Je predaj psov načierno trestný?
Viem o rodine ktorá chová psov na predaj načierno a vraj ma už najnovšie aj mačky
Je to trestné?
@maca1984 však viem..robia to už dlho a nič sa im nestalo doteraz
Je to nelegalne, hlaste ich na financnu spravu a danovy urad, tiez na KVS. ( krajska Veterinarna sprava)
@kiki68 neviem ci by ich odhalili ..Maju ich schovanych na pozemku ..sú tam viacere také make búdky.. vie o nich aj susedka a ta hovorila ze sa neboja kontroly koli tomu.
A hlásil ich už niekto ?
Lebo ak nie, tak darmo budeš čakať že sa niečo stane.
Aspoň nech tie zvieratá skontrolujú či sú v poriadku, s vhodnými podmienkami.
Predaj sa bude predpokladám ťažko dokazovať.
Skús to. Jedna vec, čo si oni myslia, druhá je, že realita môže byť úplne iná.
@maca1984 myslím ze nie..sú to susedia mojej mamy na dedine..dá sa to aj anonymné?..mama sa bojí pomsty..žije tam sama a je už v rokoch
Taketo mnoziarne treba nahlasovat. Potom su plne utulky nechcenych zvierat.
Dá sa to aj anonymne.
Tu sa preklikaj https://podania.svps.sk/index.php?page=podnety&...
@maca1984 kuknem to..asi im nedávajú ani moc žrať..dostali sa k mame na dvor a roztrhali 2 sliepky
Nahlasit, ako nikto nepovie kto to nahlasil, mohol hocikto. Teraz by som sa divila keby po nich nesli, ved zarabaju tisice eur nacierno. Casto ide o ilegalny export. Ja by som to netrpela, Este nakazia ludi okolo napr leptospirozou. Nakolko urcite tie psy nemaju ockovane
@kiki68 ja mam malého syna..chodíme tam občas ešte že som na dvore nebola keď sa tam dostali..tie fenky keď majú malé a koja sú asi hladné.. sú to veľké psi...oni 2 dospelí sú doma nerobia a majú 3 deti
Co to je za plemeno psa, co chovaju? Lebo to musi velmi vynasat ked sedia doma
@kiki68 oni tam toho majú viac..neviem presne..ale myslím ze labrador je tam jeden..do dvora im nevidno veľmi
A pozerám,že aj to piate môzeš.
Keď zdrhli k mame.

To potom nie je chovná stanica ale množiareň.
Je to nelegálne, áno.