Kam nahlásiť zneužívanie opatrovateľského príspevku?
Ahojte. Dedkova nevlastná sestra berie za deda opatrovateľský príspevok. A o deda sa vôbec nestará , to že raz za mesiac mu donesú lieky to je všetko . Proste len berie tie peniaze aby ešte niečo mala do plusu . Kde to mám nahlásiť na úrad ? Proste ani dedo ju už nechce za opatrovateľku . Ďakujem za rady . Negatívne komentáre si nechajte pre seba
@gretushka takych je viacero...je to smutne kolko odrbavacov tu zije a urcite by som nahlasila, tam nech ide riadne makat
Takúto známu mám aj ja. Má schválený opatrovateľský príspevok len preto, aby si finančne prilepšila. Rodinný príslušník ja samostatný, hlavne že jej každý mesiac pípne na účet. Dcéra s ním ide max. dva x do mesiaca na kávu. A tí, ktorí to skutočne potrebujú tým sa to nedostane.
@gretushka takych je viacero...je to smutne kolko odrbavacov tu zije a urcite by som nahlasila, tam nech ide riadne makat
@anonym_34d9ec a to nielen poberačov opatrovat príspevkov, to sú aj využívači invalidných, polovičných invalidných dôchodkov, zneužívanie dlhodobých PN, či poberanie predĺžených rod,príspevkov. Poberu tam, kde je to potrebné, vo veľa prípadov odrbavači ostávajú. Bolo, je a aj bude vždy tento systém. Len v mojom okolí ich poznám niekoľko.
@anonym_34d9ec a to nielen poberačov opatrovat príspevkov, to sú aj využívači invalidných, polovičných invalidných dôchodkov, zneužívanie dlhodobých PN, či poberanie predĺžených rod,príspevkov. Poberu tam, kde je to potrebné, vo veľa prípadov odrbavači ostávajú. Bolo, je a aj bude vždy tento systém. Len v mojom okolí ich poznám niekoľko.
@zuzana2910 oplatí sa to nahlásiť alebo ? Ale ona tam vôbec nechodí . Babka robí všetko
@zuzana2910 ved po tych hajzloch uz idu, nie? ID sa prehodnocuju, PN sa uz pomaly ani nedavaju, len tak dalej, tlieskam...este by som si overila aj tie maximalne podpory a materske, nech tie svine dostanu po pyskoch
@zuzana2910 oplatí sa to nahlásiť alebo ? Ale ona tam vôbec nechodí . Babka robí všetko
@gretushka oplatí...prídi na kontrolu raz, dva krat, tretí krát a keď ju tam nikdy nenájdu tak to budú riešiť...naj bt ale bolo keby to dedko sam nahlásil, aby jej OP zastavili
@gretushka a preco s tym dedko suhlasil, aby na neho ona poberala opatrovatelsky? Ked mu treba pomahat, nech si vybavi opatrovatelsky niekto iny.
Urcite treba podat podnet
@gretushka ano , nahlasit, pride kontrola ale dedko jej musi potvrdit osobne a podpisat zápisnicu ,ano takto to je ............
aj ked nechápem ako môže niekto kto je samostatny dostat opatrovak
@gretushka ak to nepotvrdí opatrovana osoba, môžete sa na hlavu postaviť 🫣
@gretushka ano , nahlasit, pride kontrola ale dedko jej musi potvrdit osobne a podpisat zápisnicu ,ano takto to je ............
gretushka, tak budete niekto pri tej kontrole pritomní.A dedka treba navigovať: kto ti perie, vari , nosí lieky, prezlieka.......?
Toto som ešte nezažila, normálne má to vytočilo.Ako môže existovať taká chamtivosť!
Co nahlasovat? Dedo nech ide za svojou refetentkou na UPSVaR a zrusi jej stav opatrovatela. Uplne jednoduche. Ak vsak nema integrovany posudok, ale len stary komplexny, noveho opatrovatela si ziadat nemoze.
@gretushka keď ju bude babka zastávať , tak by som skončila s akoukoľvek starostlivosťou o dedka.Ziadne pranie, žehlenie, nákupy lieky, lekári, skrátka nič, čo sa týka opatery dedka Treba povedať " babi, veď Božena to vybaví, berie za to peniaze"
Až keď sa babka zbadá, začala by som riešiť.
@gretushka keď ju bude babka zastávať , tak by som skončila s akoukoľvek starostlivosťou o dedka.Ziadne pranie, žehlenie, nákupy lieky, lekári, skrátka nič, čo sa týka opatery dedka Treba povedať " babi, veď Božena to vybaví, berie za to peniaze"
Až keď sa babka zbadá, začala by som riešiť.
@2691 to tak nefunguje vôbec 🤦
Bohužial beru ti co to zneužívajubscti co potrebuju nedostanu.
Dotyčná má rovnaky trvalý pobyt????
Bohužial beru ti co to zneužívajubscti co potrebuju nedostanu.
Dotyčná má rovnaky trvalý pobyt????
@anonym_02365c nemá rovnaký trvalý pobyt . Prečo ?

Na urade prace soc.veci a rodiny