icon

Je to podvod?

fineta
22. mar 2023

Ahojte..
Prosím vás pekne, čo si myslíte o tejto situácii.
Dostala som pod stromček 3 ks nákupných poukážok v hodnote 150 eur do obchodu Planet Paris v Trenčíne. Dve som tam minula hneď v januári a ostala mi ešte jedna.
Minulý tyzden som tam išla s tým, že si za ňu niečo kúpim, keďže jej platnosť konci zajtra.
Čakalo ma nemilé prekvapenie, predajňa zrušená.
Kontaktovala som majiteľku a aj obchod v Nitre, že ako mám postupovať, keďže do Nitry to mám od bydliska ďaleko a ak by nemali obchod v TN, manžel by mi taký darček nevymyslel.
Bolo mi povedané, že si môžem poukážku minúť jedine v Nitre v Mlynoch, cez eshop to nie je možné.
Dnes som poukážku oskenovala a v PDF formáte poslala do obchodu a aj na ich firemný mail, s tým, že posielam kamošku z Nitry s touto mojou poukážkou (mala ju vytlačenú z prílohy mailu), aby mi kúpila za ňu tovar. Predavačka ju vypoklonkovala, nebola ochotná sa s ňou baviť, pretože nemala pokyn od šéfky, že môže.. akože sa jej ani nemohla dotelefonovat.. pokúšala som jej aj ja volať, ale zrušila hovor.
Takisto som do predajne poslala konverzáciu s majiteľkou a nič, ignorácia. Čo by ste robili na mojom mieste?

Je to podvod?
Strana
z2
viestta
22. mar 2023

Napisala podnet na SOI a majitelku by som o tom informovala mailom

petamich
22. mar 2023

napisala by som jej este raz, pripadne daj recenziu na FB/Instagram ak mas kde - to vie velmi pomoct a ked nie tak by som dala podnet na SOI 🤷‍♀️

fineta
autor
22. mar 2023

Mám 100 chuti zajtra sadnúť do auta a ísť do Nitry 140 km a nedarovat im 50 eur. Jasné, že sa mi to neoplatí, ale ide o princíp

fineta
autor
22. mar 2023

@viestta napísala som mail, že to budem riešiť obchodnou inšpekciou. Ignoruje ma.

viestta
22. mar 2023

@fineta tak zajtra napis podnet na SOI.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
fineta
autor
22. mar 2023

@viestta veľmi nečestné jednanie... Mne to tak príde, že sa spolieha na to, že do tej NR nevycestujem a tým pádom zarobí na mne 2x. Zajtra poukážka konci, potom sa už so mnou dupľom baviť nebude.

jj298
22. mar 2023

@fineta ja si myslim ze nepochodis. Je to na nervy a tiez by ma to hnevali ale mala si na to tri mesiace aby si ju minula. Nemusela si cakat do predposledneho dna. A nikde by ti nevzali scan stravenk. Toto je ten isty pripad.

fineta
autor
22. mar 2023

@mb2021 je to poukážka zalaminovana, má číslo a z druhej strany pečiatku s podpisom

mb2021
Odpoveď bola odstránená
fineta
autor
22. mar 2023

@jj298 naschvál som čakala do marca, pretože som chcela vybrať niečo z jarnej novej kolekcie... Myslím, že stále som v intervale platnosti, takže aj posledný deň je ok. A nikto netušil, že obchod len tak z ničoho nič zrušia.

bluka2
22. mar 2023

Toto je prvý dobrý krok napísať o tom verejne. Hnus, už len to, že sa v tomto prípade nedá použiť v eshope. Postni to všade, kde sa dá

bluka2
22. mar 2023

Na Google maps určite im daj recenziu na tie obchody, čo im ostali o tomto

fineta
autor
22. mar 2023

@bluka2 ver, že áno... Nenechám to len tak, z princípu.

bluka2
22. mar 2023
fineta
autor
22. mar 2023

@mb2021 prečo? Majú ju evidovanu interne pod kódom, ktorý je na nej...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
jj298
22. mar 2023

@fineta ano ja rozumiem, ze ta to hneva len podla mojho nazoru obchvod nic neporusil. Zrusili ti najblizsiu prevadzku ale to sa stava a je to smola. Poukazka je stale plana a stale ju mozes vyuzit. Dopredu ten kto ju kupoval akceptoval podmienky jej uplatnenia (ze to musi byt v. Kamennej predajni- vzhladom na to ako si poukazku opisala je asi logicke ze chcu aby sa im vratila). Oni ten obchod nezrusili naschval aby si ju nemohla minut.
Na com chces postavit svoju staznost?

fineta
autor
22. mar 2023

@mb2021 no nie, pretože v internom systéme by si poznačili, že poukážka 1122 bola uplatnená.. plus majú mailovú komunikáciu so mnou, že som poukážku poslala po kamoške. Logicky.

fineta
autor
22. mar 2023

@jj298 áno, v kamennej predajni v TN. Pokiaľ ju zrušili, mal by prichádzať do úvahy ich eshop, prípadne Nitra. Možnosť výberu, keď už TN neprichádza do úvahy.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
fineta
autor
22. mar 2023

@mb2021 nerozumiem Ti. Nevadí. Ďakujem aj tak za čas.

dianka555
22. mar 2023

Mala si poukážku poslať skôr poštou kamarátke aj tak by ti tovar poslala poštou ale platnosť končí 23.03.2023 možnosť ako ju uplatniť ti dali. Ako si písala môžeš isť do Nitry. Podnet môžeš dať a kto dokáže že si nebola na prevádzke v Nitre osobne?

fineta
autor
22. mar 2023

@dianka555 ďakujem, zajtra sadnem do auta a pôjdem tam s originál poukážkou. Nebudú zarábať dvojnásobne. To teda nie. Aj keď ja prerobím, ale stojí mi to za to. Podvodníkov podporovať nemienim.. a áno, mala som ju poslať poštou, žiaľ, kamoška mi napadla až dnes. To som zabaranila.

dianka555
22. mar 2023

@fineta vieš predavačky s tým nič nemajú, už len predavačka v Nitre by nebola ochotná vytlačiť poukážku z e.mailu a poslať tovar poštou alebo aj aby tvoja kamarátka nakúpila a bolo by to vybavené, tiež majú vedúcu predajne. Načo by sa predavačka zbytočne hádala s tebou, tiež nemôžu len tak manipulovať s peniazmi ak to nedovolí vedúca.

fineta
autor
22. mar 2023

@mb2021 tak co je psáno, to je dáno... Komunikácia išla paralelne cez messenger s majiteľkou a obchodom v NR cez Instagram.

danielinaa
22. mar 2023

Nemiesajte jablká s hruškami. Stravny lístok je nieco úplne iné ako jedna trápna poukážka na nákup oblečenia. A sa čudujem ze sa opovazili zhrabnut 150 eur a vydať poukážku s trapnou platnosťou len 3-4 mesiace. Takéto poukážky a oblecenie mávajú platnosť podstatne dlhšie. To bolo cielene tak urobene za mňa, aby zarobili. Urcite už v decembri dobre vedeli, že prevádzku zatvoria. Toto je jeden veľký hnus a napíš jej negatívne recenzie všade kde sa dá. Taky Facebook ked to zverejnis na správnom mieste vie mat aj 10 tisíce sledovatelov

fineta
autor
22. mar 2023

@danielinaa nie nadarmo platí, že všetko je o ľuďoch. O prístupe, človečine.. vidieť ale, že sú ľudia a ľudia... Niektorí absolútne nekompromisní tvrdo sledujúci svoj prospech cez všetky prekážky.. a občas aj podlymi skratkami.

jj298
22. mar 2023

@fineta ano mas pravdu..keby chceli vedeli by ti dat aj inu moznost zrejme ako tu poukazku uplatnit inak nez len na predajni v nitre. Ale stale nevidim kde ta podviedli. Je na tej poukazke nejaka hviezdicka s tym ako je mozne ju uplatnit?

fineta
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2