Je potrebný cestovný pas do Švajčiarska?
Čaute, je, prosím, potrebný pas, ak by som chcela vycestovať do Schweizu? Objavila sa možnosť pracovať tam, veľmi rada by som to využila.
Ministerstvo zahranicnych veci ma vsetky potrebne informacie na svojom webe, tak si ich dohladaj
Do Švajčiarska stačí platný OP
https://www.mzv.sk/svajciarsko
@lalala2020 tak chces pracovat alebo cestovat? Radsej si zisti ake su potrebne doklady ak tam chces pracovat. Na cestovanie staci OP.
@lalala2020 mal by stacit aj OP na pracovne povolenie
Na MZV najdes najrelevantnejsie info, ale odporucala by som mat aj druhy doklad totoznosti so sebou, cize platny pas. Jednak keby si OP stratila a tiez, kedze tam nepojdes len ako turista, pri rieseni uradov a bank od teba ako cudzinca mozu pozadovat 2 doklady totoznosti.
@tundra prosím vás, čo sa týka jazyka, dá sa to prežiť s angličtinou? V Rakúsku na mňa dosť tlačili s nemčinou, ktorú neovládam na takej úrovni ako nemčinu
Do Ch ti stačí len OP. A do hovoríš sa aj anglicky pokiaľ ideš ako turista.O sa týka práce, záleží kam by si šla pracovať a co by si šla robiť.
@lalala2020 to zalezi od toho, v akej oblasti pracujes.Prezit sa da aj bez jazyka,ked mas niekoho pri sebe,co ti na zaciatku pomôze.
Ked budes mat dake otazky,ohladne zivota v Ch,kludne napis.Prajem ti uspesny start😉.

Gratulujem