Je možné, že mi budú prehodnocovať invalidný dôchodok?
Ahojte, zaujíma ma jedna vec. Po 18r choroby a liečby, po dramatickom zhoršení stavu som požiadala v roku 2021 o ID. Najprv mi uznali iba 35% - teda neuznali - po odvolaní 55%, priznaný čiastočný ID. Doplatené 10m dozadu, to bolo v roku 2022. V roku 2025 som mala prehodnotenie, bez mojej účasti, ponechali mi 55%, informácia bola, že nemám plánované ďalšie prehodnotenie, že ak sa mi zhorší stav, mám požiadať ja o prehodnotenie. Myslíte si, že teraz v čase konsolidácie ma budú sami od seba prehodnocovať? Choroba trvá a bude do smrti, lieky beriem, počas roka mám sínusoidy, raz lepšie, raz horšie.
Ja som postrehla info, že ich budú prehodnocovať, veľa "ušetrili" na tých falošných PNkách, že do invalidných dôchodkov ide veľa peňazí, hovorili nejaký príklad o nejakej fitneske, ktorá mala ID - ale to len tak okrajovo som niečo začula, hovoril o tom minister.
@anonym_autor Ja by som to pochopila tak, že ťa nebudú prehodnocovať. Ale zrejme tvoja choroba sa bude zhoršovať a ak už to bude rapídne horšie, sama máš požiadať o zvýšenie.
Čo sa týka Fondu invalidity, peňazí je v ňom dosť, každý rok presúvajú z neho cca miliardu na starobné dôchodky.
Nech by aj odobrali ID a PN všetkým vychcancom, ale mali by znížiť odvody, aby sa ľuďom chcelo podnikať a robiť (legálne,).
myslim ze pri tejto vlade nemas garanciu ze sa nieco nebude prehodnocovat... Oni sa tak snazia usetrit 200-300 E zatial co miliony lietaju jedna radost...
@anonym_autor nie, buď v klude
Možné je všetko. Mam postihnutého syna, chodi do DSS a tam to prišlo viac ako polovici. Všetci majú ID z mladosti a zrazu príde vozičkárovi s dmo, ze je predpoklad, ze sa mu zlepšil zdravotný stav a preto ho idú prehodnocovať. Tomáš vravel, ze idú prehodnocovať všetkých. Aj synova doktorka vravela, ze to ešte nezažila, koľko ľudí chodí vypytovať čerstvé správy.

Môžu a nemusia. Mám ID z mladosti a bolo mi povedané, že prehodnocovať nebudú už vôbec. Doteraz mi nič neprehodnocovali ale rátam s tým, že prehodnotiť môžu.