icon

Kde podať sťažnosť na zubnú pastu?

abcmajacba
26. jan 2024

Dobrý deň, prosím poraďte, kde sa môžem sťažovať na zubnú pastu. Predajcu/ výrobcu Dr.max som už kontaktovala, no nepochodila som. V novembri sme boli na preventívnej prehliadke a už v decembri mala kaz/kazy = 3. Ani mi nejde o tie € ktoré musíme teraz zbytočne vyhodiť na opravu zúbkov (nemalá suma) ako na tú bolesť a strach, čo musí dcérka zažiť a zároveň by som chcela varovať ostatných rodičov. Keď som povedala zubárovi akú pastu používame (nešlo mi do hlavy prečo sa jej zúbky tak kazia zrazu) tak ma vysmial so slovami že to je akoby ste jej zúbky neumývali vôbec, aspoň mám viac roboty vďaka takej paste. Ďakujem za pomoc.

Kde podať sťažnosť na zubnú pastu?
Strana
z2
zuzubb007
26. jan 2024

No nestazuj sa ty na pastu to je riadna kravina, zuby sa kazia zo zleho vycistenia keby cistis aj kefkou bez pasty a dobre zuby sa nesmu kazit, docistujes rano aj vecer dietatu?, lebo ak to nechavas ze nedocistis tak zahada je vyriesena, detske zuby sa skazia velmi rychlo, brutalnu ulohu hra aj dedicnost atd

queen_mary
26. jan 2024

Dr max je penta, cize sa stahuj tam 😅 ale nic to nepomoze. Tiez to vidim skor na zlu techniku umyvania.

nelca84
26. jan 2024

@abcmajacba to si robis srandu, ze? 🙈 Nejdem opakovat, co ti tu uz viacere vysvetlili... snad len tolko, ze treba zacat pouzivat rozum a vas zubar tiez

tibor79
26. jan 2024

@abcmajacba pozri, zubné pasty ako aj taký vychytený Elmex obsahujú aj umelé sladidlá ako sorbitol, sacharin...tak neviem.. Detské detto. Ja čítam všade zloženie.

slavicek8
26. jan 2024

@andreakukelova rozmýšľam aká je vaša dôveryhodnosť, keď paracetamolový sirup pod touto značkou v skutočnosti neexistuje.

A pre autorku. Pasta nemá žiaden vplyv na stav zubov. Stav zubov závisí od dôkladného čistenia a stravy. Takže skôr navštíviť dentálnu hygieničku, aby vám ukázala ako správne čistiť zúbky a pokojne aj bez pasty.

monammm
26. jan 2024

@abcmajacba pracujem ako dentálna hygienička a ver že pasta samotná proti tvorbe zubného kazu nič nemôže. Dôležité je vedieť očistiť zubný povlak a to aj z medzizubných priestorov. Takže radšej by vás pan zubár mal odoslať na dentálnu hygienu alebo vás sám naučiť ako a aké pomôcky používať. A keby náhodou tu bola výhovorka že u detí to čistiť nejde tak ide. Mám 3 a pol ročného syna a používame medzizubné kefky každý deň a taktiež jednozväzkovú kefku.

zuzanka.zuzu
26. jan 2024

waaaaw som prekvapená koľké si umývajú zuby vodou bez pasty 😳 to fakt či len tu "odporúčate" a doma predsa len nejakú dáte? bo fluorid celkom dobre chráni zuby pred kazom a v koláčikoch sa nenachádza 😉 tak ja súhlasím s našou zubarkou a synovi som kúpila aj pastu aj gél s fluorom

tibor79
26. jan 2024

@zuzanka.zuzu kým som používala zubné pasty ako Elmex, Sensod.kazdy rok na preventivke min. 2 kazy. Odkedy som prestala používať pasty, ziadny kaz podľa prevent.prehliadky u toho isteho zubara. Ale nech každý robí ako myslí samozrejme.

annm81
26. jan 2024

@zuzanka.zuzu Ono to totiž funguje tak, že fluorid môže pomôcť, ale sám o sebe nestačí. Takže dôkladné umývanie hoc len vodou a bez fluoridu zabráni tvorbe kazu, naopak symbolické prejdenie zubov akokoľvek kvalitnou pastou je absolútne nedostačujúce.

zuzanka.zuzu
26. jan 2024

@annm81 súhlas. preto praktikujeme tretiu možnosť - zúbky umývame dôkladne kefkou a ešte aj máme fluoridovu pastu 🙂 len som sa spýtala lebo ozaj som zostala prekvapená koľkým stačí voda a kefka

stanulienkat
26. jan 2024

Všetky výrobky od doktora Max-vyzivové a vitamínové doplnky,kremy sú pre mňa ako málo účinný treťotriedny fake. Mamičky to tu s nadsením kupujú, lebo tam majú nenormálne akcie a výborné ceny. Väčšinou su tie doplnky na dve veci- bez účinku a bez garancie účinnej látky, bez akéhokoľvek testovania. A mamičky kupujú sladené gumené cukríky, ktoré sa vydávajú za detské vitamíny a pod.

zuzana76
26. jan 2024

@zuzanka.zuzu jasne, ze pouzivam aj zubnu pastu, ale beriem ju ako prostriedok na osviezenie ustnej dutiny, nejaky ochranny ucinok prostrednictvom fluoru tam bude, ale gro prace je zubna kefka, spravna technika a najma medzizubne kefky, alebo jednozvazkove kefky na prelestenie niektorych kritickych zubov, resp zubna niť

abcmajacba
autor
26. jan 2024

Ďakujem za každý, aj negatívny koment. Čakala som aj mudrovanie aj hejty. S tým sa tu počíta .Tu sa človek opýta na počasie a vynadajú mu 😁. Necítim sa ani trochu historická, skôr veľmi nahnevaná. Zúbky čistím ja alebo manžel najlepšie ako vieme. Je pravda že jedna z troch kazov mala v medzizubnom priestore, ostatné nie. Ja svojmu zubárovi verím. Verím aj tomu že niekto si nielen že umýva zuby len vodou a nemá kaz ale aj tomu že si vôbec neumýva a nemá kaz... Nepotrebujú ani fluorid k tomu aby mali zdravé zuby... Ja som chcela zistiť, kde by som to mohla ďalej riešiť keďže Dr.max ma odbil a chcela som varovať aj ostatných lebo pre mňa je zubár zubárom a nie mäsiar alebo predavač (rozumej že sa proste vo svojom fachu vyzná). Pre mňa je jasné že sa dcérka stravuje ako sa doteraz stravovala, ústnu hygienu má akú mala a jediné, čo sa zmenilo je práve tá nešťastná pasta a pre mňa dôležitý názor zubára. Ďakujem hlavne tým, ktorý napísali normálny komentár, som rada že sú aj takí 🤗👌. Do tejto diskusie už nebudem pridávať komentáre lebo mám dôležitejšiu robotu. Všetko dobré prajem 😉.

tibor79
26. jan 2024

@abcmajacba správne🍀❤️. A moja rada,....riadiť sa vlastným rozumom. MK nie je dobrá voľba častokrát.

klip0
26. jan 2024

Sťažovať sa môžeš sama na seba, že nedostatočne čistíš zuby. Ak by si zubný povlak odstránila, kaz by nevznikol. Nemyslíš snáď vážne, že za to obviňuješ pastu

klip0
26. jan 2024

A máš tu komentár aj od zubnej sestry. Stále si ale myslíš, že zato môže pasta. Nechápem ako ti to vôbec mohlo napadnúť ale dobre 🤷🏻‍♀️ čo je podľa tvojej logiky v tej päste kyselina čo rozozrala zuby ? Alebo naopak tam kyselina ktorá má rozozrat povlak nieje ?
Nie každý zubár je odborník na mliečne zuby. Zubný kaz na mliecnom chrupe začína ako denineralizacia, biely fľak, potom fľak ktorý mení postupne farbu. Začiatok ste si možno nevšimli preto sa vám zdá že ich má teraz naraz. Naozaj ale ak povlak odstránis poriadne, zubný kaz sa nemá z čoho spraviť. Sklovinu nemá čo rozozrat keďže povlak dáš preč. Chápem že si frustrovaná, ale hnevať sa môžeš len a len na seba. Treba teda zmeniť techniku čistenia a zobrať si z tohto ponaučenie a nie poslať že zato môže pasta a vypisovať niekam. Fakt je to smiešne

mamina7070
26. jan 2024

@abcmajacba zmenit treba zubara a rieist to nemas kde lebo zubna pasta nezapricinilo ze tvoje dieta ma tri kazy v priebehu mesiaca ci dvoch

pricina je inde

monnci2226
26. jan 2024

@abcmajacba ,,do tejto diskusie uz nebudem pridavat komentare lebo mam dolezitejsiu robotu,, rozumej pisat staznosti na zubne pasty??? 🤔

nikpa
26. jan 2024

@abcmajacba to akože fakt?? 🤦🫢 Sťažovat sa môžeš akurát tak sama na seba lebo evidentne nevieš svojmu dieťaťu poriadne umyť zuby, kazy má z toho, nie z pasty!

dogblock
26. jan 2024

zubne kefky curaprox detto

eniaq
Odpoveď bola odstránená
luliu
26. jan 2024

@abcmajacba nemáš sa kde sťažovať, ty si sa rozhodla pre tento produkt, aj keď existujú oveľa kvalitnejšie. To je ako piť denne 2l coly a potom zisťovať, kde sa môžeš sťažovať, že si obezna
A pasta nemá nič s 3 kazmi - to je o sladkostiach, technike umývania, genetike, správnej kefke a až potom ide o pastu

jane1987
26. jan 2024

@abcmajacba ako po tvojom prispevku neviem, ci sa mam smiat alebo plakat, pretoze prehazdovat zodpovednost za nedostatocne umyte zuby na pastu..... Vyvediem ta z omylu, ciste zuby sa nekazia, tj ak nezvladas hygienu, tak popros dentalnu hygienicku, aby ta to naucila. Staci, ak zvladnes spravnu techniku a nepotrebujes k tomu ani pastu.

andreakukelova
27. jan 2024

@slavicek8 ak ste zamestnanec Dr.Max, srdečne pozdravujem...tak to boli tablety alebo čípky, to je jedno. Podstatné je, že účinok lieku nebol taký, ako mal byť.

jane1987
Autor odpoveď zmazal
slavicek8
Autor odpoveď zmazal
slavicek8
28. jan 2024

slavicek8

Dnes o 20:43

@andreakukelova pozdravujem naspäť 🙂existujú len 500mg tablety, v princípe mám len rada exaktné vyjadrovanie, hlavne keď sa vyjadrujeme negatívne.
Ale čo ma primárne zarazilo je, že šuklované lieky podliehajú štátnemu dohľadu a teda ako také sú aj autoritou kontrolované. Ak máte podozrenie na nekvalitu v obsahu treba ju aj šuklu hlásiť. Oveľa radšej budem expedovať (alebo aj sťahovať) prekontrolované lieky ako viesť tento typ diskusie na MK. 🙂

Strana
z2