Karanténa a nákup potravín
Sme s manzelom v karantene kvoli kontaktu s pozitivnou osobou. Vcera bol 5 den od stretnutia a boli sme sa testovat, vysledky su negativne. Ale mame ostat v karantene aj tak do 10 dna, do stredy.
Ide o to ze uz nam dochadzaju potraviny, nema nam kto priniest kedze mamka je na pn a brat nema vodicak. Brat by nam isiel nakupit len si nakup potrebujeme vyzdvihnut kedze byvame na dedine a on v meste.
Moze ist manzel autom k nemu po nakup ktory by nechal pri vchodovych dverach? Alebo ako to poriesit, nemate nejake napady? Dakujem
Milujem.tie rady sused a to.nemyslis vazne ze sa nepoznas so susedmi ... no si predstavte ze my zijeme v panelaku kde sa obsadenstvo zatial len pomalicky meni a je tu sam dochodca alebo mlady tu maju bytyako vikendove chaty kedze zijem v bizkosti tatier .... tiez by som nemala koho poprosit ved nemam ani cislo na tych susedov. Neviem uz ktora pani to bola ale tak ona ma asi tel. Cisla na celu dedinu mesto, panelak ....to s tou 10 dnovou karntenou je.naozaj pravda aj ked je clovek negat. Musi byt v kartene 10 dni pre istotu ... a na vasom mieste ak mate negt test sadla bysom do auta a isla si vyzdvyhnut nakup k bratovi ... ved nasadnete do svojho aut vi svojom dvore, brat vam nalozi nakup do kufra a idete dalej .... nikoho neohrozujete pre pana
Moji rodicia to riesili nakupom potravin online, co im potom priniesol domov kurier, neviem ci tam mate taku moznost. U nas zase ponukal moznost aj obecny urad, ze kto potrebuje, nech kontaktuje urad a aspon dovezie nakup. V mnohych obciach ci mestach su aj dobrovolnici, ktori su ochotni zabezpecit nakup, len to by bolo treba nejak zistit, ze kto. Tusim aj niektori taxikari boli ochotni nakupit a doviezt tovar domov. Blbe je, ze ked by ste sli po ten nakup a nahodou by vas zastavili, tak pokuta za nedodrzanie karanteny by bola pravdepodobne, to sa neoplati riskovat... Cloveku je blbe oslovit druhych o pomoc, ale vela ludi je ochotnych. Moji rodicia ked boli v karantene, viacero ludi sa im ponuklo s pomocou, co boli prekvapeni, ale aj tak im bolo blbe vyuzit pomoc, bud nakupovali online alebo sme im teda nakupovali my. Napis pripadne odkial si, mozno aj tu na MK sa najde ochotna zienka, co by vam nakup doniesla.
@karpina a nenapadlo vas ze moze nastat situacia ze tesne pred nakupom a doplnenim zasob lebo ved varim peciem mina sa to ostanete v karantene ? Ci ani to by sa u vas nikdy nestlo lebo mate plnu pivnicu zasob ? Ludia ved budte teochu ludsky v zivote moze nastat akákoľvek nepredvidana situacia ....
Nech manzel sadne do auta a vyzdvihne si nakup u brata pri brane s nikym sa nestretne nikoho neohrozi
ale ty riešiš veľký nákup v inom meste, ty neriešiš nákup nevyhnutných potravín - to si uvedom......takže jediné čo môžeš urobiť (ak teda nemá kto iný ti nakúpiť) zajtra ráno o 6-tej najbližšie potraviny a urobiť si nevyhnutný nákup do stredy......vo štvrtok do 12-tej sú potraviny otvorené , takže už vám končí karanténa takže môžeš ísť na nákup potravín do mesta......určite nemôžeš ísť cez karanténu na veľký nákup do iného mesta - ak ťa chytia policajti to neukecáš......
Ty niesi v karantene lebo si bola pozitivna ale pretoze si bola v kontakte s pozitivnym clovekom... Pre teba karantena konci dnom kedy obdrzis negativny vysledok testu.... Tak si chod kludne nakupit
Uplne kludne mozte ist nakupit. Mam info z urvz, ze aj pozitivna osoba, ak jej nema kto nakupit, moze ist na nakup do najblizsieho obchodu. Cize nevidim najmensi problem, najma ak ste negativna 🙂
@susedka Presne moji rodicia tak dopadli. Mali ist na velky nakup, co robia tak raz za tyzden (su doma vela), zrazu im oznamili, ze su v karantene, lebo sestra bola v kontakte s niekym pozitivnym. Nikto nemal priznaky, takze nepredpokladali, ze budu pozitivni. Ale boli, cize museli ostat dalej doma bez nakupu, potom sa karantena este predlzila, lebo niekomu prisli vysledky skor, niekomu neskor...
Dakujem za pochopenie dievcata a za rady. Fakt som teraz v koncoch a to som chcela mat pohodu pred sviatkami, v klude si upratat a napiect ale zivot to zariadil inak... Skusim brata poprosit nech pride zajtra tu na otocku na autobuse aj ked bude musiet hodinu cakat na zastavke a dvakrat prestupovat, tak snad bude ochotny aj nakupit aj doniest. Tiez ma toho vela, robi od nevidim do nevidim, akurat zajtra ma volno, inak je v praci skoro cely tyzden.
Ak by mna alebo manzela zastavili policajti po ceste do mesta ku brativi tak asi by sme to neukecali a tu do obchodu sa nam neoplati ist lebo maju len malinko veci z toho co potrebujeme aj to nie je iste cj uz nebudu vypredane
mozem ti poradit uvar cestoviny len so stipkou soli a v pekaci ich prekladaj so zavaranymi broskynami, marhulami alebo co mate rady posyp pomletymi orechami, prip. kokosom navrch trochu hery a zapec na obed celkom fajn nasi to maju rady
@karpina ved my si robime zasoby, pisala som ze akurat v stredu sme sa chystali na velky nakup na vianoce a v ten den sme sa dozvedeli ze plati pre nas karantena tak sme uz neisli. Dnes je nedela, jasne ze od stredy do dnes, za 5 dni, sme uz minuli aj to co bolo v chladnicke a mraznicke ako tajna zasoba a este su pred nami dalsie 3 dni. Nabuduce uz kupim toho ovela viac do zasoby a budem mat aspon na 20 dni zasobu. Ale ked sa to stane v den planovaneho velkeho nakupu tak to je cele zle
Dá sa využiť aj taxi služba. Videla som veľa ponúk.
Koĺko km máte do mesta? Ak brat nakúpi a pošle to taxi, tak 20?-30.. eur? Určite to nie je málo, ale za ohrozenie zdravia brata to stojí.. alebo by som na miieste muža sadla do auta a pre nákup išla.keby brat nakúpil,.on le hodí do auta...keby dačo má predsa pptvrdenie o negativite..podĺa mňa to vôbec nie je nezodpovedné..
Ja neviem a ma to niekto na čele vyrazene, že karanténa? A po hegat. teste by som to ani neriešila a po 5dnich vôbec nie. Kľudne choďte, dnes kašle a sopli jazdy druhý, keďže je aj chripka.
Noo, nehnevajte sa, ale ja tiež nemám zásobu potravín na 10 dní.. je nás 5. Za víkend padlo 4 kg zemiakov, to akože mám mať bežne 20 kg zemiakov? Jasné, že mám v mraziaku mäso, niekoľko druhov cestovín, ale zásobu všetkého na 10 dní naozaj nemám a ani nechcem.
sesternica bola taký istý prípad ako ty. Aj keď bola negatívna musela dodržať 10 dni karanténu. Končila v nedeľu a sobotu večer ju prišli skontrolovať policajti. Ja by som na tvojom mieste dala urobiť nákup bratovi a posla manžela pre nákup niekedy v noci, ako vysvetľovať niečo policajtom
Ešte možno skúsiť bratovi zaplatiť taxi aby vám.vedel doviesť a nepríde o toľko času.. ale zase neviem ako.by vyšla cena..
@elizabet173 sesternica bola v kontakte s pozitívnou kolegyňou, a ona a ešte 2 kolegyne boli v karanténe. Aj napriek negatívnemu testu museli byť v 10 dnovej karanténe. A sesternicu a aj tie kolegyne prišla skontrolovať riadne štátna polícia. Policajti mali zoznám v ruke a chodili kontrolovať.

@karpina rozmyslam co upeciem z drozdia a muky a navarim z cestovin a zavaranin na vianoce. Akurat sa nam minuli zasoby a nestihli sme spravit nove kedze karantena. Nabuduce si uz nakupim na 20 dni dopredu, uz budem obozretnejsia