Je to podvod?
Ahojte..
Prosím vás pekne, čo si myslíte o tejto situácii.
Dostala som pod stromček 3 ks nákupných poukážok v hodnote 150 eur do obchodu Planet Paris v Trenčíne. Dve som tam minula hneď v januári a ostala mi ešte jedna.
Minulý tyzden som tam išla s tým, že si za ňu niečo kúpim, keďže jej platnosť konci zajtra.
Čakalo ma nemilé prekvapenie, predajňa zrušená.
Kontaktovala som majiteľku a aj obchod v Nitre, že ako mám postupovať, keďže do Nitry to mám od bydliska ďaleko a ak by nemali obchod v TN, manžel by mi taký darček nevymyslel.
Bolo mi povedané, že si môžem poukážku minúť jedine v Nitre v Mlynoch, cez eshop to nie je možné.
Dnes som poukážku oskenovala a v PDF formáte poslala do obchodu a aj na ich firemný mail, s tým, že posielam kamošku z Nitry s touto mojou poukážkou (mala ju vytlačenú z prílohy mailu), aby mi kúpila za ňu tovar. Predavačka ju vypoklonkovala, nebola ochotná sa s ňou baviť, pretože nemala pokyn od šéfky, že môže.. akože sa jej ani nemohla dotelefonovat.. pokúšala som jej aj ja volať, ale zrušila hovor.
Takisto som do predajne poslala konverzáciu s majiteľkou a nič, ignorácia. Čo by ste robili na mojom mieste?

@fineta ok, sposoby uplatnenia by mali mat riadne definovane (tipujem ze to budu mat niekde na tabuli ktora bola vyvesena bohvie kde v predajni) a kupou poukazky ste ich akceptovali…je to na porazenie ale asi budu v prave…aby sa to este nezvrtlo proti tebe za nejake ohovaranie alebo tak
Vyslovene podvod to podľa mňa nie je, kočky vyššie rivaj vysvetlili prečo.
Druhá vec ale je, že majiteľka by mohla byť trochu proklientska a vyjsť v ústrety napríklad tak, že by ti navrhla, že túto konkrétnu poukážku ti predlzi napríklad o 30 dní. Za ten čas by prišla tvojej kamarátke poštou a ona by ju minula. Neskusis to majiteľke navrhnúť?
@sweetdreams1 skúšala som, vidieť to v úvode na fotke... Absolútne nereagovala na môj návrh.
@fineta ja ta chapem ze ta to stve. Nam tak prepadla poukazka do aquaparku (maleho miestneho). Bola to sice nasa chyba ze sme si neodsledovali platnost ale tiez sme nechapali co sa im stane keby nas pustia dnu o troch ludi v bazene viac si ani nevsimnu. Tiez som videla cerveno ako sa na mne obohatili a ze preco ma vstupenka do blbeho bazena platnost iba pol roka…nedavalo mi to zmysel..je to bazen, ktory bude rovnako napusteny a svetla a kurenie rovnako zapnute ci je vnutri ludi 60 alebo 63…ale iba ja som sa nastvala a nic som nevyriesila🤷♀️
@jj298 to sú také malicherné dôvody, pre ktoré nevyjdú v ústrety zákazníkovi. Tiež im nerozumiem či im to za to stojí.
PP bol môj obľúbený obchod, keď som si chcela raz za uhorský rok spraviť radosť, tak tam... Nemôžem povedať, že by som tam mesiac čo mesiac nakupovala, ale viac veci mi odtial tvorí šatník. Odteraz už naše peniaze ale neuvidia.
@fineta za poukážku sa peniaze sa väčšinou peniaze nevracajú, skús sa dohodnúť na predĺžení platnosti ak to pôjde alebo choď do Nitry, urobíš si výlet, niečo pekné si kúpiš, dáš si obed a môžeš ísť s manželom ak je to možné, obzriete si Nitru aj tam sa určite nájdu atrakcie pre vás dvoch.
@dianka555
1. Poukážku ma žiadala uplatniť jedine v NR, prípadne v TN, keď otvoria obchod. Na otázku "Kedy to bude?" odpovedala "Tak to vám neviem povedať.❤️" Primeraná reakcia majiteľky, však? Ona nevie.
Informovala som ju, že platnosť konci už 23. 3. a preto ju žiadam, aby mi ju písomne mailom predĺžila (aby mi neprepadla, pokiaľ raz, niekedy, možno ešte znova v TN predajňa bude zriadená.) Nereagovala.
2. áno, prispôsobíme pracovný deň, odložíme naplánované veci, pôjdeme zvrtnúť NR. Výlet v pravom zmysle to nebude, máme milión vecí, ktoré máme dnes stihnúť. Ale iné neostáva.
Ďakujem.
Len pre info, bola som osobne v NR a vybavila čo potrebovala. Všetkým ďakujem za názory.

@fineta je v obchodnych podmienkach ze poukazku mozno vyuzit aj na eshope?