Je PN po rodičovskej dovolenke vyplácaná?
Ahojte muž chce ísť na matersku ja rozmýšľam ze by som išla na pn pol roka zaujíma ma ci mi bude ta pn vyplácaná ak by som si dala pred nástupom na pn 2 dní dovolenky ?
a to sa dá PN len tak naplánovať na presné obdobie?
Fuuha a akuze mas diagnozu na polrocnu PNku? 🙈
@milanemila "tulenie" ruky
mesiac vopred musíš nahlásiť nástup do práce.....samozrejme treba rátať že zamestnávateľ ti rovno pošle kontrolu dodržiavania liečebného režimu....otázne je aj to, ktorý lekár ťa nechá 6mesiacov na PN s vymyslenou diagnózou, kedže aj jeho kontroluje posudkový lekár...ak ide o vyššiu P po materskej tak tam je veľmi pravdepodobné že tých kontrôl dodržiavania liečebného režimu tam bude viac a tebe neuznajú ani návštevu lekára u pediatra kedže si chorá .....
@lienka.7 tu ide o to ze dnes na poslednú chvíľu mu zavolali ze mu dávajú vypoved jasne ze v práci som to konzultovala pred nedávnom keďže dcéra má veľa zdravotných problémov takže veľa cestovania aj mimo okres a už to prestávam sama všetko zvládať zajtra nas čaká operacia
A vymyslená pn by to nebola tiež mám zdravotné problémy o ktorých v práci vedia takže by to bola pn na to 😊ja by som aj vrátila na pol roka to mi je tiež umožnené ale muž by sám starostlivosť nezvládol bohužiaľ
Ale ženy ozaj neviete?
Dg : zápal kosti lenivosti
Môže byť aj doživotná.
@janinah prosím Vás keby mate doma choré dieťa s ktorým musíte chodiť po lekároch zajtra nás čaká operacia do toho mužovy dnes dali výpoveď tak nás napadlo ze by sme to mohli riešiť materskou zatiaľ
@mogaa vymyslená pn by nebola vymyslená len tak som sledovaná u iného lekára ako je obvodný bohužiaľ muž by nezvládol sám starostlivosť o choré dieťa pol roka kým by som ja bola v práci
Ako chces chodit s dietatom po lekaroch, ked budes na PN?
@belllinka dám si vychádzky napr v ranných hodinách a keby príde kontrola mimo tak by som to prežila keď mi nevyplatí v ten mesiac pn socialna poistovna
Rozmýšľala som aj nad výpoveďou a ísť na podporu ale prácu mám super aj pracovný čas co by mrzelo keby prídem o prácu toto ma napadlo ako prvé
A tiež poistivna nechce všetko pre dcéru preplácať ide to na nase náklady dobre platíme to sami
Prečo by som ja nemohla vyťažiť tiež co najviac od štátu?
@belllinka vsak to bude zatiaľ muz doma, keďže dostal výpoveď. Vsak to pise. Tak dostali nápad (resp.nielto im poradil) este rýchlo využiť ešte matersku a ona potrebuje PNku, aby bola nejako doma a starala sa o dieta. Logika.
Ja pevne verím, že všetkým týmto podvodníckam a vyuzivackam sa toto všetko až vráti. A niekoľko násobne.
@lienka.7 mňa tieto omáčky okolo úprimne nezaujímajú ja som mala jasnú otázku na ktorú som dostala už vyššie jasnú odpoveď takže ďakujem 😉
A aj keby sa mi nechce robiť tak to je len moja vec aj keď chcem využiť nás štát na peniaze
Mne príde kontrola mne nevyplatí pn socialna poistivna nie vám 😉 A ci veríte ci nie ze zajtra ide mala na operáciu to už môj problém není
A pekný zvyšok dna Vám prajem a troska menej zakerosti lebo takto reagovať a hneď útočiť nieje moc pekne od
@lienka.7 zajtra odchádzame do nemocnice kde nás čaká operacia a z práce mu volali ze mu nepredlzia zmluvu ktorá mu konci o pol tretej poobede PN chcem riešiť až budúci týždeň nemám si prečo vymýšľať 🙈 keby chcem po odpovedí na moju otázku nereaguje ďalej
@lienka.7 nuž ja Vás nepoznám a váš názor má nejako netrápi a majte pekný zvyšok dna a troska ucti k cudziemu človeku by vám tiež neuškodilo ja s vami komunikujem myslím slušne a nijako som vám neublížila ci osočovala
Stačilo mi slušne odpovedať 😉
"prosím Vás keby mate doma choré dieťa s ktorým musíte chodiť po lekároch zajtra nás čaká operacia do toho mužovy dnes dali výpoveď tak nás napadlo ze by sme to mohli riešiť materskou zatiaľ"
Len toľko k tomu. Mali sme takú situáciu doma. Horšie možno. 3 malé deti, z toho jedno s leukémiou. Viac času v nemocniciach po celom Slovensku ako doma. A predstav si, chlap zvládal starostlivosť o deti, robotu a aj fušky/brigády, aby bolo na liečbu a starostlivosť o rodinu.
Takže áno, za mňa toto je využívanie systému a súhlasím s babami vyššie. Buď ty do práce alebo muž nech si hľadá rýchlo ďalšiu robotu alebo brigády.
@autorka voči podvodnicke nemam dôvod byť slušná. Ja nechodím do prace preto, aby si ty a tebe podobne doma vyvalovali rit, vies.
Mam úctu a respelt voči matke s postihnutým dieťaťom, ktorá aj kvôli tebe a podobným ma nízky príjem, lebo peniaze zo systému podvodné cerpaju také, ktoré to vôbec nepotrebujú, len sú lemry lemrave darebne.
A mimochodom, sama pises: ja by som aj vrátila na pol roka to mi je tiež umožnené ale muž by sám starostlivosť nezvládol bohužiaľ...
A po tom pol roku by si co akoze robila, hm? Odišla zase z prace? Ci sla by si na vymysleny predĺžený rodicak ci co?
Ze take ako ty hanba nefackuje si tu vymýšľať... nemám slov 🤮
@lienka.7 🤣 to je moc toto ale pokiaľ sa nemáte kde vyventilivat nech sa páči 🙈
Výpoveď mu oznámili dnes poobede? a telefonicky? s platnosťou od 1.2.? predtým ani zmienka o tom, že by mal skončiť? zvláštny prístup.....
@nikaeli ano oznámili mu to po telefóne minulý týždeň maly meeting a uistovali ho ze tam ostáva
Kokos vy ste riadne chorá celá rodina. Veľmi zvlastne
@lienka.7 a tiež mame choré dieťa a nie všetko nám chce tento štát preplatiť naposledy nám oznámili ze pravdepodobne malej neprplati poistovna nepreplati 2000eur za testy
takže mu zo dňa na deň dali výpoveď? telefonicky? a prečo dnes nebol v práci?
znie to naozaj neuveriteľne, prepáč 🤷🏻♀️
@autorka vypoved sa nedava telefonicky, v pracovnom pravnych vzťahoch musí byť všetko písomne. To len tak na okraj, keby si nevedela. Cize bud tu klameš ty, alebo tvoj muz tebe. Môžeš si vybrať.
No daj teda nejaku diagnózu...pri malých deťoch sa prepláca toho veľa, keby si mala vážnu diagnózu, mas 98% veci normalne uhrádzaných. 2000€ za testy? To co mu testovali? Kto to nariadil? Keď nemáš na liečbu, mas založenú nejakú zbierku?
Daj sem link. Bezne prispievam takto naozaj chorým deťom...
@lienka.7 on nedostava vypoved. Ma zmluvu na dobu urcitu cize mu skratka konci PP a telefonicky mu iba dali vediet, ze mu zmluvu nepredlzia. Myslim, ze autorka to ma jasne premyslene, hoci zdielam tvoj nazor zbytocne tu budeme moralizovat. Pokial stat neupravi podmienky tak, aby nebolo mozne "dierami v zakone" cucat davky ci uz z UPSVaR ci SP - vzdy tu toto bude. Najviac sa zneuzivaju ochr. lehoty...toto nikde inde nemas. Ja som uz osoba vo veku 45+, ja sa uz rozculovat nemozem - uz davno by ma svihlo😁
Preco by muž nezvládol starostlivosť o dieťa? To je až taký lemrak?

čerpaním dovolenky sa obnoví poistenie - áno, vznikne nárok na nemocenské ak pôjdeš na PN.