Je možné vymazať otca z rodného listu?
Dobrý deň, dá sa odstrániť otec z rodného listu? Situácia je taká, že už mám po 18 a moj otec je tyran a nechcem ho tam mať zapísaného. Pre mňa už neexistuje. Da sa to nejak zariadiť? Môže mať ešte dosah na to, že keby sa niečo stane, pride do nemocnice po mňa a takéto veci? Chcem ho úplne odstrihnúť z môjho života.
@koticka prečo supy?? Keď máš problém prijať pravdu, tak ju aspoň nenavádzaj blbým smerom. Právnik predstavuje v tomto prípade vyhodené peniaze. Na to, čo píšeš je zákon a NEEXISTUJE žiadna šanca ako vymazať otca z RL bez toho, aby sa preukázalo, že nie je biologickým otcom dieťaťa. Druhá možnosť je osvojenie novým partnerom, ale v tom prípade by kolonka otec nezostala prázdna. Bodka.
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-36
ale píše sa tam o maloletom dieťati, nie dospelom
@tiezjedna ja nemám problém prijať pravdu, hovorím ako sa to stalo kamoške a že možno je tu nejaká cesta ako to vyriešiť a ty ideš ju osočovať že mala pomer zrejme s iným mužom … by si si ten tón mohla odpustiť, asi že ju poznám a viem ako to naozaj bolo. Prajem Ti krásny večer, odchádzam z tejto diskusie
@tiezjedna ja nemám problém prijať pravdu, hovorím ako sa to stalo kamoške a že možno je tu nejaká cesta ako to vyriešiť a ty ideš ju osočovať že mala pomer zrejme s iným mužom … by si si ten tón mohla odpustiť, asi že ju poznám a viem ako to naozaj bolo. Prajem Ti krásny večer, odchádzam z tejto diskusie
@koticka ja nikoho neosočujem. Píšem fakty. Že si ich vykladáš hlúpo a že sa ti nepáčia, to je úplne jedno.

jak supy ste ženy ... iba toľko k tomu ...
Autorka, zájdi si za právnikom ... asi to bude najschodnejšia cesta