icon

Kde sa kupujú kolky na pasy a na občianske preukazy?

kvetinka211
15. máj 2013

Viete mi poradiť ako je to momentálne? Je to ešte stále na pošte alebo sa niečo zmenilo?
Ďakujem veľmi za odpovede. 🙂

ivett1
15. máj 2013

@kvetinka211 "kolok" si už nemusíš zháňať na pošte ....ale priamo pri vybavovaní pasu, id karty ... zaplatíš poplatok a už len čakáš na sms, kedy si môžeš napr. pas vyzdvihnúť (ak si ho teda nedávaš robiť "na počkanie"😉...)

zrka
15. máj 2013

Pred mesiacom som vybavovala pas a kolky - resp. doklad o zaplateni spravneho poplatku som zakupila priamo na policii v kolkomate. Bolo to bez problemov, ziadne zhananie kolkov. Neviem ci je to uz vsade tak.

sissika
15. máj 2013

u nas stale na pošte

gabuska36
15. máj 2013

no podla toho kde,ale možeš zaplatit aj priamo pri vybavovaní pasu...musi prijať od teba peniaze a vystavi ti doklad...nedaj sa odbiť robim s tým takže to viem...xixi

fra
15. máj 2013

@gabuska36 a ako o tom dotyčnu pani presvedčiť, je na to nejaky paragraf alebo vnutorne nariadenie? my sme minule vybavovali synovi vodičak a poslali nas preč, že si mame kupiť kolok na pošte, pričom predtym nam ich tam uplne v pohode predali niekolkokrat ... asi zavisí od konkretnej osoby ... tamtá bola taka doležitá, až sa zem triasla, ešte nas niekolkokrat "sprdla" za kadejake ine hluposti .... no, prosto "pani doležitá" ... ine je to vo velkych mestach, kde maju kolkomaty, tam je jasne, ale aby človek šiel 2km na najbližšiu poštu kvoli tomu, že sa niekto zle vyspal?

sea23
15. máj 2013

mám doma 20,-eurový kolok,nevyuzili sme ho,ak by dakto potreboval

michaelamilan
15. máj 2013

u nás predávajú kolky na pošte.....volakedy boli aj priamo na pasovom, no zrušili to, aj na okienkach pri priehradkach máme napísané, že sa kolky predávajú na pošte.....Radšej si ich kúp tam, akokeby ťa mali poslať nazad na poštu 🙂

7511
15. máj 2013

Na poste kupis 100%,na uradoch je to vselijako-niekde Ti predaju,niekde nie.ja osobne si zistim vzdy kolko treba a kupim na poste...setrim cas a nervy...

tinki
15. máj 2013

Niekde majú na polícii aj taký automat, kde zaplatíš a "vypluvne" ti to potvrdenie o zaplatení. A to slúži miesto kolku.

kkl82
15. máj 2013

pomohlo by, keby si napisala, z akeho mesta si, pretoze ako vidis, tak je to rozne. podla predpisov by mali vediet prijat peniaze priamo na policii - bud prostrednictvom kolkomatu alebo aj v hotovosti. no kedze niektori uradnici (aj na policii) su v dnesnom svete stale taki doleziti, velmi radi ta trochu potrapia.
napis, o ktore mesto ti ide a urcite ti mamicky odtial velmi radi odpovedia 😉. len pridam nase mesto - nitra ma kolkomat hned pri vchode do budovy.

sisaha
15. máj 2013

na Sasinkovej sa na 100% da zaplatit v hotovosti. su to posledne dvere nalavo.

luslus
2. dec 2013

ahojte, keby ste niekto potrebovali kolky - mam v hodnote asi 99 €, predám aj po častiach. Ostali mi a asi ich už nevyužijem. Dám aj nejakú zľavu

maja2039
2. dec 2013

na pasovom v automate