icon

Je možné ísť na PN po ukončení práce?

8. feb 2024

Zdravičko, vyhodili ma z prace. Neočakávane ma vyhodili ku dnešnému dnu a neviem čo mám robiť kedze mi treba platiť najom. Pracovala som tam len 2 týždne ale premýšľam že by som išla na PN nech mi aspoň niečo zaplatia dokym nenájdem. Je to tákto prosím vás možné ?

marzii35
8. feb 2024

Prečo ta vyhodili?

zmrzlinka2021
8. feb 2024

Na PN musí byť dôvod. Ťažko budeš hľadať prácu, keď budeš na PN

autor
8. feb 2024

@marzii35 Prišiel skúsenejší kolega ako ja, a šéf povedal že on je lepší , tak ma nepotrebuje a dáva mi výpoveď.

mamina7070
8. feb 2024

a predtym si bola kde na UP?

autor
8. feb 2024

@mamina7070 Nie , pracovala som v Česku.

viky173
8. feb 2024

samozrejme, PN je presne urcena pre ludi, ktori nemaju peniaze na najom ;)

autor
8. feb 2024

@viky173 ďakujem za cennú radu , prajem vám zažiť podobnú situáciu 🙏🏻

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
8. feb 2024

@taynee ďakujem za rozumnú odpoved , nechcem ísť na PN kvôli tomu že nechcem robiť ale som sama so synom a bez príjmu nemôžem fungovať

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mogaa
8. feb 2024

Počas PN musíš byť doma a dodržiavať liečebný režim.....ale odhliadnuc od toho, SP ti PN nebude vyplácať keďže odvody si odvádzala v ČR, takže ak PN tak musíš o ňu žiadať v ČR, resp.Úrad sociálního zajištení(myslím že tak sa to tam vola) by ti PN mal vyplácať, nie slovenská SP.....

chadkroeger
8. feb 2024

Do 7 dní si v ochrannej dobre, čiže môžeš ísť na PN. Bude sa ti rátať z pravdepodobneho vymeriavacieho základu

janinah
8. feb 2024

Tak náhle vyhodiť zamestnanca musí mať vážny dôvod.ak si nevyrobili vážny prúser tak si sa mala najprv poradiť s právnikom.kym si niečo podpísala.
Choď k svojmu obv.dr.a vysvetlí situáciu.ale nečakaj PN niekoľko týždňov.niet zdrav dôvod.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
eleanor2510
8. feb 2024

@janinah ved bola v skusobnej lehote, tak na to nepotrebuje dovod

klotildabazarik
8. feb 2024

Pokiaľ ta vyhodili po 2 týždňoch nemáš nárok napn

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
melanta
9. feb 2024

Ak si robila v ČR a robila si dostatočne dlho, máš nárok na podporu v nezamestnanosti. A PN, darmo sa tu jeduješ na niektoré ženy, ktoré ti píšu, že na PN potrebuješ byť chorá. A praješ im zažiť podobnú situáciu? Fuj, nie je ti trápne? My nemôžeme za to, že máš na účte nulu. A priať niekomu niečo zlé je neskutočne úbohé. poobchádzaj osobne Tesco a všeky iné reťazce, pozeraj profesiu a zamestnaj sa namiesto PN.

melanta
9. feb 2024

@janinah ju nevyhodili. Jej ukončili pracovný pomer v skúšobnej dobe. Na to má nárok zamestnanec aj zamestnávateľ, bez udania dôvodu a zo dňa na deň. Takže zbytočne radiť právnika. Zaplatí za to, že jej presne toto povie.

lienka.7
9. feb 2024

@autorka len taky detailik, ako si chceš cez PN hľadať prácu? Na to slúži evidencia na UP.
A na platenie nájmu slúži "železná rezerva", či chceš povedať, ze nemáš nič??? Inak neviem, či ťa nejaká min. PNka finančné zachrani. Pochybujem. To je teraz taka móda, vyhodia ma, alebo čokoľvek iné a bum idem na PN.
Na mieste tvojho zamestnávateľa podám podnet na tvojho lekara a teba "kontrolujem" každý jeden deň.

viky173
9. feb 2024

dakujem za krasne prianie, ale o mna sa bat nemusis, ja sa dokazem zabezpecit aj bez toho, aby som vyciciavala poistovnu na falosnych PN 😉