Kde vybavíme priezvisko po otcovi v Ťahanovciach?

reni1512
31. máj 2013

Ahoj maminy, vie mi niekto poradit kam mam ist ak chceme malej vybavit ockove priezvisko? Sme z Tahanoviec a vsade sa pise o matrike, no kam v Tahanovciach? Alebo v meste? Musia byt aj rodne listy oboch rodicov?
Velmi by ste mi pomohli, neviem sa k tomu dopatrat na nete. Vdaka.

marianka4
31. máj 2013

skús tu napísať matrika @ kosice-city.sk

vlada2401
31. máj 2013

my sme boli u nás normálne na mestskom úrade a potrebovali sme akurát občianske preukazy do pat minút vybavené hodili sme podpisy a potom nam o dva dni zavolali že si pre daný formulár máme prísť 🙂

majka1122
31. máj 2013

ahoj,my sme boli tiež na matrike,dali sme op a neaky poplatok,na počkanie dali papier,ktorý som dala v porodnici ako sa bude dieta volať (teda koho priezvisko bude mať v rodnom liste)

slavka034
1. jún 2013

ahoj..stačí ak s budúcim oteckom pôjdeš na Ťahanovciach na úrd a pred matrikárkou urobíte súhlasné vyhlásenie o priezvisku dieťaťa...a pre rodný list si pôjdete potom na Hviezdoslavovu radnica pod hodinami

surriana
1. jún 2013

ahoj,my sme boli tiež na matrike,či už je to obecný alebo mestský úrad to je jedno,matrika tam určite je,a stačili nám občianske preukazy a behom chvilky to bolo vybavene len sme podpísali papier dali nám hned tri a hotovo.Volá sa to UZNANIE OTCOVSTVA.bolo to vybavené behom 5-tich minút.Ale ak už je partner raz rozvedený treba im to oznámiť.