Je potrebné legalizovať garáže postavené na čierno?
Ahojte, mám otázku.
Stala som sa vlastníkom staršieho domu pred 5timi rokmi, na ktorom sú postavené 2 garaže, výmera 48 a 36m2. Na obci mi povedali, že sú postavené na čierno bez povolenia. Bývali vlastníci ich postavili, ale už nežijú. Vraj si to mám dať do poriadku.
Chcela som to dodatočne skolaudovat, dať zapísať do katastra, ale uvedomila som si, že keď platím každý rok daň z domu a pozemku, sú vo výpise uvedené aj tieto budovy postavené na čierno, za ktoré platím daň. Je potrebné to riešiť, ak za tie budovy platím daň? Obec mi daň vyrúbi a posiela údaje ku zaplateniu. Nechcem zbytočne platiť za niečo, keď nemusím. Ale zaroveň nechcem mať v budúcnosti z toho problémy. Ďakujem
Sorry to je na hlavu, veselo porušuješ zákon a ešte sa ti nechce platiť
@anonym_656522 prečo porušujem zákon? Nemám problém zaplatiť, ale ja som tie budovy nestávala. A za tie garáže platím daň
@anonym_656522 prečo porušujem zákon? Nemám problém zaplatiť, ale ja som tie budovy nestávala. A za tie garáže platím daň
@anonym_autor zajdi na kataster sa spytat, ze ako je to zakreslene a vedene. A potom na obec, ze na zaklade coho ti vyrubili dan, ked stavby nie su oficialne. Nasledne to potom vsetko legalizuj. Alebo garaze zburaj.
@anonym_autor zajdi na kataster sa spytat, ze ako je to zakreslene a vedene. A potom na obec, ze na zaklade coho ti vyrubili dan, ked stavby nie su oficialne. Nasledne to potom vsetko legalizuj. Alebo garaze zburaj.
@anonym_4bb419 na katastri som bola, sú na čierno, aj obec mi to potvrdila.
Ale obci platím za tie stavby daň, tak preto rozmýšľam, či to mám riešiť, ak som ich nestavala ja a daň za nich platím. Plním si povinnosť.
@anonym_4bb419 na katastri som bola, sú na čierno, aj obec mi to potvrdila.
Ale obci platím za tie stavby daň, tak preto rozmýšľam, či to mám riešiť, ak som ich nestavala ja a daň za nich platím. Plním si povinnosť.
@anonym_autor a na zaklade coho platis tu dan?
Ved ak nechces, neries to, ale kataster ti moze dat pokutu za ciernu stavbu a nariadi ti zburat to.
@anonym_autor a na zaklade coho platis tu dan?
Ved ak nechces, neries to, ale kataster ti moze dat pokutu za ciernu stavbu a nariadi ti zburat to.
@anonym_4bb419 neviem, obec mi to zasiela a sú v tom zahrnuté aj tieto stavby.
Môžu mi dať pokutu, ak som to nepostavila ja, ale bývali vlastníci?
Počula som, že je nejaká amnestia na čierne stavby teraz. Od kedy mi môžu dat pokutu?

Sorry to je na hlavu, veselo porušuješ zákon a ešte sa ti nechce platiť