icon

Je operácia karpálneho tunela dôvodom na ošetrovné?

11. sep 2025

Je operacia karpalneho tunela dovod aby bol pribuzny na OČR? jedna sa o "preferovanu" ruku

anonym_572c67
11. sep 2025

@anonym_autor bolelo ta z toho az rameno?

minenkaa
11. sep 2025

@anonym_autor nedokazes sa o seba postarať? Však treba ist k lekárovi a povedať

svettii
11. sep 2025

Veď záleží, ako veľmi ťa to po operácii bolí. Niekoho to bolí viac, niekoho menej, je to úplne individuálne.

simsalabim
11. sep 2025

Mne nedavno operovali lavu ruku a teda, hoci som pravacka, zistila som, ze s jednou rukou sa tazko da robit kopec veci (alebo sa neda vobec) . Napriklad neotvoris flasu, tazko vyvesis pradlo. Ale - bezne samoobsluzne cinnosti by si mala zvladnut, kym niekto pride domov. No a uprimne - neviem si predstavit mamu na MD sa stara o deti s operovanou rukou. Takze v tomto pripade je OCR opravnena, inak si nemyslim, ze to je nutne.

autor
11. sep 2025
@anonym_572c67

@anonym_autor bolelo ta z toho az rameno?

@anonym_572c67
@simsalabim
@svettii
@minenkaa
@anonym_572c67 bola som na nu vcera. Ruka dost boli a dokonca dr sa ma pytala ze ci teda vypise PN. 🫣

minenkaa
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_572c67
@simsalabim
@svettii
@minenkaa
@anonym_572c67 bola som na nu vcera. Ruka dost boli a dokonca dr sa ma pytala ze ci teda vypise PN. 🫣

@anonym_autor tak keď sa pýtala berte
Ja som mala operované plece a nepotrebovala som pomoc ,každý sme iný

mamina7070
11. sep 2025

najprv musis byt ty na PN, narok na OCR posudi lekar pre pribuzneho

autor
11. sep 2025
@mamina7070

najprv musis byt ty na PN, narok na OCR posudi lekar pre pribuzneho

@minenkaa
@mamina7070 zaujimave ze niekomu daju ocr iba tak a niekto sa musi doprosovat skoro.

minenkaa
11. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa
@mamina7070 zaujimave ze niekomu daju ocr iba tak a niekto sa musi doprosovat skoro.

@anonym_autor tak ale OČR pri operacii jednej ruky nie je potrebná

simsalabim
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_572c67
@simsalabim
@svettii
@minenkaa

@anonym_autor na PN by som sla, ak ruku v praci pouzivas, ale ci treba OCR? Asi skor nie, asi nie si na materskej.

mamina7070
11. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa

@anonym_autor nerozumiem, sak si dospela nie dieta v horuckach hnackach vracajuce ?
lekar vzdy posudzuje ci je narok na PN OCR a tak a ak si praceschopna (tj nie na PN) tak nepotrebujes OCR

simsalabim
11. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa

@anonym_autor inak, nasa sekretarka v praci bola asi 2? tyzdne PM po operacii karpalneho tunela.

simca06022011
11. sep 2025

ved ale ty na PN mozes byt.. ocr pribuzneho je ina vec, vsak hadam nepotrebujes opateru.

minenkaa
11. sep 2025

O čo vlastne ide OČR alebo PN

autor
11. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor inak, nasa sekretarka v praci bola asi 2? tyzdne PM po operacii karpalneho tunela.

@simsalabim mne povedali ze 6 tyzdnov 🤔 a asi zalezi aj ze kde clovek pracuje.
Na PN ma samozrejme dala ale ta otazka ze ci pn som len pozerala ci to vazne mysli

minenkaa
11. sep 2025

Vysvetlí mi niekto o čo vlastne ide

janinah
11. sep 2025
@anonym_autor

Na PN ma samozrejme dala ale ta otazka ze ci pn som len pozerala ci to vazne mysli

@anonym_autor su ludia,ktori PN nepotrebuju resp.nechcu,napr.si beru dovolenku alebo nepracuju alebo pracovat mozu aj s jednou rukou
Chciet na toto OČR je divne,teba obskakovat netreba

simca06022011
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechápem... na co si pozerala? Prečo? Co také sa ta.spytala ta lekárka?? Co ako ci mysli vážne??

A co to ma aj s tou OCR v úvodnom príspevku? ☺️