Je lepšie brať OČR, alebo ísť na maródku počas koronavírusu?
Dobrý večer, ako sa oplatí lepšie finančne isť s dieťaťom na ošetrovné koli koronavirusu, alebo ísť sam so sebou na maródku?
@evittam Čítala som že mamička napísala že netreba ale zatiaľ som to nenašla na stránke sociálnej poisťovne tak sa radšej spýtam a bola by som rada keby som dostala odpoveď na svoju otázku či áno alebo nie. Namiesto toho dostanem odpoveď vhodnú 5 ročného dieťaťa (mám na mysli vašu prvú).
@evittam Ja nesedím pri Pc celé dni ako vy. Dnes som našla tento príspevok a neviem o tom že sa tu preberá už 3 deň nakoľko som nebola na MK už pár dní. A keby som bola lenivá tak už 2 deň nemám doma vypísanú žiadosť o OČR. Len s dátumom som si nie istá a napísala som že zatiaľ som to nenašla takže ste nepochopila ako som to myslela.
@evittam Nie nepoznáme (tak neviem prečo mi tykáte) ale s toho čo píšete že sa to tu preberá už 3 deň tak mi vyšlo len to že ste stále na Pc. Hľadala som to a zatiaľ som nenašla konkrétne napísané či tam napísať dátum alebo nie len to že budú akceptovať 14 dní namiesto 10. Mám rada múdre mamičky vášho typu. Ale napísať hneď odpoveď to nie. Obkecávať niekoho otázku to je také slovenské a odpoveď nikde
@cristal777 no ja som chcela ísť na marodku ale pani doktorka len tak si nemôže dovoliť dat marodku a teraz duplom si dávajú pozor. Tak Využijem aspoň OCR. Aspoň nejaké peniažky... Aj keď som sama zo synom.. A tiež sa musíme obraciat alebo aspoň ze sme doma.. A chránime svoje zdravie..
Zdravím, aké sú vaše skúsenosti s PN-kami v súvislosti s koronavírusom? Lebo zo zákona má nárok na PN zrejme človek, ktorý je v povinnej 14-dňovej karanténe zo zahraničia, alebo, kto s takýmto človekom prišiel do kontaktu, alebo má nejaké klinické príznaky ochorenia alebo je inak chorý....Ako sa stavajú k tomu všeobecní lekári dnes? Podotýkam, že prevádzka je zavretá a malé dieťa nemám, sedím doma...Podľa sms-iek máme chodiť do čakární minimálne a aj to len, ak nám niečo je....Ďakujem
@sunyrose PN len pokiaľ si štandardne chorá - samozrejme okrem tých možností čo si uviedla (v súvislosti s COVID 19) - ale v tom prípade sa pri takejto PN uvádza aj meno človeka, ktorý prišiel z cudziny, a s ktorým si bola v kontakte resp. ak si sama prišla z cudziny oznámiš seba. Potom sa to overuje úradom - ak to nie je pravda PN ti zrušia pokiaľ to pravda je kontroluje sa dodržiavanie karantény a PN zaplatia.
@mimuska125 áno, ďakujem, už som podala žiadosť na očr pre korona. Na PN som nikdy nebola, stále som na úkor dovoleniek raz dva uzdravela a šup šup do práce. Hlavne ne sme zdraví🙏
@cristal777 tak tak presne to aj ja.. Dovolenka alebo ešte Paragraf a práca. Tak teraz kusok odychneme aj my presné hlavne v zdravy 😁
Zienky neviete mi poradit, ak zacinam OČR od 23/3, mám si podať ziadost na 10 dní alebo na 14dní. Kedze zatial bola mimoriadna situácia vyhlasená s uzavretím skolských zariadení od 16/3 do 27/3. Mám s tým uplny zmatok aký datum tam dat. Dakujem
@lentilkaxxx
@evittam
Ahojte, este vas poprosim o pomoc. Ak som nastupila na dohodu v polovici oktobra2019 z coho sa mi pocita vymeriavaci zaklad na ocr? Dakujem
Baby...ocr sa vyplaca aj na vikend?
.
Ahojte. Chodi kontrola zo socialnej poistovne aj teraz pocas korony, neviete? Dakujem

@evittam nejakú múdrejšie odpoveď nemáte?