icon

Kam nahlásiť zneužívanie opatrovateľského príspevku?

gretushka
Včera o 21:56

Ahojte. Dedkova nevlastná sestra berie za deda opatrovateľský príspevok. A o deda sa vôbec nestará , to že raz za mesiac mu donesú lieky to je všetko . Proste len berie tie peniaze aby ešte niečo mala do plusu . Kde to mám nahlásiť na úrad ? Proste ani dedo ju už nechce za opatrovateľku . Ďakujem za rady . Negatívne komentáre si nechajte pre seba

rachel36a
•
Včera o 22:05

Na urade prace soc.veci a rodiny

anonym_34d9ec
•
Dnes o 05:06

@gretushka takych je viacero...je to smutne kolko odrbavacov tu zije a urcite by som nahlasila, tam nech ide riadne makat

anonym_5afa46
•
Dnes o 06:55

Takúto známu mám aj ja. Má schválený opatrovateľský príspevok len preto, aby si finančne prilepšila. Rodinný príslušník ja samostatný, hlavne že jej každý mesiac pípne na účet. Dcéra s ním ide max. dva x do mesiaca na kávu. A tí, ktorí to skutočne potrebujú tým sa to nedostane.

2691
•
Dnes o 07:17

@gretushka nech jej dá dedko aj nejakú prácu, napríklad uvariť, oprať, umyť riady, umývadlo,podlahy. Odviezť k lekarovi, priniesť lieky a pod.
Ked odmietne, tak nahlásiť.

zuzana2910
•
Dnes o 07:47
@anonym_34d9ec

@gretushka takych je viacero...je to smutne kolko odrbavacov tu zije a urcite by som nahlasila, tam nech ide riadne makat

@anonym_34d9ec a to nielen poberačov opatrovat príspevkov, to sú aj využívači invalidných, polovičných invalidných dôchodkov, zneužívanie dlhodobých PN, či poberanie predĺžených rod,príspevkov. Poberu tam, kde je to potrebné, vo veľa prípadov odrbavači ostávajú. Bolo, je a aj bude vždy tento systém. Len v mojom okolí ich poznám niekoľko.

gretushka
autor
•
Dnes o 09:40
@2691

@gretushka nech jej dá dedko aj nejakú prácu, napríklad uvariť, oprať, umyť riady, umývadlo,podlahy. Odviezť k lekarovi, priniesť lieky a pod.
Ked odmietne, tak nahlásiť.

@2691 a akú prácu keď tam nie je vôbec . Nechodí tam 🙂 babka robí všetko

gretushka
autor
•
Dnes o 09:41
@zuzana2910

@anonym_34d9ec a to nielen poberačov opatrovat príspevkov, to sú aj využívači invalidných, polovičných invalidných dôchodkov, zneužívanie dlhodobých PN, či poberanie predĺžených rod,príspevkov. Poberu tam, kde je to potrebné, vo veľa prípadov odrbavači ostávajú. Bolo, je a aj bude vždy tento systém. Len v mojom okolí ich poznám niekoľko.

@zuzana2910 oplatí sa to nahlásiť alebo ? Ale ona tam vôbec nechodí . Babka robí všetko

anonym_34d9ec
•
Dnes o 09:47
@zuzana2910

@zuzana2910 ved po tych hajzloch uz idu, nie? ID sa prehodnocuju, PN sa uz pomaly ani nedavaju, len tak dalej, tlieskam...este by som si overila aj tie maximalne podpory a materske, nech tie svine dostanu po pyskoch

rachel36a
•
Dnes o 10:01
@gretushka

@zuzana2910 oplatí sa to nahlásiť alebo ? Ale ona tam vôbec nechodí . Babka robí všetko

@gretushka oplatí...prídi na kontrolu raz, dva krat, tretí krát a keď ju tam nikdy nenájdu tak to budú riešiť...naj bt ale bolo keby to dedko sam nahlásil, aby jej OP zastavili

anonym_e2cd1c
•
Dnes o 10:18
@gretushka

@gretushka a preco s tym dedko suhlasil, aby na neho ona poberala opatrovatelsky? Ked mu treba pomahat, nech si vybavi opatrovatelsky niekto iny.
Urcite treba podat podnet

sara07
•
Dnes o 10:44
@gretushka

@gretushka ano , nahlasit, pride kontrola ale dedko jej musi potvrdit osobne a podpisat zápisnicu ,ano takto to je ............
aj ked nechápem ako môže niekto kto je samostatny dostat opatrovak

anonym_c1571d
•
Dnes o 10:55

@gretushka ak to nepotvrdí opatrovana osoba, môžete sa na hlavu postaviť 🫣

2691
•
Dnes o 11:23
@gretushka

@gretushka to nemyslíš vážne, že doma je aj babka! Okamžite vybavte príspevok na babku.
Toto je čistá nehoráznosť!!!!!!!

2691
•
Dnes o 11:29
@sara07

@gretushka ano , nahlasit, pride kontrola ale dedko jej musi potvrdit osobne a podpisat zápisnicu ,ano takto to je ............

gretushka, tak budete niekto pri tej kontrole pritomní.A dedka treba navigovať: kto ti perie, vari , nosí lieky, prezlieka.......?
Toto som ešte nezažila, normálne má to vytočilo.Ako môže existovať taká chamtivosť!

gretushka
autor
•
Dnes o 12:23
@sara07

@2691
@sara07 teba to rozčúlilo . Ja sa už nadtým toľko jedujem aj plačem že je to neskutočné . Ale za toto celé babka môže ona ju chráni veľmi a od toho sa bojím že keď príde kontrola tak babka bude kvôli nej klamať .už fakt neviem čo mám robiť

anonym_9f700a
•
Dnes o 13:09

Co nahlasovat? Dedo nech ide za svojou refetentkou na UPSVaR a zrusi jej stav opatrovatela. Uplne jednoduche. Ak vsak nema integrovany posudok, ale len stary komplexny, noveho opatrovatela si ziadat nemoze.

2691
•
Dnes o 13:45
@gretushka

@2691
@sara07 teba to rozčúlilo . Ja sa už nadtým toľko jedujem aj plačem že je to neskutočné . Ale za toto celé babka môže ona ju chráni veľmi a od toho sa bojím že keď príde kontrola tak babka bude kvôli nej klamať .už fakt neviem čo mám robiť

@gretushka keď ju bude babka zastávať , tak by som skončila s akoukoľvek starostlivosťou o dedka.Ziadne pranie, žehlenie, nákupy lieky, lekári, skrátka nič, čo sa týka opatery dedka Treba povedať " babi, veď Božena to vybaví, berie za to peniaze"
Až keď sa babka zbadá, začala by som riešiť.

gretushka
autor
•
Dnes o 14:37
@2691

@gretushka keď ju bude babka zastávať , tak by som skončila s akoukoľvek starostlivosťou o dedka.Ziadne pranie, žehlenie, nákupy lieky, lekári, skrátka nič, čo sa týka opatery dedka Treba povedať " babi, veď Božena to vybaví, berie za to peniaze"
Až keď sa babka zbadá, začala by som riešiť.

@2691 to tak nefunguje vôbec 🤦

sara07
•
Dnes o 18:02
@gretushka

@2691 to tak nefunguje vôbec 🤦

@gretushka ked pride kontrola a uvidia že o dedka je postarané, babka s dedkom odkyvu, podpišu zapisnicu z kontroly ... tak sa nič nezmení ...

anonym_02365c
•
Dnes o 19:57

Bohužial beru ti co to zneužívajubscti co potrebuju nedostanu.
Dotyčná má rovnaky trvalý pobyt????

gretushka
autor
•
Dnes o 20:52
@anonym_02365c

Bohužial beru ti co to zneužívajubscti co potrebuju nedostanu.
Dotyčná má rovnaky trvalý pobyt????

@anonym_02365c nemá rovnaký trvalý pobyt . Prečo ?

anonym_3eedb1
•
Dnes o 20:58
@gretushka

@gretushka a prečo ho teda nepobera babka?