icon

Je možné, že mi budú prehodnocovať invalidný dôchodok?

20. júl 2026

Ahojte, zaujíma ma jedna vec. Po 18r choroby a liečby, po dramatickom zhoršení stavu som požiadala v roku 2021 o ID. Najprv mi uznali iba 35% - teda neuznali - po odvolaní 55%, priznaný čiastočný ID. Doplatené 10m dozadu, to bolo v roku 2022. V roku 2025 som mala prehodnotenie, bez mojej účasti, ponechali mi 55%, informácia bola, že nemám plánované ďalšie prehodnotenie, že ak sa mi zhorší stav, mám požiadať ja o prehodnotenie. Myslíte si, že teraz v čase konsolidácie ma budú sami od seba prehodnocovať? Choroba trvá a bude do smrti, lieky beriem, počas roka mám sínusoidy, raz lepšie, raz horšie.

anonym_f02631
20. júl 2026

Môžu a nemusia. Mám ID z mladosti a bolo mi povedané, že prehodnocovať nebudú už vôbec. Doteraz mi nič neprehodnocovali ale rátam s tým, že prehodnotiť môžu.

anonym_3e8fa6
20. júl 2026

Ja som postrehla info, že ich budú prehodnocovať, veľa "ušetrili" na tých falošných PNkách, že do invalidných dôchodkov ide veľa peňazí, hovorili nejaký príklad o nejakej fitneske, ktorá mala ID - ale to len tak okrajovo som niečo začula, hovoril o tom minister.

aurelia2000
20. júl 2026

@anonym_autor Ja by som to pochopila tak, že ťa nebudú prehodnocovať. Ale zrejme tvoja choroba sa bude zhoršovať a ak už to bude rapídne horšie, sama máš požiadať o zvýšenie.
Čo sa týka Fondu invalidity, peňazí je v ňom dosť, každý rok presúvajú z neho cca miliardu na starobné dôchodky.
Nech by aj odobrali ID a PN všetkým vychcancom, ale mali by znížiť odvody, aby sa ľuďom chcelo podnikať a robiť (legálne,).

katkaseiner
20. júl 2026

myslim ze pri tejto vlade nemas garanciu ze sa nieco nebude prehodnocovat... Oni sa tak snazia usetrit 200-300 E zatial co miliony lietaju jedna radost...

anonym_a24b87
20. júl 2026

@anonym_autor nie, buď v klude

barla5
20. júl 2026

Možné je všetko. Mam postihnutého syna, chodi do DSS a tam to prišlo viac ako polovici. Všetci majú ID z mladosti a zrazu príde vozičkárovi s dmo, ze je predpoklad, ze sa mu zlepšil zdravotný stav a preto ho idú prehodnocovať. Tomáš vravel, ze idú prehodnocovať všetkých. Aj synova doktorka vravela, ze to ešte nezažila, koľko ľudí chodí vypytovať čerstvé správy.