokiaľ si štandardne chorá - samozrejme okrem tých možností čo si uviedla (v súvislosti s COVID 19) - ale v tom prípade sa pri takejto PN uvádza aj meno človeka, ktorý prišiel z cudziny, a s ktorým si bola v kontakte resp. ak si sama prišla z cudziny oznámiš seba. Potom sa to overuje úradom - ak to nie je pravda PN ti zrušia pokiaľ to pravda je kontroluje sa dodržiavanie karantény a PN zaplatia.

sunyrose
17. mar 2020

@alenah31 Ďakujem, neprišla som s nikým z cudziny do styku, ani mi nič nie je, ale zamestnávateľ, že je to jedna z možností, ísť na PN....

alenah31
17. mar 2020

@sunyrose bohužiaľ nie je to jedna z možností pokiaľ si zdravá - pokiaľ chorá tak áno. A pokiaľ ťa nechá doma máš nárok na náhradu príjmu vo výške priemernej mzdy - a tomu sa chcú vyhnúť, preto tlačia na tie PN.

sunyrose
17. mar 2020

@alenah31 Áno, to ja dobre viem, že tlačia na nás so starými, novými dovolenkami a s PN-kami....Zrejme je najlepšie dosiahnúť nejakú dohodu so zamestnávateľom, lebo PN-ky "od buka do buka veru lekári vypisovať nebudú", pokiaľ na to nemajú pádny dôvod....

cristal777
autor
17. mar 2020

@mimuska125 áno, ďakujem, už som podala žiadosť na očr pre korona. Na PN som nikdy nebola, stále som na úkor dovoleniek raz dva uzdravela a šup šup do práce. Hlavne ne sme zdraví🙏

mimuska125
18. mar 2020

@cristal777 tak tak presne to aj ja.. Dovolenka alebo ešte Paragraf a práca. Tak teraz kusok odychneme aj my presné hlavne v zdravy 😁

rejcl44
22. mar 2020

Zienky neviete mi poradit, ak zacinam OČR od 23/3, mám si podať ziadost na 10 dní alebo na 14dní. Kedze zatial bola mimoriadna situácia vyhlasená s uzavretím skolských zariadení od 16/3 do 27/3. Mám s tým uplny zmatok aký datum tam dat. Dakujem

evittam
22. mar 2020

@rejcl44 Ziadny.

uglybetty1234
26. mar 2020

@lentilkaxxx
@evittam
Ahojte, este vas poprosim o pomoc. Ak som nastupila na dohodu v polovici oktobra2019 z coho sa mi pocita vymeriavaci zaklad na ocr? Dakujem

martuska2
27. apr 2020

Baby...ocr sa vyplaca aj na vikend?

evittam
28. apr 2020

@martuska2 Kalendárne dni ako vsetky davky.

zuzanakatrakova
28. apr 2020

.

sluchatka
30. apr 2020

Ahojte. Chodi kontrola zo socialnej poistovne aj teraz pocas korony, neviete? Dakujem

Strana
z2