icon

Je potrebný cestovný pas do Švajčiarska?

lalala2020
4. júl 2024

Čaute, je, prosím, potrebný pas, ak by som chcela vycestovať do Schweizu? Objavila sa možnosť pracovať tam, veľmi rada by som to využila.

zena666
4. júl 2024

Gratulujem

viestta
4. júl 2024

Ministerstvo zahranicnych veci ma vsetky potrebne informacie na svojom webe, tak si ich dohladaj

patka06
4. júl 2024

Do Švajčiarska stačí platný OP
https://www.mzv.sk/svajciarsko

tykat
4. júl 2024

@lalala2020 tak chces pracovat alebo cestovat? Radsej si zisti ake su potrebne doklady ak tam chces pracovat. Na cestovanie staci OP.

tundra
4. júl 2024

@lalala2020 mal by stacit aj OP na pracovne povolenie

lin_a
4. júl 2024

Na MZV najdes najrelevantnejsie info, ale odporucala by som mat aj druhy doklad totoznosti so sebou, cize platny pas. Jednak keby si OP stratila a tiez, kedze tam nepojdes len ako turista, pri rieseni uradov a bank od teba ako cudzinca mozu pozadovat 2 doklady totoznosti.

tundra
4. júl 2024

@lin_a som vo Švajciarsku 11 rokov a nikdy nikto,odo mna nepytal 2 doklady.Slovensky OP som odovzdal,po vycestovani na zaklade vtedy platneho zakona.

lalala2020
autor
4. júl 2024

@tundra prosím vás, čo sa týka jazyka, dá sa to prežiť s angličtinou? V Rakúsku na mňa dosť tlačili s nemčinou, ktorú neovládam na takej úrovni ako nemčinu

sense
4. júl 2024

Do Ch ti stačí len OP. A do hovoríš sa aj anglicky pokiaľ ideš ako turista.O sa týka práce, záleží kam by si šla pracovať a co by si šla robiť.

sense
4. júl 2024

@lin_a za takmer 20r v Ch nikde nikto odo mňa nepýtal pas aj občiansky dokopy, občiansky už ani nemám 10r

tundra
4. júl 2024

@lalala2020 to zalezi od toho, v akej oblasti pracujes.Prezit sa da aj bez jazyka,ked mas niekoho pri sebe,co ti na zaciatku pomôze.
Ked budes mat dake otazky,ohladne zivota v Ch,kludne napis.Prajem ti uspesny start😉.