icon

Je možné zneužiť doklady študenta?

17. mar 2021

Moze niekto na mna vziat pozicku uver alebo nieco take ak este studujem na SŠ, nemam prijem ale ma ofotene moje doklady?

Strana
z2
autor
17. mar 2021

Volala som tam, vraj tam nikto taký u nich nerobí, pytala som sa jej na to a vraj tam nerobí uz par rokov, a hned si to z fb zmazala, na to ze si to zadala do noveho profilu je to dost podozrivé, nemyslíte? A stále mi nechce dať firemné číslo.

whatever1
17. mar 2021

Raz sa niekomu podarilo vytvorit pausal na moje meno. Bola to vysoka ciastka, nemala som tolko prostriedkov na ucte, takze si peniaze nemohli strhnut. Oboznamila som policiu, mobilneho operatora a aj svoju banku a nemusela som nic platit. Hovory boli smerovane niekam do afriky ci kde....Dodnes neviem kto to bol a ako sa dostal k mojim udajom.

h2
17. mar 2021

@whatever1 Ale predpokladám, že autorka nemá účet v banke, alebo aj keby mala, neposlala číslo účtu, len občiansky.

autor
17. mar 2021

@h2 aj cislo uctu, kvoli vyplacaniu

nafka0483
17. mar 2021

Tak jednoznacne je podozrive ak pani len tak na fb ponuka brigadu, vypyta si obciansky a nevie podkytnut normalne informacie o sebe? Firemnu mailovu adresu, telefonne cislo a pod.? Ktora seriozna firma komunikuje vylucne cez fb bez moznosti oficialneho kontaktu?

Anonym: O aku brigadu malo ist, co malo byt naplnou tvojej prace?

A minule bola nejaka reportaz v telke presne o tom, ze niekto mal kopiu OP, ktoru zneuzil a ten pan sa nevedel dovolat spravodlivosti, nakoniec ta institucia pripustila, ze mali si pytat original OP, nemala im stacit kopia. Ale kym to ten pan nerieisl s telkou tak sa dlho natahoval.

Tu nejde o to, ze pani vezme kopiu a pride oficialne do banky. Musi mat "komplica" niekde v nebankovke aleo u operatora alebo kde, kde druha strana vie, ze toto nie je ona ale napriek tomu sa bude tvarit, ze akoze je a prijme kopiu OP - akoze videl aj original a len si to on skopiroval.
Pripadne to pouzije len cez internet, kde si nevedia overit ci je to naozaj ona, ved ked ma OP tak sa predpoklada, ze to naozaj robi majitel OP.

Ja ju nechcem zbytocne strasit, ale zas lahostajny k takejto situacii byt netreba.

autor
17. mar 2021

@nafka0483 roznasanie jej letakov, nejaka reklamna propagacia, a ked som sa pytala coho este neodpisala

simca06022011
17. mar 2021

V prvom rade GDPR, ja nie som ako zamestnavatel opravnena ani k tomu, aby som si robila kopie OP a uz vobec ich archivovala... Toto cele je velmi divne, uz len z toho, ze je to ponuka na FB, nevies o aku firmu ide, ma ti posielat zmluvu (??) a nechce ti dat kontakt ani informacie. Ako kto to takto "online" robi?
No minimlane okrem stresu, si sa poucila, svoje doklady neposielaj nikam. Ak teda nemas na milion percent overenu institucia, kam a preco to tam ide. Ako pirhlasis sa niekde na brigadu, neodpovedaju ti na otazky pre koho, co, nemas kontakt, nemas informacie ... ale posles doklad a udaje.

Zneuzitie.. no v tejto dobe je vsetko mozne, pochybujem, ze nabrali pozicky, ale ak je to nejaka expertka sprostredkovatelka nejakej nebankovky, moze byt... Na tom FB v tej skupine kde inzerovala, nie je vas viac kto reagoval? Skus sa verejne opytat na to. Mozno sa vas nazbiera viac... Ak vas bude viac a nic nebude z brigady, zvazila by som navstevu policie s tym, ze taha tato zena od vas doklady a udaje pod zamienkou brigady.

autor
17. mar 2021

@simca06022011 uz ten inzerat tam ani nie je

nafka0483
17. mar 2021

Tak uz len verit, ze to nezneuzije a obrovske ponaucenie do buducna - ak uz reagujes na inzerat na fb, tak si zistit o dotycnom vsetky info, vyziadat oficialne informacie a az potom dat k dispozicii svoje udaje - ked si si ista, ze je to vsetko v poriadku.

Daj prosim vediet ako sa to vyvija, ci ti este odpise a ci ti o par dni ta zmluva skutocne pride.

h2
17. mar 2021

🙄 Z Teba tie informácie lezú, ako z chlpatej deky. Tým si mala začať, že si si ju preverovala a nerobí tam. A ešte aj číslo účtu si jej poslala. ☹️

autor
17. mar 2021

@h2 to som zistila az potom 🙈

simca06022011
17. mar 2021

Nevadi, napis tam kde to bolo uverejnene, ci niekto reagoval na to atd...

janage
17. mar 2021

@nafka0483 to som videla niekto si zobral telefon s pausalom na fotokopiu OP dotyčného a keď herec prestal platiť naháňali majiteľa OP.

matabb73
17. mar 2021

Podla mňa sa to dá zneužiť. Na FB je skupina Hoaxy a podvody polícia SR. Skús im tam napísať správu. Oni sa venujú takýmto veciam. Ja by som svoj občiansky nikomu nefotila. Už máš 18. Si právne zodpovedná.

sissy27
17. mar 2021

Teraz je toho plný fb 🙄 pod zámienkou brigády / práce pýtajú od ľudí fotky dokladov a samozrejme žiadna práca nikdy nebude. Adecco síce je seriózna firma, ale práve preto ti z tejto firmy nebude písať nejaký analfabet cez fb, keď tak by s tebou robili pohovor na základe životopisu a tvoje údaje by boli spracované podľa GDPR, nikto by od teba nepýtal fotku dokladov. Neviem či o tom vieš, ale do profilu na fb si každý môže napísať čo chce, vôbec to nemusí byť pravda.
Doklady odporúčam vymeniť za nové, a zobrať si ponaučenie.

lindusss2016
17. mar 2021

@h2 na ofoteny obciansky si veru pozicku zobrat moze. V banke to tak samozrejme nefunguje, ale rozne nebankovky ti daju pozicku online uplne v pohode, ak poskytnes udaje z OP a ako som sa dnes v internetovej diskusii dozvedela, aj na strankach stavkovych kancelarii sa s tym vie zaregistrovat. Urcite by autorka nemala byt taka pokojna, ako jej radis ty, je to podvod, uz som to zachytila na FB

lindusss2016
17. mar 2021

Autorka, nahlas to na policii, urcite ta nezozeru. Nove doklady si mozno budes musiet zaplatit, ale urcite lepsie, ako dlzit nejakym uzernikom.

zuzizuzik
21. mar 2021

Ahoj mozem sa ta spytat ako si to vyriesila ? Stalo sa mi nieco podobne a mam pocit ze je to ta ista osoba ,,

zuzizuzik
21. mar 2021

@lindusss2016 ahoj možem sa spytať kde na fb si zachytila že sa jedná o podvod?

lindusss2016
22. mar 2021

@zuzizuzik fuha, neviem uz vobec, bolo to v nejakej inzertnej skupine. Mozno Nove Zamky praca, brigada, tak nejak sa to vola. Tam jedna pani upozornila na to, ze od nej pytali doklady a nejaky chlap tam pisal, ze ich aj poslal.

nasasa_1
22. mar 2021

No tak ja by som sa to snazila hned nahlasit. Je to isto vec, ktorou sa budu zaoberat. Ono je to tazko, clovek zhana potrebuje nejaky ten prijem, no moze to cle aj takto dopadnut

autor
22. mar 2021

Bol som na policii, zatial nemozu robit nic, ale keby nieco sa stalo, a vzala na mna nieco, vraj to hned stopnu a zacnu riesit, lebo mam dokazy atd..

cuttina
24. máj 2021

Ahoj, prosim ta, ako si dopadla s tou pani? Mozem poslat ss?

autor
24. máj 2021

@cuttina ahoj, zistila som ze sa iba zaregistrovala na stavkove stranky, kde som volala a oni ten ucet zrusili, policia vraj s tym nic viac urobit nemoze lebo nic ine neurobila, oni z tych stranok novo zaregistrovanym davaju nejake peniaze bonusy ci co, tak kvoli tomi to urobila

cuttina
24. máj 2021

prosim ta, neda sa ti niekde napisat? Lebo chcela by som vediet jej meno, kedze mam velmi podobny problem. ☹

autor
24. máj 2021

@cuttina ja ju dam kludne aj sem, to je ona, ale fotka a meno su urcite fake

cuttina
24. máj 2021

dakujem, tato ma ine meno aj fotku, ale verim, ze aj to je fake. Takze hlavne, ze sa ti nic vazne nestalo. A budem dufat, ze ani v mojom pripade. Ale to iste, pracuje vraj v Adeccu a ponuka rozvoz letakov.

julinku
2. dec 2021

Prosím, ako si zistila, že sa zaregistrovala na stávkové stránky?

autor
2. dec 2021

@julinku skusila som sa tam zaregistrovat, neslo lebo uz som vraj bola, tak som tam volala nech zrusia konto

julinku
2. dec 2021

Ďakujem, skúsim, mám podobný problém 😒

Strana
z2