Je šanca získať polovičný invalidný dôchodok pri ťažkej depresii?
Aka je sanca ziskat aspon polovicny dochodok pri diagnoze tazka depresia so psychotickymi prejavmi a suicidialnymi tendenciami ci ako sa to pise presne.
@anita6666 ty si hrozná trúba, fakt 😄. Si predstav, že kopec ľudí s tou depresiou pracuje kým sa dá. Ale ak ju neliečia /napríklad, lebo majú podobný prístup ako ty/, ale aj keď ju liečia, výsledok je veľmi neistý. Rozdiel je, že neliečená postupuje rýchlejšie k horšiemu, zatiaľ čo pri liečbe /tými psychológmi, terapeutmi a psychiatrami, ktorých "by si mali zaplatiť" - predstav si, že mnohí si ich aj platia, napriek tomu nemusia nad ňou zvíťaziť/ je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že sa z toho dostanú alebo aspoň zastabilizujú. Nuž a keď ju neliečiš, tak sa tá sviňa paradoxne prácou nestratí, ale sa dokonca prehlbuje. Evidentne o depresii moc toho nevieš. Ak zrušia invalidné a jedného dňa nebudeš z akéhokoľvek dôvodu vládať robiť, predpokladám, že budeš prvá vykrikovať aké je to svinstvo, že ti štát nič nedá. Alebo možno si kúpiš silný špagát a rovno sa niekam zavesíš do prievanu, vec na čo už by ťa len spoločnosť potrebovala... Nevykrikuj moc, kým si si nezažila takú sračku ako je hlboká depresia. Lebo nevieš o čom trepeš. Ale možno to vo svojom živote zistíš.
@anita6666 ty si cisty pripad na psychiatra!!! Je mi na grcanie ked citam ako vies poradit hnus !!! A to ja depky nemam, ale ak neviem poradit drzim fekal… no krista ako som sa vytocila, dlho som necitala a nezazila tak primitivneho cloveka.!!!
@anita6666 hlavne ze si v skupine silikonove prsia, ty mas asi rozum o poschodie nizsie !
@wilagrande nerozculuj sa zbytocne nad jej komentarmi nema to cenu ☺️
@anita6666 opatrne, bozie mlyny melu…a ked sme pri tych davkach zacnime 13.dochodkami. Invalidi dostavaju almuznu.
@anita6666 vy ste asi depresiu ani úzkosti nemsai keď píšete toto. Ja sa takto trápim od puberty a dnes mám po 30tke. Je to peklo na zemi. Pracovala som stále napriek tomu. Mám najťažši stupeň depresie. 3 mesiace som bola úplne ležiaca, nevládala som prejsť ani na wecko, nezdvihla som ani ruky, ani na posteli som sa nevládala pretočiť. Bolo to to najhoršie čo som kedy zažila. Skôr je hanbou, že to mám genetické, nepila som alkohol, nefajčila, nedrogovala, nespôsobila som si to sama a mám takto trpieť, pomoci sa nedočkať, ani že žiadnej. Pritom, čo by som za to dala nemať toto svinstvo. Asi vám nedochádza, že je to chemická porucha mozgu a s tým sa dá urobiť NIČ. Aj keď beriete liejy, aj keď chodíte ku psychológovi a snažíte sa s tým žiť a myslieť pozitívne. Nesúďte láskavo, keď nemáte tušenia o čom to je.
@motylik333 tiez mam 30 rokov a mam tazku
Depresiu plus aj hlasy v hlave mam dve diagnozy beriem plny invalidny no tiez by som ho radsej vymenila za zdravie
@motylik333 😢